Annonce

Afviser kommunal sladre-ordning
WEB_hvisker.jpg
Der bliver ingen whistleblowerordning på kommunen. Det afviser Rødovre Kommunes økonomi- og personaledirektør. Foto: Modelfoto
nej tak En sladre-ordning der kan stoppe svindel internt i en virksomhed er blevet indført i Frederiksberg Kommune. En lignende ordning kommer dog ikke på tale i Rødovre Kommune. “Vi har tillid til vores medarbejdere,” forklarer Rødovre Kommunes økonomi- og personale-direktør.

I mange virksomheder har man i flere år benyttet sig at en såkaldt whistleblowerordning.
 En sladre anordning man som medarbejder kan benytte, hvis man har kendskab eller mistanke om internt svindel i virksomheden.
Senest har whistleblowerordningen fået DONG- skandalen til at rulle. Her var det den interne sladre-ordning der gav bestyrelsen nys om løn- og fratrædelsesordninger i millionklassen.
Whistleblowerordningen er primært udbredt inden for det private erhvervsliv, men nu har ordningen også set dagens lys i kommunalt regi. Som den første kommune har Frederiksberg indført ordnin-gen.
“De ansatte skal kunne anmelde sager uden frygt for at miste deres job. Det handler om bedst muligt at sikre, at vi administerer borgernes penge ordentligt,” siger Katrine Lester, 2. viceborgmester i Frederiksberg Kommune til TV2 Nyhederne.

Vi har tillid
I Rødovre Kommune har man imidlertid ingen planer om at indføre samme ordning.  Rødovre Kommunes økonomi- og personaledirektør, Nikolaj Weyser Mortensen, afviser idéen.
“Vi har ikke og har heller ikke umiddelbart nogen planer om at indføre en whistleblowerordning. Det er vores holdning, at vi dels har kontrolmekanismer og strukturer som sikrer os imod svig og bedrag, og dels har vi som den primære årsag en tillidsfuld og velfungerende samarbejdskultur, som sikrer mulighederne for en åben dialog i gensidig respekt,” siger han og fortsætter:
“Vi har med andre ord tillid til vores medarbejderes redelighed, og tillid til, at der udvises et fælles ansvar for at gribe ind rapportere inden for de gældende ledelsessturkturer, hvis det undtagelsesvis skulle være nødvendigt,” slutter han.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top