Medrivende forestilling og udligning
RMB-AaB_QF3_33_280212_BP.jpg
Rødovre vandt en medrivende forestilling torsdag aften med 2-3 ude mod AaB og udlignede til 2-2 i kvartfinaleserien. Foto: Brian Poulsen
Ishockey Der var stor spænding og intensitet helt frem til sidste sekund i fjerde kvartfinalekamp mellem AaB og Rødovre. Og det var tyrene, der holdt skansen og tog en sejr på 2-3 efter effektivitet i powerplay og to scoringer af kaptajn Michael Smidt. Stillingen er dermed 2-2 inden næste opgør.

4. kvartfinale
AaB Ishockey – Rødovre Mighty Bulls 2-3
(0-1, 2-2, 0-0)
13:32 0-1 Michael Smidt (Rådde, Ekström)
20:49 1-1 Mathias Christensen (Kisum, Nordentoft)
25:22 1-2 Mike Daugulis (Contois, Grønvaldt) pp1
29:41 2-2 Kasper Degn (Madsen, Kisum) pp1
32:33 2-3 Michael Smidt (Berry, Rådde) pp1
Udv.: AaB 8×2 + 1×10 (Hulkkonen), RMB 6×2
Skud: 36-20 (12-10, 13-6, 11-4)
Tilskuere: 1.833

Rødovres kæder:
Målmand: Sebastian Dahm
1. Emil Bigler – Morten Allesøe. Mike Daugulis – Mikael Christensen – Adrian Ekström
2. Mike Rådde – Tobias Ruelykke. Michael Smidt – Rasmus Astrup – Andy Contois
3. Simon Grønvaldt – Sebastian T. Bergholt. Jannik Karvinen – Mike Berry – Mathias Bau Hansen
4. Søren Pærregaard. Patrick Rasmussen – Mikkel Nielsen – Ulrich Linnet

Annonce

Rødovre var uden Tobias Hansen, mens AaB var uden Ivan Dornic, Jaroslav Kmit, Bjarke Møller samt Robin Bergman. Kampens hoveddommere var Jan Andersen og Thomas Lassen, og stillingen inden opgøret var 2-1 i kampe til AaB.

1. periode
AaB lagde godt ud og havde en stor chance ved Christian Nordentoft, der lavede hattrick i tirsdagens kamp.

 

Rødovres fjerdekæde fik istid fra begyndelsen modsat AaB, som blot havde én spiller i deres fjerdekæde.

 

AaBs Daniel Madsen fik to minutter for interference efter tre minutter. I undertal kom Kasper Degn igennem, men Mike Berry kom flot tilbage og fik stoppet AaB-elegantieren. Som så mange gange tidligere, var Rødovre powerplay ikke noget at råbe hurra for. Jannik Karvinen havde den bedste mulighed.

 

Mike Daugulis fik to minutter for tripping efter små syv minutters spil. AaB spillede et godt overtal, hvor de kørte pucken rundt til et par afslutninger. Tyrene klarede sig fri og blev fuldtallige igen.

 

AaBs Kristoffer Frederiksen fik kampens største chance, da han efter ni minutter i fri position foran Sebastian Dahm sendte pucken over målet. Kort efter stod der igen AaB på en stor chance, mens Rødovre var kommet under voldsomt pres.

 

Rødovre havde sandt at sige været under et tæt bombardement af AaB-spillerne i den første halvdel af perioden. Men tyrene fik lidt luft med udvisningen til Craig Switzer for cross checking. Der var strejf af bedre overtalsspil, men AaB var ikke ufarlige i undertal og havde en stor chance til Christian Nordentoft.

 

Efter 13 et halvt minut kunne kaptajn Michael Smidt sende pucken ind til 0-1 tæt under mål på en retur fra målmand Gasper Kroselj, der ikke kunne holde Mike Råddes slagskud.

 

Med fire minutter til pausen fik Rasmus Astrup en stor chance, men centeren kiksede på pasningen fra Michael Smidt. Efterfølgende havde Mathias Bau en flot aktion og trak sekunder senere en udvisning på AaBs Mathias Christensen for holding.

 

I undertal var AaB igen farlige, da Jannik Karvinen fejlede i to omgange. Det gav en stor mulighed til Jonas Guldbæk. Tyrene var ikke nærgående nok i den anden ende i powerplay.

 

Få sekunder opstod tumult efter en grim tackling på Mike Daugulis. Det resulterede i en masse udvisninger. AaBs Thomas Boll og RMBs Mikael Christensen fik begge to plus to minutter for roughing. Antti Hulkkonen fik to plus ti minutter for checking to the head for tacklingen. Derudover fik Simon Grønvaldt to minutter for roughing. Holdene skulle spille fem mod fem.

 

Perioden sluttede med stillingen 0-1. AaB styrede de første 12 minutter, men efter målet kom Rødovre bedre med i kampen.

 

2. periode
Rødovre fejlede på egen blå linie fra start, og det udnyttede AaB’eren Mathias Christensen til at udligne til 1-1 med en puck op i det ene kryds, og stillingen var 1-1. Det var i øvrigt første scoring for Christensen overhovedet i sæsonen.

 

Der var god fart på fra periodens start, og Rødovre fik muligheden i powerplay, da Mathias Christensen fik to minutter for tripping efter tre et halvt minut. Efter en halvskidt start, kunne Mike Daugulis til sidst styre en puck i netmaskerne efter et skud fra Andy Contois. Et perfekt mål og stillingen var nu 1-2.

 

Efter målet kom AaB i et par gode angreb, men man fornemmede, at tyrene havde skruet en ekstra tand op for aggressiviteten i defensiven.

 

Jannik Karvinen fik to minutter for hooking efter ni minutter. I powerplay fik hjemmeholdet hurtigt etableret et fornuftigt spil i Rødovres zone, og Daniel Madsen skud fra distancen blev flot styret ind til stillingen 2-2. Sebastian Dahm var chanceløs, og kampen var fortsat helt lige og åben.

 

Rødovre trykkede på straks efter det udlignende mål, men Gasper Kroselj i kassen sprællede på livet løs for at forhindre scoring. I den anden ende havde Thomas Boll en stor chance kort efter.

 

Christian Nordentoft fik to minutter for slashing efter godt en halv periode. I powerplay havde tyrene stor medvind, da Michael Smidt lidt heldigt fik styret pucken ind til føring på 2-3. Det var Mike Berry, der fik trykket af ude fra.

 

En meget levende periode havde indtil videre budt på fire mål – to til hver. Men AaBs til aftenen tynde bredde ville måske koste i det lange løb.

 

AaB kørte pucken flot rundt om Rødovres mål med fire minutter til pausen, men efter et længere pres kunne tyrene sende pucken ud af zonen.

 

Sebastian Dahm reddede en god afslutning fra Rasmus Olsen, og kampen var inde i en god fase med masser af tacklinger og intensitet.

 

AaB sluttede perioden af med to gode afslutninger, men Dahm holdt skansen, og stillingen var 2-3 inden sidste periode.

 

3. periode
Den store intensitet fortsatte ufortrødent i begyndelsen af perioden. AaB var tvunget til at lægge pres på Rødovre for at få en udligning.

 

Andy Contois fik en meget stor chance, men hans stav knækker i samme øjeblik som han skal til at afslutte på en pasning fra Rasmus Astrup. En god start for Rødovre på de sidste 20 minutter.

 

Lasse Jul Korsgaard havde masser af plads og tid til at afslutte på Dahm, men han valgte en blød mellemvare.

 

Rødovre fastholdt et godt pres efter syv minutter, men der manglede lige det sidste på afslutningerne. Kort efter fik AaB to kæmpe muligheder tæt under mål, men Dahm fik lukket af, da det brændte allermest på.

 

Der var godt styr på tingene fra Rødovres side, der spillede disciplineret og holdt sig fra udvisningsboksen. Der var efterhånden kun lidt under ni minutter til slutfløjt, og tyrene øjnede sejren.

 

Andy Contois fik to minutter for slashing med syv minutter igen. AaB spillede et flot, flot powerplay og havde masser af store muligheder. Problemet for nordjyderne var bare, at Sebastian Dahm havde flere superredninger.

 

Jannik Karvinen kunne have øget føringen, men Rødovres #3 misbrugte muligheden. Høj intensitet og stor, stor fight prægede de afsluttende minutter. AaB jagtede en udligning.

 

Der var en gigantisk chance til AaB med lidt over to minutter tilbage, men igen var Dahm fremragende med målmandsspillet. Kort efter var det Rasmus Olsen, der havde ligeså stor en chance, men han sendte pucken forbi målet.

 

Stort AaB-pres det sidste halvandet minut, og målmanden blev først taget ud med under et minut tilbage på trods af overtag i tyrenes zone. Med 26 sekunder tilbage tog AaB en timeout.

 

Sebastian Dahm skød pucken ind på Rasmus Olsen med få sekunder tilbage, og det kunne med lidt mindre held have kostet et mål til AaB. Men Rødovre holdt tiden ud og sejrede dermed med 2-3 efter en intens og meget seværdig hockeykamp. AaB sad på alt i tredje periode, men heroisk fight fra udeholdet.

 

Tyrene lavede to mål i powerplay – reelt set alle tre – og er tilbage i serien med stillingen 2-2 i kampe. Sebastian Dahm fik spillet sig op, mens AaB kæmpede hårdt med et smalt mandskab på grund af mange fraværende nøglespillere.

 

Nu venter en femte og mindst ligeså spændende kvartfinalekamp på lørdag i Rødovre Skøjte Arena med kampstart kl. 19.45.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top