Annonce

skolepengene tilbage?
WEB_Chrummer_kiste.jpg
Foto: Sille
Chrumme Det er blevet tid til at få løftet sløret for, om man skal have den helt store gevinst, eller om pengene er tabt. Her taler jeg ikke om lotto eller bet-24, nej jeg taler om SKAT.

Men det føles som Lotto. Man sidder med bævrende underlæbe og rystende hænder, mens man forsøger at indtaste sin NEM-ID, som man så taster ind forkert et par gange, inden man når ind i skattekisten og finder ud af, om man må tømme den eller fylde den. For man ved det ALDRIG, gør man?
Jeg synes at SKAT skulle tage konsekvensen af at det er et lotteri. De kunne gøre som i X-Faktor, så når man kommer ind på SKAT’s hjemmeside så skulle man lade paukerne tromme og Lisa Rønne sige: I ÅR SKAL DU…..tromme tromme trommme – og så lidt mere tromme tromme, mens ens kollegaer sidder og ser med bag din ryg og råber “BETALE” – “HA PENGE TILBAGE” – “BETALE”….mere tromme trommme. “HA 12000 KRONER TILBAGE I SKAT!!!!!!! Også skulle der køre et filmet fyrværkeri. Eller hvis man skal betale, så skulle der komme en diabolsk dyb latter: “DU SKAL BETALE 12.000 KR TILBAGE, TIL GENGÆLD FÅR DU ET REGNEKURSUS HOS AOF, DIN GLATNAKKE!”
Måske skulle der være en lykkepose, hvor man kan spille kvit eller dobbelt….Så rafler man om det eller spiller Tetris. Eller man kunne bytte skatteopgørelse, lige som når man bytter kort i Mousel.
Jeg har ALDRIG mødt et menneske endnu, som med sikkerhed i stemmen midt i december kunne sige: “Jeg skal have 1428,76 kr. tilbage!” og som så også rent faktisk fik 1428,76 kr. tilbage. Til gengæld har jeg hørt om rigtigt mange mennesker som REGNEDE med, at skulle have 1428,76 kr. tilbage men som fik en ekstra regning på 14.428,76. Og det til trods for, at man stort set tjente det samme sidste år, og har nogenlunde de samme udgifter. Det er lidt skræmmende, at man ikke har mere styr på det.
I skolen lærte vi 2. grads ligninger, Pythagoras og hvor lang tid et tog er om at køre fra København til Esbjerg. Men at regne min skat ud? Nej, det er for kompliceret for en sproglig student i 3.G. Det kan godt være at jeg skal have mine skolepenge tilbage, spørgsmålet er bare om jeg får tilbage for BEGGE år. Og hvis det er inkl. bund-, mellem- og topskat, så er jeg stået godt og grundigt af!!
Nix, også til næste år vil jeg sidde med bævrende underlæbe og rystende hænder foran PC’eren og gå rundt om SKAT’s hjemmeside som katten om den varme grød eller som Chrumme om sin netbank sidst på måneden…

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top