Annonce

Politiet skruer ned for højhussprængning
hoejhusene_09_090312_BP.jpg
Den 13. maj kan man for sidste gang se de to højhuse i Kærene, der formentlig bliver sprængt i luften under enorm mediebevågenhed. Foto: Brian Poulsen
POPULÆR SPRÆNGNING Braget hele Danmark venter på, kommer stadigvæk til at give genlyd langt uden for Rødovres grænser, men det bliver måske ikke det vanvittigt store tilløbsstykke, som boligselskabet AAB først havde forventet. Det har politiet nemlig sat en stopper for.

Mellem 20.000 og 30.000 tilskuere, erfarer Rødovre Lokal Nyt, at boligselskabet AAB og de andre boligselskaber i nærheden, forventer gerne vil se sprængningen af de to tomme højhuse i Kærene fra første banket.
Mobile tribuner og arrangørerne af Roskilde Festival har været nævnt i den sammenhæng, men nu er det langt fra sikkert, at der bliver plads til så mange tilskuere til vel sagtens den største sprængning på dansk grund i nyere tid.
“Det har politiet slået bremsen i overfor,” forklarer talsmand fra AAB, Christian Høgsbro.
“Politiet vil gerne have begrænset tilstrømningen til arrangementet af sikkerhedsmæssige årsager. Det vil de gøre ved at spærre området af for offentligheden og i stedet lave nogle faciliteter for naboer, inviterede og pressen,” tilføjer han.

Måske tribuner alligevel
Christian Høgsbro afviser ikke, at der alligevel kan blive tale om at bygge mobile tribuner, da der er ekstremt mange, som har spurgt om lov til at se sprængningen.
“Men noget af det vigtigste lige nu er også at sikre faciliteter for beboerne, som allerede er i området, så de kan komme til og fra deres hjem. Omkring selve sprængningstidspunktet vil naboerne blive evakueret til en skole i nærheden, hvor vi har fået lokaler og nødvendige faciliteter stillet til rådighed,” understreger han.
Netop naboerne mødes på et oplysningsmøde den 15. marts, hvor der er lukket for pressen.

Annonce

Beroliger naboer
“Det gør vi for, at naboerne kan få svar på deres mange spørgsmål, og vi kan diskutere de praktiske ting omkring sprængningen. Senere vil vi indkalde pressen til møder, så vi også kan sikre dem gode pladser,” siger Christian Høgsbro, der trækker lidt på smilet af den store interesse.
“Vi har oplevet en enorm lyst til at være til stede, og jeg kan godt forstå, hvis de omkringliggende boligselskaber har hørt fra medier, der vil bruge deres tage til at filme fra på dagen, men nu må vi se, hvordan det hele ender,” siger han.
Højhuset i Ruskær er faktisk allerede klart til at blive sprængt i luften, og AAB forventer, at arbejdet med at fjerne det farlige stof PCB fra svalegangene, og alle andre ‘løse’ ting som døre og vinduer på højhuset i Agerkær vil være overstået i løbet af april måned.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top