Annonce

Månedens Mission: Operation førtidspensionst
WEB_foertidspensionister_01.jpg
Forleden mødte en gruppe førtidspensionister fra Rødovre hinanden på Rødovregaard til en snak om, hvordan det går med at finde et arbejde. Imodsætning til hvad mange tror, længes de alle efter et job. Foto: Brian Poulsen
mission Hvert år udbetaler den danske stat mange millioner kroner til førtidspensionister. Alene i Rødovre er der i dag 1300 personer, som er blevet pensioneret før tid, og dermed må undvære den økonomiske tryghed og sociale identitet, som det giver at have et arbejde.

Rødovre Kommune udbetaler hvert år mange millioner til understøttelse af førtidspensionister. kroner på understøttelse.
Og det er synd. Synd for den enkelte førtidspensionist, som måske gerne vil have et arbejde.  For familien, der må vokse op med en arbejdsløs mor eller far. For arbejdsmarkedet, der går glip af tiltrængt arbejdskraft, og for Rødovre Kommune, der har brug for pengene andre steder.
I april måned tager Rødovre Lokal Nyt derfor arbejdshandskerne på.
Bogstavelig talt. Opstemt af de sidste måneders store bedrifter, hvor borgere i Rødovre er rykket sammen om vidt forskellige arrangementer, har vi valgt, at april måned skal blive måneden, hvor vi slår et slag for førtidspensionisterne i Rødovre. For den enkeltes skyld, og for fællesskabets skyld.
Det vil vi gøre ved måneden igennem at nedbryde nogle af de mange tabuer, der desværre hersker omkring førtidspensionister, som eksempelvis, at de ikke gider arbejde. Vi vil fortælle samfundet om førtidspensionisterne, men også førtidspensionisterne om samfundet. Er man først blevet erklæret pensionist før tid, er det nemlig frivilligt, om man overhovedet vil have et arbejde igen. Det er der i Rødovre overraskende mange som gerne vil, og som et led i Månedens Mission vil vise, at det godt kan lade sig gøre, når vi forsøger at hjælpe mindst én af de tilmeldte på Rødovre Kommunes særlige projekt for jobsøgende førtidspensionister med at finde et arbejde. Vi tror på, at der er fremtid i fællesskabet. VI ved, at der fællesskab i fremtiden. Hjælp os med at hjælpe hinanden.
Har du en god idé til, hvordan Månedens Mission bliver en succes, eller vil du gerne vide mere om, hvordan du kan hjælpe? Så ring til André Bentsen på 31 12 26 10

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top