Annonce

Tyrene snydt i slutfasen
RMB-AaB-QF5_20_030312_BP.jpg
Der var masser af intensitet i den 5. kvartfinalekamp mellem Rødovre og Aalborg. Foto: Brian Poulsen
Ishockey Rødovre havde de fleste chancer og det meste spil, men alligevel var det udeholdet AaB, der sejrede med 0-2 i kvartfinalens femte kamp foran en flot kulisse. Tyrene blev dog snydt for en scoring ved Rasmus Astrup, da der manglede få minutter. Nordjyderne er nu foran 3-2 i serien.

5. kvartfinale
Rødovre Mighty Bulls – AaB Ishockey 0-2
(0-0, 0-1, 0-1)
34:32 0-1 Kasper Degn (Olsen, Jul Korsgaard)
56:11 0-2 Bjarke Møller (Hulkkonen, Madsen) pk1
Udv.: RMB 5×2, AaB 7×2
Skud: 28-16 (14-4, 4-6, 10-6)
Tilskuere: 2.133

Rødovres kæder:
Målmand: Sebastian Dahm
1. Emil Bigler – Morten Allesøe. Mike Daugulis – Mikael Christensen – Adrian Ekström
2. Mike Rådde – Tobias Ruelykke. Michael Smidt – Rasmus Astrup – Andy Contois
3. Simon Grønvaldt – Sebastian Bergholt. Jannik Karvinen – Mike Berry – Mathias Bau Hansen
4. Søren Pærregaard – Tobias Hansen. Patrick Rasmussen – Mikkel Nielsen – Ulrich Linnet

Annonce

Rødovre havde alle spillere klar, mens AaB var uden Ivan Dornic og Robin Bergman. Stillingen var inden opgøret 2-2 i kampe. Hoveddommerne var Rasmus Toppel og Jan Bigum.

1. periode
Jaroslav Kmit var tilbage for udeholdet, og han havde kampens første gode chance efter et minut. En start, hvor AaB var i mest puckbesiddelse, men tyrene skubbede godt på med solid forechecking.

 

Arenaen summede af højt humør fra første sekund, og der var også en stor aften i vente. Mike Rådde havde et godt slagskud efter fire minutter, men målmand Gasper Kroselj var på sin plads. Mathias Bay fulgte op med en god mulighed minuttet efter, men der var lukket ved nærmeste stolpe.

 

Lasse Jul Korsgaard var i fri position millimeter fra ar bringe udeholdet foran efter syv minutter, men pucken gik over overliggeren.

 

AaB fik kampens første udvisning, da Jaroslav Kmit måtte ud for tripping. Jannik Karvinen fik sendt et ordentligt slagskud af sted, men gik ramte Kroselj i brystet. Men Rødovre spillede overordnet set et skidt powerplay.

 

Rødovre fjerdekæde spillede periodens bedste skift, da de kom ind med stor fart og selvtillid. Men det udartede sig desværre lidt, da Ulrich Linnet røg i en fight med Aabs Jonas Guldbæk. Linnet fik to minutter for rouhing, mens Patrick Rasmussen fik to minutter for holding. For AaB måtte Guldbæk naturligvis ud for roughing.

 

En enkelt chance til AaB i powerplay, og ellers et godt boxplay af tyrene. Dernæst skulle Rødovre i overtal, da Aabs Daniel Madsen fik to minutter for hooking på Jannik Karvinen. I overtal forsøgte Rødovre sig med det velkendte styringsmål, men Mike Daugulis lykkedes ikke i denne omgang. Der var bedre takter i dette powerplay, men stadig for uinspireret.

 

Michael Smidt fik en stor chance, men han fik afsluttet direkte på kroppen af målmanden. Kort efter var han ved at styre pucken i kassen. Rødovre fik bidt sig fast et par minutter uden at det førte et mål med sig.

 

Rødovre var virkelig i ilden hvad angår styringer. Mathias Bau var meget tæt på at score, men flot målmandsspil. Efterfølgende var det Jannik Karvinen, der fik en gigantisk chance få meter fra målet, men igen var sloveneren på plads.

 

Tobias Kisum var på spil i Rødovres zone, men Sebastian Dahm lukkede af for han forsøg ved nærmeste stolpe. Jannik Karvinen var tæt på at komme igennem få sekunder før pausen, men han blev stoppet i forsøget. På sidste faceoff blev der slået til pucken, men pucken fløj over målet.

 

Spillerne gik til pausen med 0-0 på måltavlen efter en periode med høj fart og store tacklinger. Rødovre spillede sig frem til flere store chancer, men stærkt målmandsspil hindrede et føringsmål.

 

2. periode
En lidt middelmådig start på perioden, og den første gode chance tilfaldt Jannik Karvinen efter to minutter, men Kroselj fortsatte sin gode præstation.

 

AaBs Kasper Degn kom frem til en god mulighed kort efter, men Sebastian Dahm plukkede pucken sikkert. Michael Smidt brød igennem i AaBs zone og gik på tværs af målet, men der blev ikke givet ved dørene.

 

AaB var meget nærgående i to omgange, men stærk oprydning af tyrene, og i stedet kunne Rasmus Olsen sætte sig over i boksen efter en tripping. I undertal fik udeholdet en stor chance ved Tobias Kisum, der missede fælt i afslutningsøjeblikket tæt under mål. Tyrenes powerplay var ikke noget at skrive hjem om. Alt for få kvalificerede afslutninger gjorde det nemt for gæsterne.

 

Mike Daugulis lagde på tværs til Mikael Christensen, men han ramte skævt og pucken gik over målet. Ellers en god mulighed for Rødovre.

 

Der var stillingskrig omkring periodens halvvejsmærke, og det første mål ville utvivlsomt blive ganske afgørende for kampens videre udvikling. Der var masser af istid til Rødovres fjerdekæde, der indtil nu havde gået til opgaven med 110 procent.

 

Rasmus Olsen måtte ud to minutter for interference med otte minutter til pausen. God start på overtallet med et par afslutninger, men derefter faldt det til jorden med upræcise pasninger og dårlig kommunikation.

 

Kasper Degn kom alt for nemt frem til afslutninger få meter fra målet, og efter et par omgange fik han uhindret smækket pucken ind til 0-1. Dahm var chanceløs, mens tyrene var passive i situationen.

 

Mathias Bau fik to minutter for boarding på Jaroslav Kmit, da der resterede præcis tre minutter. AaB spillede et elendigt powerplay, men det var for så vidt også hjemmeholdets fortjeneste.

 

Rødovre blev fuldtallige, og Mathias Bau kom strafs af sted med Andy Contois. Han fik tværpasningen, men amerikaneren misbrugte stort.

 

Perioden sluttede med cifrene 0-1. Rødovre havde stadig deres muligheder, men overtalsspillet skal optimeres, hvis det skal blive til sejr. En ’forbudt for børn’ perioden ventede for de mange fremmødte tilskuere på denne lørdag aften.

 

3. periode
Jannik Karvinen gjorde et fint forsøg på at score sit første mål i slutspillet, men pucken blev blokeret efter blot 20 sekunders spil.

 

Nerverne var ude på tøjet, det fornemmede man, og det gjaldt for Rødovre om at smide noget af den nervøsitet, der havde præget indtil nu. AaB spillede sig frem til flere gode chancer efter tre-fire minutter, men Dahm lukkede af.

 

Kaptajn Michael Smidt viste stor aggressivitet tæt under mål, og han kæmpede for hver en puck, der måtte nå ham. Men kaptajnen måtte kort efter til afkøling for slashing. Rødovre gjorde det flot i undertal og fik sendt pucken ud i flere omgange.

 

AaB holdt sig ikke tilbage på trods af føringen, men nordjyderne spillede friskt til i offensiv zone. Men der var fuld koncentration fra hjemmeholdets side. Og Sumpen hjalp godt på vej med god opbakning til spillerne.

 

Rødovre fik imidlertid lagt en belejring ind på AaBs zone, men der blev nølet en anelse for meget i afslutningerne. Men overtaget blev ødelagt af Morten Allesøes to minutters udvisning for interference. Nu chance for gæsterne i overtal. Igen blev der fightet flot fra tyrenes side og blev fuldtallige igen.

 

Der var flot, flot støtte til Rødovre-spillerne i kampens slutfase. Hjemmeholdet jagtede udligningen, mens uret spænede derudaf. Fem minutter til slutfløjt.

 

En stav i ansigtet på Michael Smidt blev ikke dømt. Den var ellers helt tydelig for selv den svagtseende.

 

AaBs Mads Møller fik to minutter for boarding med fire minutter igen. Men i undertal fik AaB hurtigt erobret pucken, og så kunne tilbagevendte Bjarke Møller tage sagen i egen hånd. Han tog turen fra midterlinien og hele vejen op og forbi to Rødovre-spillere. Afslutningsvis passerede han på fornem vis Sebastian Dahm til stillingen 0-2. En genistreg af af AaB-spilleren, der var tilbage efter sin hjernerystelse for bare 18 dage siden.

 

Dommerne snød Rødovre for et mål, da de afblæste spillet for tidligt. Rasmus Astrup sendte pucken ind, imens der var en afventende udvisning på AaBs Jaroslav Kmit. Astrup blev tilmed revet ned bagfra, men dommerne fløjtede for ’målet ude af position’, og så var der intet at gøre for Rødovre-spillerne. Tyrene blev snydt, men fik chancen i powerplay med lidt under to minutter igen.

 

Sebastian Dahm skøjtede ud i bytte med en markspiller, da der var halvandet minut igen. Det blev ikke rigtig farligt i den resterende tid, og så sluttede kampen med resultatet 0-2.

 

Rødovre havde mange store tilbud i løbet af kampen, men effektiviteten manglede i dén grad, og så hjalp det lige lidt. Målmand Gasper Kroselj stod også en fremragende kamp for udeholdet, men Rødovre lavede den fejl ikke at sende folk ind og spærre udsynet. AaB er nu foran 3-2 i serien inden kvartfinalens sjette kamp på fredag.

 

I aften var der flot opbakning fra tribunerne, men spillerne omsatte det ikke til scoringer. Tilskuertallet rundede de 2.000 og er tilfredsstillende. Rødovre må nu bare se i øjnene, at der skal to sejre til, hvis det skal hedde semifinale.

Kommentarer

1 kommentar om “Tyrene snydt i slutfasen”

  1. Aalborg IK siger:

    Husk at tage sommertøjet med til Aalborg, sommerferien starter der 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top