Annonce

Rødovre vil bekæmpe ungdomsarbejdsløshed gennem sociale medier
WEB_jobbus.jpg
Megen jobsøgning foregår allerede via Internettet, men nu vil Jobcenteret undersøge, hvordan man måske kan bruge sociale medier endnu mere i kampen for at få unge arbejdsløse ind på arbejdsmarkedet. Foto: Red.
jobsøgning "Der er en fremtid i fællesskabet." Sådan lyder budskabet i et nyt ambitiøst projekt for arbejdsløse unge, der eksempelvis har problemer med kriminalitet eller stofmisbrug. Sociale medier og netværk i det hele taget kan være løsningen.

Har man en psykisk lidelse, er involveret i kriminalitet eller måske bare har indlæringsvanskeligheder, kan det som ung være en umulig opgave at få fodfæste på det danske arbejdsmarked.
Derfor er Rødovre Kommune netop nu i gang med et ambitiøst metode-udviklingsprojekt, som skal udvikle nye samarbejdsformer i arbejdet med de unge. Ikke bare internt i kommunen på tværs af forvaltninger, men med alle, der har berøring med de unge i hverdagen.
“Meningen er, at alle involverede parter skal indtænke hinandens specialer og kompetencer ind i de unges handleplaner, hvor det giver mening. Ambitionen er et kvalitetsløft, som for den unge konkret skal kunne mærkes som, at alle arbejder mod samme mål; nemlig uddannelse og/eller selvforsørgelse,” siger formand for Beskæftigelsesudvalget, Anni Arnoldsen Pedersen (A).
“Det kan godt være, at vejen er lang, og at der undervejs skal arbejdes med næsten uoverskuelige delmål. Men den unge må aldrig være i tvivl om, at fællesnævneren for indsatsen er en fremtid i fællesskabet på arbejdsmarkedet,” tilføjer Anni Arnoldsen Pedersen.

Skaber netværk.
I andre kommuner har det offentlige eksperimenteret med at lade gymnasieelever stå for kontakten til andre unge, og blandt andet via Facebook på Internettet lede efter praktikpladser.
Men selvom, der kan høstes gevinster ved øget brug af Facebook, skal man holde sig for øje, at det ikke i sig selv skaber arbejdspladser, mener Anni Arnoldsen Pedersen.
“Mht. sociale medier er jeg usikker på, hvorvidt de kan skabe flere arbejdspladser. Men der er ikke tvivl om, at et godt netværk giver fordele på arbejdsmarkedet. Og her tror jeg, vi med fordel kan se på de unges brug af sociale medier. Det giver jo pludselig muligheder til unge, hvis forældre ikke kan diske op med et solidt netværk.”

Annonce

Praktisk supplement.
På Rødovre Jobcenter fastslår, jobcenterchef, Jakob Duvå, at Facebook ikke er egnet til myndighedsopgaver, men med fordel kan bruges som et praktisk supplement.
“Vi har allerede nu gode erfaringer med at bruge eksempelvis Facebook, når de unge først er inde i systemet, men vi skal lige have dem så langt først. Det er ikke den formelle side af sagen, vi bruger Facebook til, det er mere anvendeligt til små korte spørgsmål og svar, såsom kommer du i morgen, eller husk, at du skal mødes med en arbejdsgiver klokken 13.00,” forklarer han.
Han har ikke selv en Facebookprofil, men erkender, at de sociale netværk er de unges medie og platform.
“Vi vil gerne prøve noget mere af den slags, hvis det kan hjælpe med at få de unge til at komme ind på en uddannelse eller måske blive mere afklaret på deres egne interesser og evner. De unge vil hellere åbne Facebook end en rudekuvert, så det skal vi blive bedre til at udnytte positivt,” påpeger han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top