RK stopper samarbejde med venskabsbyer
WEB_busstoppested-taebyvej_.jpg
Venskabssamarbejdet går langt tilbage. Rødovres første borgmester Gustav Jensen etablerede det første samarbejde med svenske Täby efter 2. Verdenskrig. Foto: Brian Poulsen
stopper samarbejde Rødovre Kommunes venskabsbysamarbejde med finske Järvenpää, svenske Täby og norske Lørenskog stopper i officiel forstand. Det venskabelige samarbejde fortsætter dog på det mellemfolkelige plan.

Rødovre Kommune vil i fremtiden ikke længere udveksle erfaringer med de tre nordiske venskabsbyer Järvenpää, Täby og Lørenskog. De fire byer har siden 1995 sparet med hinanden, når det kom til socialpolitik, erhvervspolitik, miljø udfordringer og kulturelle muligheder, men det formaliserede samarbejde hører nu op.Rødovre Kommune er blevet kontaktet af den svenske by Täby og den norske by Lørenskog, da de bl.a. på grund af tids- og arbejdspres og de ugunstige økonomiske tider ikke længere ønsker et formelt samarbejde.
Det var Rødovres første borgmester Gustav Jensen der tilbage i 1949 startede det venskabelige samarbejde med svenske Täby, så det er med andre ord 63 års sammenhold der nu får en ende.
Bedste venner. Selvom der nu fra politisk side er blevet besluttet, at man fra officiel side ikke længere indgår i et venskabelig samarbejde, så betyder det båndet mellem byerne bliver brudt.
“Venskabsbyordningen vil fortsætte på det mellemfolkelige plan,” forklarer borgmester Erik Nielsen.
Det betyder, at det fremover stadig vil være muligt at indgå eventuelle besøgsarrangementer med skoler og sportsforeninger byerne imellem.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top