Annonce

Jesper Jensen skøjter i succes
WEB_jesper-jensen_MIF-Rogle_1.jpg
Jesper Jensen har øget sin målproduktion kraftigt hen over sæsonen. Foto: Brian Poulsen
ishockey Vi giver en status på nogle af de mange Rødovredrenge, som lever af at spille ishockey i Sverige
Den 20-årige Rødovredreng Jesper Jensen skrev for nylig en 2-års kontrakt med Rögle. På daværende tidspunkt lå Rögle lidt tungt i tabellen, og skulle slutte grundspillet stærkt af for at komme med i kvalifikationsspillet, som er for holdene der ender nummer 4 til 7 i grundspillet. Kun vinderen af kvalifikationsspillet får adgang til oprykningsspillet.
I sidste runde af grundspillet spillede Rögle sig definitivt med til kvalifikationsspillet, og sørme om Rögle ikke vandt dette efter en hæsblæsende sidste runde, hvor de skulle vinde topkampen mod Oskarshamn med mindst fem mål. Rögle vandt 7-0!
Men det stopper tilsyneladende ikke her for Rögle, der har fundet storformen frem på det hele rigtige tidspunkt. For i skrivende stund ligger de nummer to i oprykningsspillet med kun fire runder tilbage, og netop andenpladsen giver adgang til den svenske Elitserie.
Da Jesper Jensen skrev under på kontrakten, var det formentlig ikke med forventninger om, at han skulle spille Elitserie i den kommende sæson, men det er altså overraskende tæt på nu. Største udfordrer til at fravriste andenpladsen er Bofors, der har den tidligere Rødovreback Kasper Jensen på holdet samt storklubben Djurgården, som pt. befinder sig i en dyb krise, da de formentlig må forlade Elitserien med mindre de vinder resten af kampene. Djurgården har en forrygende kultur, historie  og er den klub, der har spillet tredjeflest kampe i den svenske Elitserie.
Men også Leksand, som har Mads Bødker på holdet, er en ‘dark horse’, hvis de slutter stærkt af. Leksand har dog vist ustabilitet, så det vil overraske, hvis de tager andenpladsen. Timrå ser ud til at skøjte sig sikkert igennem på førstepladsen.

På topscorerlisten
Personligt har backen Jesper Jensen også stor succes. Han får masser af spilletid, er med når der toppes og er begyndt at producere mange mål af en back. Senest mod Leksand, hvor han stod bag en sand perle og scorede et vigtigt mål til 4-2. I alt er Jensen oppe på tre point (2+1) efter seks runder i oprykningsspillet. Det har sendt ham op som nummer 7 på backernes topscorerliste. I kvalifikationsspillet opnåede Jesper Jensen 4 point (2+2) i løbet af de seks runder, hvilket rakte til en tredjeplads på backernes topscorerliste.

 

Annonce

Mads Bødker producerer ikke mange point, da han oftest bliver sat til at varetage de defensive pligter. Han får masser af spilletid og er i øvrigt blevet en særdeles populær person i Leksand – især hos pigerne, der har gjort ham til en ‘hot’ sag på diverse sociale medier. Det griner Bødker af, og mener det skyldes Rødovredrengens sjove dansk-svenske accent.

Med landsholdet
Morten Madsen er færdig med den svenske sæson, da han med Modo blev slået ud i kvartfinalerne. Skellefteå blev for stor en mundfuld, da Modo tabte 2-4 i kampe.
Desværre fandt Madsen ikke vej til nettet i slutspillet, eller stod bag målgivne afleveringer i slutspillet. Det var bedre i grundspillet, da han sluttede med 16 point (11+5), mens han i sæsonen før var oppe på 29 point (14+15).
Efter Modo blev slået ud havde Morten Madsen en uge i Örnskjoldvik inden han returnerede til Danmark, nærmere bestemt Odense, hvor landstræner Per Bäckmann har samlet bruttotruppen, der skal kæmpe for en plads til A-landsholdet, som skal forsvare de danske farver ved A-VM. Her er Madsen selvskrevet, og mon ikke at Mads Bødker og Jesper Jensen ligeledes bliver en del af den endelige landsholdstrup.
I ungdomsrækkerne har der været fuld gang i den i weekenden, blandt andet er det svenske mesterskab for spillere under 18 år blevet afviklet i Frölundaborg, Göteborg, med de fire kvalificerede hold. Blandt dem er Frölunda, som har Rødovredrengene Matthias Asperup og Mads Eller på holdet. Læs  hvordan det er gået, og hvordan de to stortalenter har klaret sig på www.rnn.dk.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top