Annonce

RFC en sejr fra semifinalen
RFC_herrer-OG-hafnia_04_280112_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
Floorball Århus gav RFC en forskrækkelse i første periode, men måtte give fortabt igen i anden periode, hvor Rødovre med 5 mål afgjorde sagerne. RFC fører nu serien 2-0. Der spilles bedst af 5.

Rødovre FC – Team Århus Floorball: 6-1(0-1, 5-0,1-0)

07:35) 0-1 Christoffer Pahle(Mølby)

Annonce

22:46) 1-1 Martin Erichsen(Andersen)

24:42) 2-1 Daniel Lund uass.

30:01) 3-1 Martin Erichsen(Eklund)

31:01) 4-1 Jannick Dalkvist(Nissen)

39:19) 5-1 Mikkel Gotfredsen(Erichsen)

47:55) 6-1 Carsten Bjerregaard uass.

Rødovre FC åbnede søndagens anden kvartfinale mod Team Århus Floorball med præcis samme startopstilling som i lørdagens første opgør. Eneste ændring var i målet, hvor Mike Trolle var blevet byttet med Michael Ejlerskov.

Og den nye keeper kom på arbejde fra start. Team Århus kom med fuld gas og nyfunden motivation efter den lidt modløse præstation i lørdagens opgør. Fra start tog de kontrol med kampen, velvidende at nederlag betød en tur tilbage til Jylland med kniven for struben.

Rødovre lod sig tilsyneladende overraske en smule af gæsternes energi, og panikken fik lidt for let ved at bredde sig. Derfor kom dumme fejl til at betyde en par gode Århus-chancer.

Jyderne blev også belønnet for deres indsats efter godt 7 minutter, da Christoffer Pahle sendte et skud fra et stykke inde på Rødovres halvdel op i nettaget bag Ejlerskov. Rødovre havde på det tidspunkt stadig ikke kreeret en 100%-chance.

Lørdag havde Rødovres skud fra backsne straffet Århus hårdt. Søndag var Århus som besatte af tanken om at blokere alle skud. Det tog Rødovre lidt tid at indstille sig på det, men så kom chancerne også. Carsten Bjerregaard havde et skud på stolpen, og både Martin Erichsen og Oscar Eklund forsøgte sig fra backpladserne, men returboldene endte hos Århus-spillere.

I den anden ende var Lasse Rolighed Olesen alt andet end navnet antød. Han var her og der og alle vejene, og med sin hurtig skabte han plads til sin makker Morten Mølby, hvis behandling af bolden var sublim.

Rødovre sluttede perioden med en forskrækkelse, da Martin Erichsen tog sig til knæet efter nærkontakt med en bande. Erichsen rejste sig dog og spillede gennem smerterne til pausen.

I anden periode var det et helt andet Rødovre-hold, der kom på banen. Team Århus fik stadig lov at kontrollere kampen, men når hjemmeholdet fik bolden var fokus pludselig på at komme til afslutning i stedet for blot at holde boldbesiddelse.

Derudover investerede man mere i at sætte backsne op til skud. Den investering gav hurtigt bonus, da Martin Erichsen kunne udnytte en velplaceret Mikkel Gotfredsen foran keeperen og score til udligning.

Kort herefter var det Daniel Lund, der scorede efter et lysende eksempel på den nye stil. Han vandt selv bolden ved banden på egen halvdel, og stormede frem mod mål. Da ingen gode spilmuligheder præsentere sig, valgte han i stedet at skyde bolden højt i målet, og det var mere end Århus-keeper Kristian Thorup kunne klare, og så var Rødovre foran.

Kampen blev herefter præget af at de to holds største talenter og temperamenter, Oscar Eklund og Morten Mølby, begyndte på en personlig infight. Mølby vandt første duel, da Eklund måtte to minutter i udvisningsboksen. Eklund vandt anden duel, da han kunne sætte back-makker Martin Erichsen op til skud. Erichsen noterede sig,  at en Århus-spiller stormende ud for at blokere skuddet, og han ventede klogt på, at spillere stod i vejen for sin egen keepers synsvinkel, inden han sendte sit skud af sted til 3-1-scoring.

Århus satsede nu på at vinde det tabte tilbage, så da Daniel Lund vandt bolden kort efter, var der masser plads den anden vej. I to forsøg fik Claus Nissen, som Lund havde givet bolden, prikket den videre til unge Jannick Dalkvist. Dalkvist nyder for tiden godt af de mange skader, som har givet ham en plads i startopstillingen, og fri foran mål sagde han tak for chancen til Kasper Sindt og snød keeperen til 4-1.

Gæsterne tog en time-out for at få styr på tropperne, og fik da også skabt en to-mod-en, men Michael Ejlerskov kastede sig i fuld længde på tværs af målet og fik reddet.

Kort inden pausen kunne Martin Erichsen gnide salt i såret hos jyderne, da han med pasning på tværs af gæsternes halvdel spillede Mikkel Gotfredsen helt fri ved bagerste stolpe, så Gotfredsen nemt kunne slå bolden i mål til 5-1.

Med tingene stort set afgjort blev tredje periode meget ufarlig. Begge hold producerede en del gode chancer, men to stærke keepere og manglende skarphed holdt bolden ude af målene.

Halvvejs gennem perioden smed Morten Mølby på et frislag bolden lige i maven på Carsten Bjerregaard, der stod foran Århus-målet. Den notoriske måltyv Bjerregaard kunne ikke lade vær med at udnytte gaven og score til 6-1.

Lidt udvisninger i løbet af periode skabte få spændingsmomenter, men det blev ikke til mål i overtalssituationerne. Rødovre kunne derfor stikke af sted med en 6-1-sejr. Dermed tager RFC til Århus med en føring på 2-0 i kampe. Der spilles bedst af 5, så næste RFC-sejr er afgørende.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top