Annonce

Rødovre færdige i 1. division
RH_damer-tarm_180312_BP.jpg
Rødovres håndbolddamer må en tur ned i 2. division igen, efter dagens nederlag til Tarm. Foto: Brian Poulsen
Håndbold Rødovre Håndbolds 1. divisionsdamer er færdige i den næstbedste række efter et 28-25-nederlag til deres direkte konkurrenter Tarm-Foersum.

Rødovre HK – Tarm-Foersum: 25-28(12-14)

Rødovres målscorer: Nadia Mestasi 6, Kathrine Buus Nielsen 5, Karina Jørgensen 5(5), Louisa Mittet 2, Stine Kock 2, Alexandra Banfalvi 2, Maibritt Ranch 1, Mia Brøndum 1, Olivia Black 1.

Annonce

Udv: RH: 2 x 2 min, Tarm: 3 x 2 min.

I en urolig og hektisk ramme kæmpede Rødovre Håndbolds 1. divisionsdamer søndag eftermiddag for livet i 1. division. De lagde fra land med en føring efter scoring af Nadia Mestasi, men lod derfra Tarm-Foersum tage føringen.

Tarm-Foersums lette spillere havde i starten let ved at sætte deres direkte modstander en-mod-en, og den larmende, hektiske kulisse gjorde ikke kommunikationen i Rødovre-forsvaret nemmere.

Efter indledningsvist at komme bagud fik hjemmeholdet i højere grad vænnet sig til omgivelserne, og fik både hentet og overhælet Tarm-Foersum, der pludselig ikke var så skræmmende offensivt.

Svingende momentum var dog ikke noget, gæsterne havde patent på. Rødovre gik fra føringsmålet til 7-6 i stå og lod Tarm-Foersum score de næste 4 mål i træk, inden en time-out fra træner Maibritt Skeldrup og en scoring fra unge Louisa Mittet meldte Rødovre tilbage i kampen.

Det var stadig med hiv og sving, at de to hold spillede sig til scoringer, og specielt i afslutningerne var nervøsiteten meget synlig. Da Tarm-Foersum også begyndte at kryde offensiven med tekniske fejl, lykkedes det Rødovre at slippe fra første halvleg bagud med kun 2 mål, inden de sidste og afgørende 30 minutter gik i gang.

Også anden halvleg åbnede med tekniske fejl i bunkevis. Efter en frisk start løb Rødovres offensiv igen ind i problemer, mens forsvaret aldrig rigtig fik fat.

I et overtal tog playmaker Kathrine Buus Nielsen styringen. Hun signalerede brede angreb, og når hun fik pladsen i midten, greb hun chancen og tordnede i de huller, der havde skabt sig. Det kostede en del tæsk, men med finter og fart bragte Kathrine Buus Rødovre tilbage i kampen. Og dermed tilbage i 1. division – for en tid.

Rødovre fik nemlig gavn af et par ellers sjældne redninger fra Frances Benzon, og kunne efter et par misbrugte muligheder udligne til 20-20. Med maximalt pres og nerverne ude på tøjet spillede i to hold helt lige, indtil Tarm-Foersum begyndte en mandsopdækning af Kathrine Buus ved 24-24.

Selve tabte af Buus, men også den mere ustrukturerede form for angrebsspil, der kom nu, passede Rødovre dårligt, og da det gjaldt i sæsonens sidst afgørende angreb, var Tarm-Foersum kølige, mens Rødovre brændte. Gæsterne kom foran med 27-24.

En Tarm-Foersum-udvisning og en reducering skabte ikke meget spænding, og jyderne kunne juble, mens Rødovre-spillerne kunne ærgre sig, da dommerne fløjtede for sidste gang i årets 1. division.

Rødovre forlader dermed 1. division efter blot et år og er næste år tilbage i 2. division.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top