Annonce

Nedtællingen er begyndt
WEB_hoejhusene_SH_09_090312.jpg
Sprængningen af de to højhuse i Agerkær og Ruskær finder sted søndag den 13. maj.
højhuse Den 13. maj går Danmarks mest omtalte højhuse op i røg. AAB's vigtigste prioritet er, at husene bliver revet ned på den sikreste måde, men boligforeningen ønsker samtidig at give områdets beboere mulighed for at tage del i den store begivenhed.

Beboerne i de to højhuse i Agerkær og Ruskær var dårligt hoppet ind i det nye år, før de blev evakueret og måtte forlade deres hjem på årets første dag i 2007.
1. januar 2007 blev dermed startskuddet til den sidste del af fortællingen om de to højhuse. En fortælling der startede i 1950’erne og handlede om et af den tids mest avancerede byggerier. Så avanceret, at shahen af Iran i 1559 nysgerrigt lagde vejen forbi.
Søndag den 13. maj bliver det sidste punktum imidlertid sat, når de to højhuse forsvinder i et ordentligt brag.
Der er nu kun 24 dage til sprængningen og Boligforeningen AAB er nu ved at lægge sidste hånd på det store logistiske puslespil. Et puslespil der hovedsageligt har gået ud på, at finde ud af, hvordan man kunne sikre området bedst muligt.

Afspærringszoner
En koordineringsgruppe med repræsentanter fra AAB, Rødovre Kommune, politiet og hjemmeværnet skal sikre at nedrivningen foregår sikkerhedsmæssigt, forsvarligt og med mindst mulige gener for omgivelserne.
“Sikkerheden har første prioritet. På dagen vil der være forskellige afspærringszoner. I den inderste zone vil sprængningsholdet befinde sig, mens der i den ydre afspærringszone vil være adgang for beboere og et begrænset antal pressefolk,” siger AAB’s administrerende direktør, Christian Høgsbro.
Han kan samtidig fortælle, at folk fra hjemmeværnet og politiet på det nærmeste vil danne en ring rundt om området, så tilskuere bliver holdt på behørig afstand.
“Sikkerheden har som sagt højeste prioritet og derfor har vi i samråd med politiet, valgt at sprængningen ikke skulle blive en publikumsattraktion,” siger han.

Annonce

En ordentlig afsked
Mens der på selve sprængningsdagen vil være forment adgang for tilskuere, vil Boligforeningen AAB imidlertid gerne give områdets beboere en helt unik mulighed for at opleve sprængningen.
“Det skal ikke udvikle sig til en stor begivenhed, men vi vil gerne give beboerne den bedst mulige oplevelse, når højhusene skal sprænges. Der er også mange følelser i det her. Højhusene har dannet ramme om manges mennesker hjem i mange år og derfor er det vigtigt for os, at de beboere der har boet i de to huse og de beboere der har været naboer og fulgt udviklingen tæt, har mulighed for tage ordentlig afsked med husene,” siger han.

Prøvesprængning
Selvom den endelig sprængning først finder sted den 13. maj, så har der faktisk allerede været flere prøvesprængninger i de to højhuse.
I februar og marts har AAB’s sprængningsteknikere udført prøvesprængninger i begge højhuse. Tostykker betonvæg blev ved den lejlighed sprængt for at afgøre størrelsen på sprængstofladningen og behovet for afdækning af omgivelserne. Prøvesprængningerne forløb planmæssigt.

Kommentarer

4 kommentarer om “Nedtællingen er begyndt”

 1. Tina Snerle Zacho siger:

  Vil meget gerne vide hvad tid sprængningen sker… Er det noget I kan svare på…?

 2. anders siger:

  hej tina
  har boet der til udflytningen og nu lige overfor de to spøgelseshuse efterhånden,,,nedrivningen er sat til søndag den 13 maj omkring kl 12 eller derefter,området er afspæret med en ydre zone som kun nuværende beboer må komme igennem og kun til den indre zone er totalt afspærret,der er meget sikkerheds forberedelse vedr sprængningen,så hvis du har planer om at få et glimt af det,kan jeg kun gætte på det bedste “blik” vil være ved højhuset på nørrekær..mvh
  anders

 3. Aksel siger:

  jeg har hørt der holdes et åben arrangement på skolen ved højhusene, og at der er blandet underholdning, bla. musik.
  Det lyder som en rigtig god optakt til springningen, de kommer til at gå ned for fuld musik.

 4. anders siger:

  det er korrekt aksel
  men det er forbeholdt de berørte beboer,,vi har som de nærmeste beboer i denne uge fået udleveret en slags “festival” armbånd vi skal bære søndag den 13 hvis vi skal færdes i områdets”ydre zone”samt ved adgang til skolen,armbåndet skal også bæres hvis vi skal ind på den lukkede fodboldbane for at overvære sprængningen på så tæt hold det nu er muligt,så hvis du er beboer er det sådan det er planlagt pt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top