Annonce

Sig nej til sprøjtegift i haven
WEB_svamp.jpg
Sprøjtegifte hører ikke hjemme i haven. Både for grundvandet og havens fugle, insekter og dyr er det bedst at udrydde ukrudt som skvalderkål, mælkebøtter og kvikgræs med miljøvenlige hakkejern og knofedt. Gode råd til en giftfri have kan læses på www.vandigrunden.dk. Foto: Bee-Line
sig nej til gift Soltid er udetid, og overalt begynder havefolket at luge ud i ukrudt og skadedyr forud for sommeren. Men det skal ske ved håndkræft og ikke med sprøjtegifte, håber den lokale vandværksdirektør.

I morgen er det Vandets Dag, og i den anledning opfordrer vanddirektører på hele Vestegnen husejerne til at sige nej til sprøjtegifte i haven.
“De er gift for vores drikkevand,” siger Rasmus Schjødt Kold, forsyningsdirektør i Rødovre Forsyning A/S på vegne af seks vandværker i området.
“Det forholder sig desværre sådan, at vores rene grundvand, som vi tapper direkte fra vandhanen, er truet. I hovedstadsområdet er vi mange mennesker om at dele en knap ressource. Truslen stammer først og fremmest fra alle de sprøjtegifte, som vi bruger bl.a. i haver og i landbrug for at holde ukrudt og skadedyr væk. På landsplan lukkes der i gennemsnit 100 vandboringer om året, fordi sprøjtegifte siver ned og forurener grundvandet,” skriver de i et debatbrev, man kan læse på vores hjemmeside rnn.dk.
“Vi er sikre på, at grundejerne her i kommunen og i andre kommuner sætter pris på, at vi kan tappe rent drikkevand direkte fra hanen. I forbindelse med FN’s internationale vanddag den 22. marts sender vi derfor en appel til kommunens mange haveejere: Hjælp os med at holde vandet rent. Det kan I gøre ved at holde fast i gode havevaner og lade dunken med ukrudtsdræber blive på hylden i supermarkedet,” tilføjer Rasmus Schjødt Kold.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top