Annonce

Ung Rødovredreng drømmer om Bruxelles
WEB_IMG_9704.jpg
EP-valget finder sted i juni 2014, og i tiden op til vil opgaven for Rødovredrengen, Nichlas Vind, såfremt han bliver valgt, være at tilegne sig en god plads på Det Konservative Folkepartis liste. Foto: Privat
politik De fleste 21-årige drømmer om at rejse væk og opleve verden. Det er dog de færreste, der som den politisk aktive Nichlas Vind drømmer om at komme til Bruxelles.

Allerede som 16-årig begyndte Nichlas Vind at interessere sig for politik. Dengang gik han på Islev Skole, hvor de fleste af hans venner smilte uforstående, da han begyndte at bruge mere og mere tid på politik. I dag fem år senere er den 21-årige ungdomspolitiker, og Rødovredreng klar til at skifte tilværelsen i Konservativ Ungdom ud med en plads i den politiske frontlinje.
Derfor stiller Vind, som i dag er medlem af KUs Forretningsudvalg op som kandidat, når Konservativ Ungdoms landsråd den 17. marts skal vælge deres kandidat til Europaparlamentet i 2014.
“Jeg nyder det politiske arbejde og føler, at tiden nu er kommet til at gå skridtet videre. Netop det europæiske samarbejde og EU er jo super aktuelt nu her, både formandsskabet samt den aktuelle gældskrise taget i betragtning. Jeg har længe interesseret mig for dette, og håber jeg kan være med til at bringe et frisk pust ind i debatten”, siger Nichlas Vind.

Handel og politik
Til dagligt studerer Nichlas Vind International Business and Politics på Copenhagen Business School, hvor han på nuværende tidspunkt er i gang med sit 4. semester. Hvad angår den politiske linje, er Nichlas Vind meget stålfast overfor EU’s rolle i fremtiden.
“Først og fremmest er det utrolig vigtigt, at der findes en løsning på gældskrisen, så EU bliver blandt verdens bedste indenfor bl.a. vækst og innovation. Dernæst skal fokus i højere grad rettes tilbage til det oprindelige mål med EU, hvor frihed, fred og samhandel var nøgleordene. Det er vigtigt, at Danmarks suverænitet fortsat bevares, og derfor bør EU i højere grad kanalisere arbejdet mod markedet og ikke overnational detailregulering”, udtaler   Nichlas Vind, som ikke har været i tvivl om, at det er de internationale spørgsmål som trækker mest i ham, sammenlignet med de mere lokale problemstillinger.

Annonce

Internationale løsninger
“Årsagen til, at jeg har valgt at stille op til EP-valget er, at mange af fremtidens udfordringer vil blive løst på overstatsligt niveau. Her specielt lovgivninger vedrørende markedet og international diplomati. Jeg har længe haft interesse for både national og international politik, men har i de seneste år været mest optaget af det internationale aspekt. Blandt andet har jeg undervist nye KU’ere i EU og demokrati, mens mit studie i høj grad også lægger vægt på internationale problemstillinger,” siger han og tilføjer:
“Desuden håber jeg, at kunne bringe et frisk pust ind i debatten, da ikke mange unge mennesker, der jo i større og større grad bliver del af et ‘internationalt arbejdsmarked, har interesse for europæiske problemstillinger. På den måde kan jeg forhåbentligt skille mig ud, såvel alders- som holdningsmæssigt.”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top