Annonce

Musikorkesteret debutterer i kulturhuset
WEB_Musikork.jpg
Musikorkestret er; Paul Banks, guitar & vokal, Jørgen Lang, mundharpe & vokal, Martin Andersen, violin og Hugo Rasmussen, bas. Foto: Presse
fest og farver Selvom flere af navnene har underholdt musikpublikummet i Rødovre flere gange, er der alligevel tale om debut, når 'Musikorkesteret' spiller i Viften på lørdag.

Lørdag den 17. marts er der gensyn med Musikor-kesteret, som beskedent set rummer nogle af landets aller bedste musiske personligheder.  I første halvdel af 1980erne var Musikorkestret landets travleste orkester med 250 årlige koncerter og festival-optrædener.
Gruppens varemærke var virtuost spil, frygtløse og uforudsigelige kollektive improvisationer, melodiøse sange – og ikke mindst et medrivende groove. Spilleglæde var en selvfølgelighed, og selvom gruppen dengang udgav tre plader, har de altid været et udpræget liveorkester. Ikke mindst fordi deres unikke sammensætning af akustiske instrumenter og brede publikumsappel var, og stadigvæk er, enestående på den danske musikscene.

Jubilæum.
“I de mellemliggende 25 år har mange forgæves forsøgt at overtale orkestret til at samles – bare for en enkelt koncert. I december 2010 spillede gruppen noget de selv døbte deres “25-års-pause-jubilæumskoncert” hos deres gamle venner på Platancaféen i Vordingborg. Spillestedet blev kimet ned af fans fra hele landet – og Musikorkestret morede sig herligt. Så meget, at de besluttede sig for at gendanne gruppen til en turne i efteråret 2011 – og som nu følges op i 2012,” oplyser kulturhusleder, John Kurt Frobøse.
I de sidste år har Paul Banks arbejdet i mindre konstellationer med bl.a. guitar- og sangkollegerne Aske Jacoby eller Troels Jensen, saxofonisten Jakob Dinesen, i trio med Kristian Jørgensen, violin, og Thor Backhau-sen, harmonika, børnekoncerter med fløj-tenisten Charlotte Halberg, og i diverse sammenhænge med Hanne Boel.
Martin Andersen har i en hel del år hovedsageligt spillet i trio med Benny Holst og Jakob Rathje, mens Jørgen Lang spiller bl.a. med det gendannede Delta Blues Band. Hugo Rasmussen er, fortsat som “70+ årig”, et af landets mest hårdtarbejdende musikere i utallige sammenhænge bl.a. Hugo Rasmussens Allstarz.
Koncerten starter klokken 20.30.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top