Annonce

Året starter med nye prisfald på boligmarkedet
WEB_bolig_til_artikelomboli.jpg
Boligpriserne har været for nedadgående i første kvartal af 2012. Foto: Arkiv
bolig Rutsjebanen fortsætter på det danske boligmarked, og priserne starter det nye år med at fortsætte ned ad bakke.

2012 starter med nye prisfald på boligmarkedet. Hvis man sammenligner med januar måned i 2011, var priserne på huse faldet med 6,4 procent i januar i år. Men det er ikke kun husene, der sælges for mindre i 2012 end på samme tidspunkt sidste år. Prisen på ejerlejligheder faldt således med 4,3 procent i den tilsvarende periode. Huspriserne har været faldende siden maj sidste år. Det viser tal for ejendomssalg fra Danmarks Statistik for januar 2012.
“Det første fingerpeg om prisudviklingen i 2012 tyder på lavere priser. Huspriserne er nu faldet 9 måneder i træk. Det er dog alt for tidligt at sige noget håndfast om, hvordan priserne vil udvikle sig resten af året. Der er kommet flere positive tal for både international og dansk økonomi på det seneste. Det kan måske øge optimismen, men trods foråret spirer boligmarkedet ikke rigtig endnu,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Lav rente
Blandt sælgerne håber mange, at de lave renteudgifter vil få køberne til at se forårssolen i øjnene. Boligprisfaldet er nemlig sammenfaldende med, at renterne på realkreditlån er historisk lave. Renten på korte rentetilpasningslån er halveret i forhold til for et år siden. Den er nu under 1 procent. I samme periode er renten på fastforrentede lån faldet fra 5 pct. til 4 pct. Den enkelte boligejer har i dag i gennemsnit en renteudgift på 2.400 kr. om måneden. For et år siden betalte en boligejer i gennemsnit 2.500 kr. om måneden i renteudgifter. Men blandt køberne er der tilsyneladende andre overvejelser, som vejere tungere end renteudgifter.
“De meget lave renter er positivt for boligmarkedet. Men for tiden må vi bare konstatere, at der er andre faktorer, der trækker mere i den modsatte retning. Der står mange boliger til salg, og boligkøberne forholder sig afventende,” konstaterer Ane Arnth Jensen.

Annonce
Kommentarer

1 kommentar om “Året starter med nye prisfald på boligmarkedet”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top