Rødovre satte indsamlingsrekord
kraeftindsamling_08_250312_BP.jpg
Klokken var ikke mange, før Kræftens Bekæmpelse i Rødovre kunne glæde sig over at have delt den sidste indsamlingsbøsse ud. Foto: Brian Poulsen
indsamling Aldrig er der blevet samlet så mange penge ind til Kræftens Bekæmpelse i Rødovre, som i søndags. Samtidig er Rødovre den by i Danmark, hvor indsamlingsresultatet er størst sammenlignet med sidste år.

“Operationen lykkedes, men patienten døde,” siger man ofte om gode hensigter, der løber ud i ingenting. Med Månedens Mission i marts forholder det sig omvendt. Vel vidende, at det var en praktisk talt umulig opgave, havde vi på forhånd gjort, hvad vi kunne for at få Rødovre til at slå Danmarksrekorden i indsamling per indbygger. Ser vi bort fra de små samfund på 2-3000 indbyggere, som Samsø, Læsø og Lejre, er Rødovre kun overgået af Hedensted og Odsherred Kommune i Danmark, når det kommer til indsamlede kroner per indbygger. Altså en flot topplacering, der viser, at borgerne i Rødovre bekymrer sig om hinanden og om andre.

For mange frivillige
Kræftens Bekæmpelse i Rødovre måtte da også hurtigt melde ud, at der desværre ikke var plads til flere frivillige indsamlere. 150 personer havde fået tildelt deres ruter og man ville ikke risikere at irritere folk ved at sende ekstra folk på gaden, så der måske blev ringet på to gange samme sted.
Noget tyder på, at sidste uges store fokus på Månedens Mission og på, hvordan kræftsygdommene rammer lokalt, har fået Rødovreborgerne til at stå klar med penge til de mange indsamlere.
“Vi har fået et utrolig flot resultat, og jeg kan kun spå om, hvor meget større det var blevet, hvis det ikke havde været helt så godt vejr, og centeret havde holdt søndagsåbent. Indsamlerne meldte i hvert fald tilbage, at der var rigtig mange, som ikke var hjemme, da der blev ringet på. Til gengæld havde de borgere, der åbnede døren nærmest penge klar til indsamleren, og mange flere end normalt,” afslører formand for lokalafdelingen af Kræftens Bekæmpelse i Rødovre, Gert Tillebæk.

Annonce

Flotte tiltag
Han glæder sig over, at de mange tiltag i år har gjort, at Rødovre igen har skrevet historie. Indsamlingen 2012 blev nemlig et rekordår uden lige, og selvom det er sagt før, skriver vi det lige igen. Der er aldrig nogensinde samlet så mange penge ind, som i søndags.
“Alle fortjener stor ros. Indsamlerne, borgerne, Danske Bank, som hjalp med at tælle pengene, Leon for sit ‘Le Mans’ løb, Balance Club, Radio Rødovre og Rødovre Lokal Nyt. Alle har været medvirkende til det meget flotte resultat,” sagde Gert Tillebæk stolt søndag aften.
Alle som ikke var hjemme fik et hilsen i form af en informationspjece og et kontonummer, og derfor kan det endelige beløb i Rødovre endda nå at vokse endnu mere. Hvilket i sig selv er utroligt.
Rødovre er nemlig den by i Danmark som har samlet flest penge ind til Kræftens Bekæmpelse, sammenlignet med resultatet for sidste år. Når man ved, at Rødovre i forvejen hører til den fjerdedel, der bidrager mest, er det stolthedsvækkende, at resultatet i år endte hele 17 procent højere end i 2011. I de fleste byer er der kommet færre penge i indsamlingsbøsserne end sidste år, og de steder, hvor der er blevet givet flere penge, er det ikke forholdsmæssigt i nærheden af den store stigning vi i Rødovre kan bryste os af.  I hvert fald hvis man skal tro tallene fra Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.

Beløbet vokser stadig
Men i virkeligheden er indsamlingsbeløbet fra Rødovre endnu højere end angivet her. De sidste mange donationer til Leons 24 timers løb er nemlig ikke blevet registreret, og det er derfor ikke urealistisk, at Rødovre, når de sidste penge er blevet overført, kommer endnu højere op på listen over bidrag per indbygger. Så selvom vi ikke kunne konkurrere med de knap 3000 indbyggere på Læsø, der gav 23 kroner per indbygger mod vores 16, er der plads til stolthed. Missionen mislykkedes måske en lillebitte smule, men patienten lever lykkeligt.

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top