Annonce

Trolle drømmer om Sverige
mike-trolle_RFC_herrer_02_030312_BP.jpg
Rødovres FC's målmand Mike Trolle har været en tur i den bedste svenske liga. Foto: Brian Poulsen
Floorball RFCs keeper Mike Trolle fik tidligere på sæsonen chancen for at spille i den bedste floorball-række i Sverige. En oplevelse, der har givet ham blod på tanden og lyst til mere. For nu gælder det dog slutspillet med RFC, som han glæder sig til.

Sæsonen efter et dansk mesterskab har Rødovre FCs keeper Mike Trolle fået en måske endnu større oplevelse til samlingen. Midt i sæsonen fik han chancen for at spille med svenske FC Helsingborg i verdens bedste floorballliga.

”Det var kæmpe stort. De er langt bedre. De spiller bedre, de skyder bedre, de har en bedre forståelse for spillet, og de træner 4-5-6 gange om ugen plus kampe,” fortæller han om tiden på den anden side af sundet.

Annonce

Floorball i Sverige er noget lidt andet end i Danmark. Hvor sporten i Danmark stadig i høj grad afhænger af spillernes eget initiativ og klubben omkring kæmper for at få tingene til at hænge sammen, er der i Sverige en langt højere grad af penge og fokus på sporten. Derfor fik Trolle et mindre chok over forholdene:

”Der er ikke noget, der mangler. Det var powerrate i omklædningen, og der bliver kørt langt til kampene. Der mangler ikke noget. Spillerne skal bare koncentrere sig om at spille floorball.”

Drømmen lever. Efter et par måneder i klubben kom Mike Trolle hjem. Årsagen til FC Helsingborgs interesse i RFCs keeper var nemlig forbundet med en skade hos deres egen keeper. Da FC Helsingborgs egen keeper igen blev klar, kom Trolle hjem til Rødovre FC.

En returbillet til Sverige er ikke en idé grebet fuldstændig ud af det blå, men for nu har Trolle sat drømmen på stand-by:

”Det er min drøm. Jeg ved ikke om det nogensinde kommer til at ske. Jeg håber det. Det skal også passe ind i ens liv. Selvfølgelig vil jeg rigtig gerne tilbage på et tidspunkt, og gerne prøve en hel sæson, det ville være sjovt. Men jeg tager den her sæson i Rødovre, og sker der noget næste sæson, så må vi tage den derfra,” lyder det diplomatisk fra keeperen, der glæder sig til at forsvare mesterskabet med RFC.

Fra Sverige til FFK. Forskellen fra nogle af verdenens bedste spillere til bunden af den danske række kan virke enorm. Det præsenterer også en rent motivationsmæssig udfordring for Mike Trolle. Han spillede ikke søndag imod FFK, og det er han glad for:

”Det er svært at sætte sig op til kampene mod de dårlige hold. Det er jo grotesk, at vi skal møde et hold, der stiller med 8 mand og som, efter min mening, ikke kan spille floorball. Det er rigtig pinligt,” tordner Trolle.

Rødovre har de fire sidste kampe op til slutspillet måtte lede langt efter konkurrence. Med sejre på 16-5, 8-1, 16-5 igen og 21-2 har spændingen været til at overse. Nu er det slutspilstid, og RFCs bagerste skanse er klar.

”Nu når vi slutspillet, og så kan jeg godt mærke, nu kilder det i maven. Og de kampe som vi har spillet mod Benløse og Hafnia, der har der ikke været problemer overhovedet. Jeg har i princippet kun været væk i et par måneder,” lyder det fra Trolle, der tror at et ’tempochok’ er en reel trussel for Rødovre.

”Ja, det tror jeg faktisk, men jeg synes, at det hold, vi har, er rigtig godt, og jeg er ret sikker på, at vi nok ikke skal bruge mere end 5-10 minutter. Vi er alle sammen indforstået med, at dem vi skal møde nu, de er langt bedre end dem, vi har mødt på det sidste,” forklarer han.

Kvartfinalen. I kvartfinalen skal Rødovre op imod Team Århus Floorball, som de også mødte sidste år i slutspillet. Den modstander får en lidt lunken modtagelse hos Rødovre-keeperen, da han bliver spurgt til om det passer ham godt:

”Både og. De er dygtige. Og så er det et hold, som i år ikke har det samme hold, som sidste år. De kommer til at køre meget på kontra. Lige så snart de får chancen, så pløkker de af sted. Det er det, jeg godt kan lide, så det har jeg ikke noget imod. Det bliver helt sikkert nogle gode kampe,” lover han, og forudser at RFC bliver det hold, der skal skabe kampene.

Er det ikke ensomt at være målmand på et hold, hvor modstanderen sjældent har etablerede angreb?

”Jo! Det gælder om at have hovedet med. Du kan ikke stå og kigge ud på tilskuerpladserne, for så sætter de den lige pludselige (ind). Så det er svært,” griner han. Det er dog ikke nogen lille fodnote, at Rødovre efter sidste sæson har alles øjne rettet mod sig. Det kan komme til at spille en stor rolle i slutspillet, mener Trolle:

”Det tror jeg helt bestemt. Vi snakkede om det på holdet, og vi synes, det er svært, når vi har vundet pokalen og DM, at der er store forventninger, og vi skal præstere hver eneste kamp. Der ingen tvivl om, at det er svært. Hver gang vi spiller en kamp, så vil de andre gøre alt for at slå os.”

Finalen er målsætningen. Indtil videre har Rødovre dog håndteret presset fejlfrit i en sæson, hvor de er gået ubesejret gennem grundspillet. Man får dog svært ved at finde Rødovre FC-spillere, der til citat vil erklære, at Rødovre genvinder det danske mesterskab:

”Nu gælder det om at gøre det færdigt. Og vores erklærede mål er en finale. Du får mig ikke til at sige, at vi bliver danske mestre, for i en finale kan alt ske,” griner Mike Trolle igen diplomatisk, velvidende at Rødovre vil gå ind til de fleste kampe som favoritter. Det bliver dog en hård rejse mod finalen.

”Jeg håber på, at vi går i finalen, for det bliver et svært program. Vi har Århus i kvarten, som altid er gode kampe, så får vi nok (Frederikshavn) Bulldogs i kvartfinalen, og det bliver også utrolig svært, for de har et godt hold. Så vi er i kampform, hvis vi når dertil,” lyder det med et grin.

Det store spørgsmål syntes at være, om Rødovre FC har, hvad der skal til for at genvinde mesterskabet. Her er det svært at få et svar. Til gengæld spurgte Rødovre Lokal Nyt så, hvem der skulle stoppe dem i finalen.

”Hvis jeg skal sige det samme som alle andre: Brønderslev (Hot Shots red.). De har hentet nogle store profiler i udlandet, så de er ikke sådan at kimse ad,” siger Mike Trolle afslutningsvis.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top