Skaber forståelse mellem religioner
WEB_islam-undervisning_01_0.jpg
22-årige Tanju Saglam og 21-årige Aziz Korkmaz er begge er begge troende muslimer og medlemmer af DIFFI. Man kan kontakte DIFFI på www.diffi.dk, hvis man vil vide mere om foreningen eller kontakte dem til et foredrag på en skole, ungdomsklub eller arbejdsplads. Foto: Brian Poulsen
religion Hvad er 'jihad' og hvorfor bærer muslimske kvinder tørklæde? Spørgsmål som disse kan være svære at svare på som kristen, og det vil foreningen DIFFI gerne være med til at lave om på. Foreningen vil skabe bedre forståelse mellem religioner og afskaffe fordomme.

I lokaler på H.J. Holstvej hører ‘Dansk Informationsforum For Islam’ til. De kan se over til Danske Spil, men naboskabet er dog intet problem, selvom hasardspil ikke er tilladt ifølge koranen. 22-årige Tanju Saglam har intet imod foreningens store og prægtige nabo. Forståelse og respekt for hinanden er nemlig nogle af hovedbudskaberne i foreningen DIFFI.
“Vi respekterer og accepterer andre religioner og målet er ikke, at vi alle skal være ens,” fortæller han.
Sammen med 10-15 andre akademikere og studerende repræsenterer han DIFFI. En foreningen der blev stiftet tilbage i 2002, og hvis formål er at forbedre den gensidige forståelse og respekt mellem repræsentanter for og tilhænger af de forskellige religioner og livsanskuelser.

Fordomme
22-årige Tanju Saglam og 21-årige Aziz Korkmaz er begge er begge troende muslimer og medlemmer af DIFFI. De læser henholdsvis til bygningsingeniør og folkeskolelærer og har begge oplevet fordomme og misforståelser omkring Islam. Derfor tilbyder de nu, at tage rundt på skoler for at udbrede kendskabet til Islam og give et mere nuanceret syn på deres kultur og religion.
“Det hele handler om formidling. Der er mange kristne danskere der ikke ved hvad ‘hellig krig’ er og hvorfor muslimske kvinder skal være tildækket. Vi vil gerne være med til at fortælle om Islam og dermed skabe bedre forståelse mellem religioner,” forklarer Aziz Korkmaz, der senest ved folketingsvalget oplevede, hvordan manglende viden og fordomme skaber misforståelser.
“Jeg havde venner der ikke troede jeg måtte stemme ved folketingsvalget, fordi de har manglende viden om Islam. Det er et godt eksempel og derfor tror vi, at det er vigtigt med et bedre kendskab til Islam, for det vil gøre det nemmere at forstå og skabe respekt mellem mennesker,” fortæller han.

Annonce

Ud på skoler
Tanju Saglam og Aziz Korkmaz arbejder helt gratis og de vil meget gerne besøge Rødovres folkeskoler og holde foredrag om deres tro og religion.
“Hvis man som folkeskolelærer har spørgsmål om Islam, så vil vi meget gerne hjælpe. Vi kommer gerne ud på skolerne og fortæller om Islam, hvis en klasse har emneuge eller gerne vil lære noget om andre religioner,” fortæller Tanju Saglam og fortsætter:
“Vi er ikke ude på at konvertere danskere til Islam, men vi lever i en multikulturelstat, hvor det er vigtigt med viden om hinandens religioner, og derfor vil vi gerne udbrede kendskabet til Islam,” slutter han.       
Man kan kontakte DIFFI på www.diffi.dk, hvis man vil vide mere om foreningen eller kontakte dem til et foredrag på en skole, ungdomsklub eller arbejdsplads.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top