Avarta tabte vigtig bundkamp
Avarta-Hvidovre_07_090412_BP.jpg
Foto: Arkiv
Fodbold Avarta tabte søndag udekampen mod SC Egedal med 2-1 i en rigtig bundkamp med få chancer. Morten Seifert blev Avartas målscorer.

SC Egedal – Avarta: 2-1(1-0)

1-0 Thomas Wagner(´22)

Annonce

1-1 Morten Seifert(´49)

2-1 Jacob Albrechtsen(´70)

Tilskuertal: 409

Avartas startopstilling(4-5-1): Rasmus Pryts – Henrik Voldquardsen, Jesper Myhrmann(´15 Seck Ousmand), Erkan Aslan, Casper Windfeld(´45 Alexander Lazerevic) – Morten „Mojo“ Johansen(´80 Haydar Said), Saban Özdogan, Jesper Larsen, Michael Poulsen, Sebastian Nielsen – Morten Seifert Bierrings

Der var lagt op til bundbrag på Ølstykke Stadion, da SC Egedal søndag tog imod Avarta. SC Egedal, der ligger under stregen, kunne bruge 3 point til at lukke hullet til Avarta på den rigtige side af nedrykningsstregen.

At det var en bundkamp blev hurtigt tydeligt, da kampens indledning var præget af en del høje bolde op imod de respektive frontløbere. Meget af det etablerede angrebsspil druknede i boldvindinger, der blev kastet fremad banen i håb om en kontra.

Netop et kontraløb skabte første mål, da SC Egedal efter et Avarta-hjørne stak af sted. Efter Christian Offenberg havde ført bolden frem, slap han den til Thomas Wagner, der sikkert smed bolden i ind bag Rasmus Pryts.

Efter scoringen var det op til Avarta at ”skabe kampen”, og de sad på spillet, mens Egedal fokuserede på at forsvare føringen.  Med udgangspunkt i venstre siden fik Avarta kombineret sig frem til et par gode dybdestikninger og skud fra distancen, men enten den sidste aflevering eller afslutningen manglede kvalitet.

Imens ventede Egedal på dødbolde, som de effektivt omsatte til chancer. Således var de midt i første halvleg tæt på at bringe sig yderligere foran, da en bold fik lov at passere på tværs af feltet til en fri Egedal-spiller ved bagerste stolpe. Afslutningen var dog lige på Pryts, og spillere stod i øvrigt også off-side.

Saban Özdogan forsøgte at omsætte en Avarta-dødbold til et mål, men hans skud, der luskede udenom muren, fik ikke nok kraft og keeper Jesper Christensen kunne nemt samle skuddet op.

Efter blot 10 minutter måtte Jesper Myhrmann udgå fra midtforsvaret, og i halvlegen var det venstre back Casper Windfeld, der måtte forlade banen. Derfor måtte Henrik Voldquardsen ind i midtforsvaret, mens Sebastian Nielsen måtte ned på venstre back.

Straks fra pausen var Avarta tilbage i teten. Efter en fiks hjørnesparkskombination mellem Saban Özdogan og Morten Johansen, kunne førstnævnte smide bolden ind i panden på Morten Seifert Bierrings, der ikke svigtede, men udlignede sikkert.

Uafgjort var åbenbart nok til at begge hold trak sig, og de næste 20 minutter gik uden nævneværdige chancer. Med 20 minutter igen fik Egedal igen en dødbold. Et frispark midt på Avartas halvdel blev sendt på tværs af feltet, og med bolden fulgte keeper Rasmus Pryts, der derfor var helt væk, da bolden blev headet på tværs af feltet til bagerste stolpe, hvor Jacob Albrechtsen kunne prikke bolden ind til 2-1.

I slutminutter forsøgte Avarta at fremprovokere en udligning, men uden held og Egedals kontrachancer var tættere på at øge til 3-1, end Avarta var på en udligning. Bedste chance var da Henrik Voldquardsen fik løbet sig frem til en fri position i højre side af Egedal-feltet. Hans træk blev dog alt for langt, og keeper Jesper Christensen samlede bolden op og annullerede chancen.

Dermed kunne Egedal trække sig sejrrigt ud af opgøret, og bruge de tre point til at lukke hullet til de andre bundhold i striden om nedrykning fra 2. division Øst.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top