Annonce

Venter i spænding
RH_Herrer-nordsjaelland04_231011_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
Håndbold Rødovre Håndbolds 2. divisionsherrer gjorde deres for at overleve, da de slog Amager 40-34. Deres skæbne ligger dog i hænderne på Nordsjælland, der i morgen møder topholdet Holte.

Amager SK – Rødovre HK: 34-40

Der var på intet tidspunkt tvivl om, at Rødovre lørdag ville hive sejren hjem i deres måske sidste kamp i år mod Amager. Træner Henrik Daugaard koger kampen ned til følgende:

Annonce

”God indsats. Vi kommer rimelig hurtigt lidt foran og holder føringen hele kampen.”

Oplægget til kampen var at spille en hurtig omgang håndbold, og det lykkedes, da man scorede på næsten alt, hvad man skød efter:

”Deres keeper havde ikke mange redninger. Vi løber, løber, løber og løber. Så håber vi, at vores keepere har nogle redninger, og de andre skyder lidt ved siden af. Og det gjorde de,” lød det med et smil efter kampen fra Henrik Daugaard, der, når han kigger tilbage på sæsonen, kan ærgre sig over nogle unødvendige tabte point.

”Vi har været for svingende. Man kan sige, at da vi vinder over Næstved(Kampen inden Rødovre tabte 5 kampe i streg red.), så skulle vi bare have 2 point i nogle af de efterfølgende kampe, så havde vi slet ikke stået, der hvor vi står. Jeg vil sige, at vi har været urutinerede i nogle situationer,” forklarede Rødovre-træneren, der nu kan se frem til med spænding at afvente resultat fra de andre kamp i morgen.

Overlevelse på spil. Rødovre ligger nemlig i en tæt bundstrid, hvor 3 hold muligvis ligger a point, når alt er sagt og gjort i morgen. Øresund og Rødovre er færdige med deres sæson og har 20 point. Nordsjælland spiller i morgen mod ligaens nr. 1 Holte og har før den kamp 18 point.

Såfremt Nordsjælland får 2 point med fra opgøret med Holte vil alle tre hold være lige, og så siger reglerne, at det indbyrdes bedste hold skal forrest. Men den regel kan tolkes på to måder:

Enten gør man regnskab for de tre holds indbyrdes kampe og lader det være slutstillingen. I så fald får Øresund 6 point, Nordsjælland 4 point og Rødovre 2 point.

Man kan også gøre regnskab for de tre holds indbyrdes kampe og lade det afgørende øverste placering. I så fald bliver Øresund højest placeret. Så kigger derefter på de indbyrdes kampe mellem Rødovre og Nordsjælland. Her vil Rødovre vinde på målscoreren.

Play-off eller nedrykning? Vinderen af trekantsdramaet bliver i ligaen uden at spille mere. 2’eren skal videre i et play-off for overlevelse, mens taberen ryger direkte ud af 2. division. Rødovre kan ikke blive det bedst placerede hold og gevinsten hedder derfor play-off. Det er nu også gevinst nok for Henrik Daugaard, når han skal vurdere chancerne for vinde den dyst:

”Jeg synes, de er pænt store. Vi kan måske komme op imod Greve, der er rigtig rutinerede. De har flere spillere med, der har spillet i ligaen i både Danmark og Sverige,” fortalte han og forklarede, hvorfor de vil være en god modstander for Rødovre:

”De spiller både rutineret og langsomt. Så hvis vi kan komme til at løbe med dem, som vi gjorde i dag, så vil det være helt perfekt,” lød det fra en optimistisk Daugaard.

Nordsjælland og Holte spiller i morgen kl. 16, og Rødovres skæbne burde derfor være kendt omkring kl. 18:00.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top