Annonce

SMS-kurser samler generationer
WEB_sms_kursus.jpg
Janus Wendell lærer Svanhild at betjene mobiltelefonen. 12 ældre beboere fra Kærene har nu taget kampen op mod den nymoderne kommunikationsform og været på kursus i kunsten at skrive SMS. Foto: Red.
sms Det er ikke let at skrive SMS’er, når man er født i en tid, hvor informationen om D-dag blev viderebragt via brevdue. 12 ældre beboere fra Kærene har dog taget kampen op mod den nymoderne kommunikationsform og været på kursus i kunsten at skrive SMS.

Når der bliver arrangeret kurser om IT, mobiltelefoni og andre tekniske færdigheder, er det oftest med én underviser til 10-20 kursister. Det kan betyde et begrænset udbytte for kursisterne og især ældre borgere der forsøger at hitte rede i mobiltelefonen og alle dens finurligheder.
I Cafébibilioteket i Kærene har man dog valgt at gribe tingene an på en helt anden måde. Som en del af det boligsociale område i Bybjerget og Kærene har beboerrådgiver Susanne Mikkelsen været med til at arrangere SMS-kurser for områdets beboere. Men hvor der andre steder kun er én underviser til de mange kursister, har Cafébiblioteket allieret sig med et helt hold af  eksperter.
“Vi har kørt SMS-kurserne i flere år, og igen i år sker det i samarbejde med Dagskolen på Milestedet. Eleverne ved jo alt om mobiltelefoner og SMS’er, så de er de bedste hjælpere de ældre kan få,” siger Susanne Mikkelsen.

SMS og Undervisning
12 elever fra Dagskolen fra Milestedet har derfor deltaget i et forløb, hvor de skulle lære de ældre i området at betjene deres mobiltelefoner og lære at skrive SMS’er.
Mange af eleverne på Dagskolen har oplevet flere faglige nederlag i deres skoletid, men dansklærer på Dagskolen, Tina Singhatey, er sikker på, at SMS-kurserne har været ligeså givtigt for de unge, som det har for de ældre.
“Mange af eleverne har oplevet nederlag på den faglige konto, men her er de virkelig eksperterne. Samtidig lærer de en helt masse om kommunikationsformer og om sproget,” fortæller hun.

Annonce

Stor hjælp
74-årige Svanhild Sørensen er en af de beboere, der har haft fornøjelsen af at blive klogere på sin egen mobiltelefon.
“Jeg har lært min telefon at kende. Før var jeg nærmest bange for den,” siger hun midt i et grin, inden hun fortsætter:
“Det har været rigtig brugbart for mig, og det er så dejligt, at de unge har hjulpet os,” forsikrer hun.
15-årige Janus Wendell har været en af de såkaldte ‘SMS-eksperter’. Han fik sin første mobiltelefon som 7-årig, og han kan godt forstå, hvorfor de ældre kan have svært ved at følge med udviklingen.
“De ældre er jo ikke vokset op med mobiltelefonen, som vi er, så jeg kan godt forstå, det er svært for dem at skrive SMS’er. Nu har Svanhild fundet ud af, hvordan hun bruger sin mobiltelefon og det har faktisk været sjovt at lære hende det,” fortæller Janus Wendell.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top