Annonce

Sebastian Dahm: En stor skuffelse
RMB-AaB-QF7-2012_48_110312_BP.jpg
Rødovres målmand Sebastian Dahm var skuffet efter kampen, men erkendte at AaB var det bedre hold på dagen. Foto: Brian Poulsen
Ishockey Rødovre er gået på sommerferie, mens AaB skal spille semifinale. ”Det er en stor skuffelse lige nu. Vi ville så gerne have spillet den semifinale,” siger målmand Sebastian Dahm efter 1-3-nederlaget. Vi har også kommentarer fra Morten Allesøe.

Sæsonens definitivt sidste kamp for Rødovre blev spillet søndag aften. AaB eliminerede tyrene med 4-3 i kampe og er i semifinalen. Men indledningen på nederlaget på 1-3 ærgrede assisterende kaptajn Morten Allesøe.

”Det er selvfølgelig mangel på disciplin, når vi tager tre udvisninger i starten af kampen. Vi havde tre udvisninger i det hele i Aalborg, hvor vi vinder, så det nytter ikke at tage så mange udvisninger,” siger han og fortsætter.

Annonce

”Vi går ikke ned af deres to mål, men det er en meget skidt start at få på hjemmebane. Inden tredje periode havde vi talt om, at der bare skulle læsses en masse skud på mål og med trafik foran målmanden. Vi blev ved med at tro på det, selvom vi var nede med 0-3. Det tror jeg også, man kunne se derude, der var ikke nogen, der gav op. Men det rakte bare ikke i dag.”

Rødovre må tage på sommerferie efter et samlet nederlag på til AaB, men serien har været tæt og hård.

”Det har været en underlig serie. Der har været mange mærkelige kampe, hvor AaB har været helt væk, og hvor vi har været helt væk. Lige nu er det bare skuffelse, der præger det, men hvis man zoomer lidt ud, kan vi godt se hinanden i øjnene og sige, at vi har spillet en god sæson. Der er ikke nogen, der havde regnet med, vi ville nå så langt, men derfor er vi heller ikke tilfreds med at tabe i dag,” siger Morten Allesøe og lukker med at kommentere på den gode opbakning fra fansene.

Tusind tak til fansene
”Fansene har været en kæmpe støtte for os. Det er fantastisk, at de har gidet komme og støtte os – det har betydet meget. Vi ved, at vi har den bedste hjemmebane, og at vi kan slå alle hold herhjemme. Tusind tak til vores mange fans.”

Sebastian Dahm har været en af sæsonens helt store helte for Mighty Bulls, men efter nederlaget var sommerferie-kendsgerningen altoverskyggende for landsholdsemnet. Han forklarer om kampens indledning med to hurtige AaB-mål.

”Vi kommer til at stå lidt på mellemfod i boxplay, og ender med at være halvt mellem at presse dem, og halvt mellem at stå tilbage. Og så må vi give AaB kredit for at udnytte nogle huller i vores forsvar, som ellers har været supergodt de sidste par kampe,” siger målmanden og fortsætter om kampens sidste periode.

”Det handlede om at gå ud og score tre mål og vinde perioden. At komme ud med 100 procent fra start af og lave et mål af gangen. Vi får et mål forholdsvis tidligt og presser dem også bagefter. Resten af tiden jagter vi så det næste mål, men vi mangler lige det sidste. Vi gav alt, hvad vi havde, og kæmpede fantastisk.”

AaB var bedre på dagen
Dahm mener, at holdet kan have stor ære af tredje periode.

”Alle kæmpede rigtig flot i tredje periode, og hvis vi havde spillet sådan i alle tre perioder, så kan det godt være, vi havde fået mere ud af det. Men i de to første perioder havde vi svært ved at få tingene til at køre. AaB var bedre på dagen – det er der ingen tvivl om,” siger han og fortsætter.

”Der er ikke noget at sige til, at AaB er foran efter to perioder. Det er bare en ærgerlig følelse at stå med, for vores boxplay har været så godt, og at det så lige er i dag, at pucken går den forkerte vej. Det er rigtig ærgerligt.”

Skuffelsen stod malet i samtlige personer i Rødovres spillergang efter kampen, men Rødovres målmand fandt alligevel ord at sætte på situationen.

”Det er en stor skuffelse lige nu. Vi ville så gerne have spillet den semifinale. Vi leverer en godkendt indsats, men man er bare ikke tilfreds længere. Selvfølgelig, når man ser på det, da sæsonen startede ud, så er det godkendt at nå til kamp 7 i kvartfinalen. Vi tog en kamp af gangen i starten af sæsonen, men som vi fik arbejdet os frem, så var semifinalen bestemt inden for rækkevidde,” udtaler Dahm og belyser holdets indsats.

”Nu har vi vist, hvad vi kan, når vi holder os til systemerne. Men jeg er virkelig skuffet over, at vi ikke vandt den sidste kamp her. Det havde vi fandeme fortjent.”

Dahm har fundet sit niveau
Dahms redningsprocent er bare blevet bedre og bedre med sæsonens fremskred. Selv er han også tilfreds med indsatsen.

”Den har været godkendt. Jeg har fundet tilbage til det stabile niveau, som jeg kan spille. Jeg synes, jeg har spillet det bedste hockey, som jeg nogensinde har spillet. Jeg har fået karrieren på ret hold igen og glæder mig vildt meget til næste år, hvor vi vil have endnu større muligheder end i år,” udtaler Dahm.

Sumpen og resten af Rødovre Skøjte Arena tog en flot sæsonafsked med tyrene, og det er ikke gået målmandens næse forbi.

”Opbakningen har været helt super. Fansene har støttet os i tykt og tyndt. Og det gør det det federe og lettere at kæmpe i hver kamp, når man ved, at der er loyale fans, som støtter op og tager turen helt til Nordjylland flere gange. De fortjener en hyldest, og vi er meget taknemmelige,” siger Rødovres målmand.

Han prøver at beskrive sæsonen, som han vurderer den fra hans position i målet.

”Rødovre-ånden er vel tilbage. Vi bygger videre på sidste år og igen viser vi med ligaens mindste budget, at det kan lade sig gøre. Ånden fra gamle dage er tilbage, og hvis det hele bliver løftet den smule, så kan det blive helt fantastisk,” slutter Sebastian Dahm over for rnn.dk.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top