Annonce

Medaljer til Rødovre Bokseklub
boksning_09_250312_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
Boksning Det blev til både guld- og sølv-medaljer til Rødovre Bokseklub ved det internationale boksestævne Hvidovre Box Cup. Stortalentet Furkan Kilic hentede guld mod en 20 kg. tungere modstander og stormer nu videre mod Danmarksmesterskabet.

Weekenden bød på det internationale boksestævne Hvidovre Box Cup. Frydenhøjhallen lagde rammer til de to bokseringe, hvor mænd og kvinder i alle mulige aldersgrupper, vægtklasser og lande, slog løs for at få metal med hjem fra den prestigefyldte turnering.

Søndagens finaler bød bl.a. på tre med deltagere fra Rødovre Bokseklub. Første kort klubben kunne spille ud var Camilla Jørgensen, der med en masse støtte fra resten af klubbens delegation nærmest var på hjemmebane.

Annonce

Den hårdtslående kvindebokser med en kampvægt på 54 kg. var oppe imod en mere rutineret modstander, og hun fik derfor svært ved at sende slag af sted med den højre arm, der siges at slå som en mand.

Den 26-årige Camilla Jørgensen fik dog arbejdet sig stille og roligt ind på sin modstander, og fik sendt nogle rene slag ind, selvom hun måtte tage sine tæsk for at komme dertil.

Efter en omgang til hver og en tæt tredje omgang tabte Rødovre-bokseren snævert med dommerstemmerne 2-1.

Efter en lille pause kunne Rødovre Bokseklub så spille sin trumf Furkan Kilic ud. Det 15-årige stortalent skulle dog ikke op imod en modstander fra sin egen vægtklasse. Rødovre Bokseklub har svært ved at finde modstandere til den bomstærke og 80 kg. tunge Kilic, der derfor bokser mod både ældre og tungere modstandere.

Søndagens modstander var således små 4 vægtklasser tungere og en del ældre. Taktikken var derfor at undgå for meget ’infight’, hvor den store bokser kunne slå løs på Furkan Kilic. Som der blev drillet i Rødovre-lejren, skulle den unge Kilic ud og ’danse’ med ham.

Det gjorde den unge bokser så. Efter en indledning, hvor Kilic holdt sin modstander på en god afstand, fik den unge bokser blod på tanden, og han arbejdede sig frem til nogle rigtig gode slag på en modstander, der slet ikke var i samme tempo.

Bevægeligheden hos den unge bokser blandet med den taktiske sans sikrede en sikker sejr med dommerstemmerne 3-0. Første guldmedaljer var dermed sikret Rødovre Bokseklub, der i kampen efter spillede sin sidste trumf ud, da Steven Honoré, der tidligere havde hentet ros hos nogle af de engelske deltagere i stævnet, skulle i ringen.

Her var de taktiske overvejelser smidt over bords i en kamp, der var ren krig. Både rene og mindre rene slag røg frem og tilbage. De to boksere blev ikke ligefrem bedre venner, som kampen skred frem, og det blev afgørende.

Efter dommerens afbrydelse slog modstanderen Honoré i nakken, og sikrede dermed sig selv diskvalifikation. Honoré fulgte desværre trop og slog i kampens hede tilbage, hvilket gav en dobbelt diskvalificering. Kampen endte dermed med ”no contest”.

Rødovre Bokseklub kunne derfor trække sig med 1 guld- og 1 sølvmedalje fra stævnet. Næste mål er DM-stævnet, hvor Furkan Kilic burde få modstandere, han kan kæmpe med om DM-guldet. Såfremt han vinder, vil han blive Rødovres første Danmarksmester i boksning.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top