Annonce

Arbejdsreserven vokser
arbejde Rødovre indtager kun en flad 4. plads blandt 6 sammenlignelige kommuner, når man måler på de såkaldte ministermål. Særligt slemt står det til med arbejdskraftreserven, som er forværret med 6,3 procent i løbet af et år.

Rødøvre klarer sig fortsat dårligere end gennemsnittet og ligger samlet på en 4. plads blandt 6 sammenlignelige kommuner, når man måler på Beskæftigelsesministerens fokusområder, de såkaldte ministermål.
“Der er særligt brug for at skærpe fokus omkring arbejdskraftreserven, som er forværret med 6,3 pct. i løbet af det seneste år.”
Det konkluderer Dansk Arbejdsgiverforening i en analyse af hvordan de lokale jobcentre klarer sig sammenlignet med jobcentre i kommuner med samme vilkår.
Den viser, at Rødovre Kommune gør det ekstremt godt, når det kommer til førtidspensionister, men halter gevaldigt efter gennemsnittet, når det gælder kontanthjælpsmodtagere. Ja, faktisk er 18,1 millioner kroner dårligere om året end gennemsnittet, til trods for en hurtig indsats.

Dårligere end gennemsnit
“Jobcenteret får relativt hurtigt kontanthjælpsmodtagere i job. Derimod kniber det stadig med A-dagpengemodtagerne, hvor 47 pct. stadig er på A-dagpenge efter et halvt år. Det er dårligere end gennemsnittet for hele landet, som er på 40 procent,” siger Jens troldborg, chefkonsulent danskarbejdsgiver Forening.
Han mener, at Jobcenteret i Rødovre bør være opmærksom på, at virksomheder i Hovedstaden og resten af Sjælland fra 2. halvår 2010 til 2. halvår 2011 har oplevet en stigning i antallet af forgæves rekrutteringer. Stillinger søgt besat uden held er steget fra 3.298 til 3.790 stillinger, svarende til 15 pct.  Nøgletallene er indsamlet for landets 91 kommunale jobcentre og baserer sig på data fra   jobindsats.dk. Nøgletallene beskriver, hvordan kommunen klarer sig på områder som unge på offentlig forsørgelse, personer på sygedagpenge og andelen af rettidige jobsamtaler.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top