Annonce

Vind eller forsvind for Rødovre
RMB-AaB_QF3_25_280212_BP.jpg
Rødovre har kniven for struben inden kvartfinalens kamp 6 i Aalborg fredag aften. Foto: Brian Poulsen
Ishockey Kamp 6 i kvartfinaleserien mod AaB Ishockey er ’vind eller forsvind’ for Rødovre. Nordjyderne fører serien 3-2 inden kampen i Aalborg. ”Det er nu, det gælder, eller også er det sommerferie,” lyder det fra Rødovre-kaptajn Michael Smidt. Cheftræner Brad Gratton fortæller om en trup, der er i godt humør.

Rødovre Mighty Bulls og AaB Ishockey har i den hidtil fem kampe lange kvartfinaleferie leveret en tæt og intens serie. Nordjyderne står stærkest inden kamp 6 i kraft af 3-2-føringen i kampe.

Den seneste kamp var i lørdags, og det betyder, at holdene har haft fem dage til at restituere sig i – for nogen garanteret blot en ubrugelig og nervepirrende ventetid.

Annonce

”Det kan lidt diskuteres, om pausen her har været en fordel eller ulempe. Det har måske været meget godt for os med en lille pause, specielt fordi vi ikke har spillet så godt i de seneste kampe. På den anden side er det også lang tid at gå og vente på næste kamp, og man kan hurtigt komme ud af kampform. Men skal man gøre det hele op, var det nok meget godt med en pause efter sidste nederlag,” siger kaptajn Michael Smidt inden ’vind eller forsvind’-kampen i Aalborg.

På trods af, at tyrene er bagud i serien, er der tro og optimisme i truppen på en succesoplevelse.

”Stemningen var rigtig god i dag (torsdag, red.) til træning. De første dage efter nederlaget i lørdags var måske lidt tunge, men stemningen er blevet bedre og bedre de sidste dage, og vi glæder os rigtig meget til i morgen. At tage op til Aalborg og vise, at vi vil vinde,” lyder det videre fra Smidt.

Holdet, der vil mest, vinder
Der har været sagt og skrevet mangt og meget om den livsvigtige disciplin i en slutspilsserie. Og det er heller ingen undtagelse denne gang.

”Vi skal selvfølgelig spille med stor disciplin, ligesom i de kampe, vi har vundet. Vi skal ikke tage udvisninger, vi skal lave få fejl i egen zone. Sidst skal vi så lave nogle flere mål. Men vi opnår kun det her, hvis vi spiller disciplineret og arbejder hårdt,” siger kaptajnen. Han har svært ved at karakterisere serien, som den har udviklet sig.

”Den er lidt svær, for hjemmebanefordelen har ikke hjulpet helt. Vi har vundet hos dem, og de har vundet hos os. Så den har været lidt mærkelig. Det hold, der har været bedst på dagen, har vundet kampene. Det hold, der vil det mest, vinder, og vi skal ind og vise, at vi vil det mest i morgen.”

Cheftræner Brad Gratton står naturligvis for det taktiske oplæg til kampen, men Rødovres kaptajn vil lægge ’sidste hånd’ på stemningen, inden holdet træder ud på isen.

”Jeg vil lige peppe stemningen lidt op og hive de vigtigste ting frem. Man kan jo sige, vi har ryggen mod muren. Det er nu, det gælder, eller også er det sommerferie. Og det betyder, at vi skal ud og vise, hvad vi er værd. Vi skal kæmpe med tyren på brystet og ikke føle os pressede,” siger Smidt og fortsætter.

”Man skal tage det her som en oplevelse. At stå i en situation, som det her, er med til at gøre en til en bedre hockeyspiller – uanset om man vinder eller ej. Men vi har holdet, der skal til, for at vende den her serie.”

Spillerne i godt humør
En sejr i Aalborg vil fremtvinge en syvende og afgørende kamp på søndag om semifinalepladsen.

”Sent søndag aften spiser jeg forhåbentlig en omgang pasta og forbereder mig på semifinalerne, men forude venter hårdt arbejde,” slutter Michael Smidt over for rnn.dk.

Brad Gratton beretter om et Rødovre-hold, der er fuldstændig klar til at varetage opgaven fredag aften i Nordjylland.

”Spillerne er klar. Hver og en skal spille det bedste mod AaB, da det er den største kamp for os. Drengene er i godt humør og vil tage derop for én ting: at vinde kampen. Vi kigger ikke forud, men kun 20 minutter af gangen,” siger ’Gratts’ og fortsætter.

”Spillerne skal være skarpe og fokuseret, minimere fejlene og spille disciplineret. Endelig skal vi spille på den måde, som vi har gjort hele sæsonen – hårdt, færdiggøre tacklinger, være aggressive og lave turnovers. Alle spillerne skal være 100 procent klar på at ’battle’,” slutter Rødovre-træneren.

Tyrene har været skånet for skader i slutspillet, og det er også tilfældet til kvartfinalens kamp 6. Alle spillere er således med på bussen fredag eftermiddag.

AaB Ishockey mod Rødovre Mighty Bulls begynder kl. 21 i Gigantium Isarena, og TV 2 Sport sender kampen live. Hoveddommerne bliver Jan Bigum og Rasmus Toppel.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top