Annonce

U15 DM – første dag
ishockey Esbjerg og Rungsted er kommet bedst fra start, mens Rødovre har spillet sig ud af guldkampen, da de kun har et point efter to kampe. Læs korte kampreferater af hver kamp samt fakta på bloggen.

Kamp 1

Rungsted-Hvidovre 6-1 (3-0, 1-0, 2-1)
01:53 1-0 Jonas Røndbjerg (Weichel og Gade)
10:29 2-0 Nicholai Weichel (Gade), pp1
14:46 3-0 Mathias Røndbjerg (Boysen), sh
29.45 4-0 Christian Gade
39:37 5-0 Nicholai Weichel (Gade)
42:59 6-0 Christian Gade
43:22 6-1 Marcus Gregersen (Schlichtkrull)
Udvisninger:
Rungsted: 4×2
Hvidovre: 3×2
Skud: 41-9

Annonce

En forventet åbningskamp
Rungsted og Hvidovre åbnede DM for U15 i Gladsaxe Skøjtehal, og det endte med en forventet sejr til sjællandsmestrene fra Rungsted, som stor set belejrede Hvidovres zone i hele kampen.
Kun indædt fight i egen zone samt stabilt målmandsspil af Theis Madsen hindrede et 2-cifret nederlag til Hvidovre, der også var tilsmilet af heldet – især i den midterste periode. Der sendte Rungsted pucken over stregen hele fire gange, men kun Christians Gade flotte solo-mål gav resultat på måltavlen.
Første gang pucken passerede stregen i 2. periode, fik Theis Madsen raget pucken ud igen. Dommerne var ikke fulgt med ned, så de kunne ikke se, at der rent faktisk var mål.
Anden gang blev pucken sparket i mål, og korrekt underkendt. Tredje gang blev der dømt for høj stav, da pucken blev styret i mål. En hård kendelse da staven ikke så ud til at være i nærheden af overliggerens højde.
Elles måtte Hvidovre lide den tort, at se to mål i mod sig, mens de spillede i overtal.
I den sidste periode kom Hvidovre lidt bedre med, og havde fire skud på mål mod fem i de to første perioder. Men Rungsted var uden tvivl bedst, holdt teten og vandt fortjent med 6-1. Dermed startede DM som forventet.

 

Kamp 2
Rødovre-Herning 1-1 (1-0, 0-1, 0-0)

05:15 1-0 Emil Redøhl (Alstrup og Weis)
23:01 1-1 Kristoffer Søgård Jensen
Udvisninger:
RSIK: 4×2

HIK: 3×2
Skud: 23-15 (11-8, 4-5, 8-2)

 

Rødovre skuffede
I den første periode havde Rødovre overtag i spil og oplagte målchancer, men selvom meget af spillet foregik i Hernings zone, forsvarede jyderne flot slottet, så Rødovre sjældent var rigtig farlige.
Det eneste mål i det første kvarter, var det også mere en tilfældighed end en flot scoring. Emil Redøhl sendte et skud fra baglinjen mod målfeltet, hvor Hernings målmand Lasse Petersen rettede pucken ind i eget mål med den udvendige skøjte.
Føringen var fortjent, selvom spillet ikke var overbevisende fra nogen af holdene.
Spillet så ikke ud til at ændre sig i de første minutter af 2. periode, da Rødovre hurtigt bed sig fast i jydernes zone. Men Herning viste tegn på farligt kontraspil, især via Sebastian Ruders, og det var da også i kontrafasen, at Herning trak den første udvisning i perioden. Da udvisningen hurtigt blev fulgt op af en ny til Rødovre, kunne Herning spille fem mod tre i mere end 1½ minut. Det vendte spillet.
Herning fik etableret sig godt i deres powerplay, selvom det ikke udløste en scoring. Men kort efter, i spil fem mod fem, gav en kontra bonus, da Kristoffer Søgård Jensen sendte pucken ind i det nærmeste hjørne til 1-1.
Målet rystede tydeligvis Rødovre, og efter scoringen var der ikke skud på mål i næsten seks minutter. Selvom det blev til et par løse chancer i begge ender, sluttede perioden rodet af.
Den sidste periode blev ikke meget bedre. Rødovre kunne ikke få spillet til at hænge sammen, og Herning virkede mere end tilfredse med uafgjort. Spillerne fra den jysk Hede forsøgte sig i powerplay, og spillede ellers afventende på Rødovres fejl. Det betød, at de kun fik to skud på mål.
Til det næstsidste skift havde RSIK kun haft tre skud på mål i den sidste periode.
Selv i powerplay kom favoritterne ikke frem til åbne afslutningsmuligheder, men de kom i næstsidste skift. Flere gode forsøg endte med en retur, og så godt som åbent mål, men Hernings keeper Lasse Pedersen hev en stor redning frem og sikrede dermed Herning et overraskende point til stor jubel for de medrejsende forældre. I sjællændernes lejr var stemningen noget anderledes. Hovederne blev rystet i fortvivlelse over det mildest talt elendige DM-spil.

Kamp 3
Aab-Esbjerg 3-4 (1-1, 2-1, 0-2)
01:54 0-1 Joachim Gorritzen
18:22 1-1 Tobias Sand Christensen, sh.
19:58 1-2 Mathias Severin Hansen (Dinesen Hansen og Bøgelund), pp1
20:51 2-2 Sebastian Brinkman Andersen, sh.
21:18 3-2 Emil Gatting
32:41 3-3 Morten Jensen (Bøgelund), pp1
38:39 3-4 Mathias Severin Sørensen
Udvisninger:
Aab: 6×2
EIK: 2×2
Skud: 23-22 (7-9, 10-4, 6-9)

Udvisninger fik betydning
Som sjællænder så jeg frem til at se Esbjerg og Aab, der havde været igennem fem super jævnbyrdige kamp i slaget om det jyske mesterskab. Men det var umuligt at se i 1. periodes første halvdel, da Esbjerg var total dominerende og sikkert styrede spillet på overbevisende måde.
Via godt skøjteløb uden puck og pasningssikkert spil så vestjyderne skræmmende stærke ud. Det første mål af Joachim Gorritzen gjorde ikke indtrykket mindre.
Men som perioden skred frem, og Aab fik afværget det værste tryk via stærk fight i egen zone og gode indgreb af nordjydernes sprælske målmand Philip Andersen, holdt Esbjerg fra yderligere scoringer og langsomt åd Aab sig ind i kampen.
Det var det dog misvisende, at nordjyderne fik udlignet inden den første pause.
Den midterste periode var med fuldstændig omvendt fortegn. Aab var klart bedst, og det til trods for at udvisningerne haglede ned over nordjyderne i de første fem minutter, havde de klart momentum. Kom først på pucken og fik slået vestjydernes spil i stykker i midtzonen. Den gode nordjyske rytme betød, at Aab fik udlignet i undertal.

Med at Esbjergs får skud på mål i denne periode, fik vestjyderne bragt sig foran igen. Men Aab lod sig ikke påvirke, for under et minut senere udlignede Sebastian Brinkmann Andersen for Aab, som dermed scorede deres andet mål i undertal.
Herefter sad Aab solid på perioden og det var helt fortjent, at de også kom foran med 3-2 under to minutter senere. Den målrige start på perioden blev for meget for Esbjergs træner, der skiftede målmand, så Andreas Lauridsen måtte overlade målet til kollega Mark Brejnok, som fik en god start i målet og resten af kampen leverede en solid indsats.
Aab sluttede den fornemme periode af med endnu en udvisning, og den blev dyr. For Esbjerg startede den afgørende periode med at udligne via et godt placeret slagskud af Morten Jensen.
Så skiftede kampen igen karakter, så Esbjerg igen var det toneangivende hold. Vestjyderne sad fuldstændig på kampen, og godt halvvejs i perioden skulle Mathias Severin Sørensens fortjente scoring vise sig at blive afgørende.
I slutminutterne brændte det alvorligt på foran Esbjergs mål, men de jyske mestre holdt stand og var tæt at score i tomt mål, men den spiller fra Esbjerg, som havde frit løb mod mål, blev hooket.
En flot kamp, turneringens tredje og klart bedste.

 

Kamp 4
Rødovre-Rungsted 2-4 (0-1, 2-2, 2-3)
10:00 0-1 Nicolai Weichel (Gade), pp1
19:53 0-2 Jonas Røndbjerg (Gade)
22:07 0-3 Christian Gade
26:05 1-3 Silas Kyhn (Redøhl), pp1
26:57 2-3 Christian Mieritz, pp1
36:00 2-4 Jonas Røndberg (Knøs)
Udvisninger:
RSIK: 3×2
RIK: 4×2 + 1×5 + 1×20 (Nicolai Weichel)
Skud: 14-16 (4-7, 7-6, 3-3)

De jyske finalister blev afløst af de sjællandske ditto på denne første DM dag for U15. Som sjællandsmestre havde Rungsted et lille overtag i favoritværdigheden, men fakta er, at de to hold står stærkt til hinanden – nøjagtig som Esbjerg og Aab.
Rungsted kom dog bedst ud til kampen, og pauseføringen på 0-1 til nordsjællænderne var fuldt fortjent i kraft af bedre sammenspil, mens Rødovre fortsatte spillet baseret på enkeltmands-præstationer.

Derfor lå det ikke i luften, at Rødovre skulle revanchere nederlaget fra SM-finalen, og det blev understreget med to scoringer midtvejs i 2. periode, da først den høje Christian Gade sendte pucken i nettet og dernæst stortalentet Jonas Røndberg fra årgang ’99, som rundede målet og sendte pucken over stregen ved ’havelågen’.
De to hurtige mål fik Rødovres træner til at reagere prompte, og så blev der skiftet keeper, så Albert Adamsen i målet måtte forlade den udsatte post til fordel for Nicklas Fugl.
Tilfældighedernes spil gjorde, at kampen herefter ændrede karakter. Først fik Rungsteds målmand en udvisning for tripping, dernæst måtte den stærke og velspillende back Nicolai Weichel i bad for en tackling i ryggen, tæt på banden, på Rødovres Emil Redøhl.
Overtidsspillet udnyttede Rødovre flot via godt powerplay, og med to scoringer indenfor et minut kunne man for alvor mærke intensiteten stige på og udenfor isen.

Men Rungsted holdt stand i de sidste minutter af perioden, hvor Rødovre for alvor havde overtaget kampen.
Atter tilbage på isen, efter en lang pausesnak, var Rungsted snart fuldtallige igen. De så ud til at have fået besked på at forsvare føringen på bedste vis. Og det gjorde de. Som en solid mur i midtzonen havde Rødovre svært ved at komme ind i zonen, og derfor blev det også kun til få skud på mål.
Rungsted var sjældne gæster i Rødovres zone, via deres sikkerhed frem for alt spil, men Rungsteds William Boysen fik alligevel nettet til at blafre, da han også sendte pucken ind ved ’havelågen’.
Rungsted fik endnu en udvisning – denne gang i sidst minut -, og da Rødovre samtidig hev målmanden ud til fordel for en ekstra spiller, ventede der en spændende afslutning. Men Rødovre fik aldrig sent pucken mod mål, og så kunne et disciplineret Rungsted-mandskab sikre to vigtige point inden det går løs mod de jyske mandskaber.

 

Kamp 5
Aab-Hvidovre 8-3 (2-0, 4-1, 2-2)
00:43 1-0 Emil Gatting (Svendsen)
09:33 2-0 Sebastian Brinkman Andersen (Jul)
15:13 3-0 Tobias Maximilian Ladehoff (Gatting)
17:11 3-1 Jonas Sander
18:24 4-1 Jeppe Jul (Nielsen og Hove)
28:02 5-1 Jeppe Jul (Andersen)
28:12 6-1 Sebastian Brinkman Andersen
31:56 6-2 Jonas Sander
35:11 7-2 Jeppe Jul (Svendsen)
42:57 8-2 Johannes M. Røgilds (Jul)
44:02 8-3 Daniel Luplau

Skud: 46-14 (20-4, 15-3, 11-7)

I den femte kamp skulle Sjællands nummer tre op mod de jyske vicemestre fra Aab. Det blev en ensrettet forestilling, da Aab var overlegne i alle spillets facetter.
Kun storspil i målet af Theis Madsen hindrede en gigantisk sejr til jyderne, som alligevel – uden besvær – spillede DM-turneringens hidtil største sejr hjem.
Desuden præsterede nordjyderne at score to mål indenfor 10 sekunder kort før 2. periodes afslutning.

Kamp 6
Esbjerg-Herning 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)
08:35 Mikkel Sigmund Hansen (M. Jensen)
33:15 Nicklas Andersen (Bøgelund)
39:18 Nicklas Andersen
Udvisninger:
EIK: 2×2
HIK: 3×2
Skud:

Ingen referat fra denne kamp.

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top