Annonce

Frivilligt arbejde kan være karriere skabende
Blog - Frivillighedens mange ansigter Vidste du at frivilligt arbejde kan være vejen til en bedre job og kan være med til øge dine faglige kompetencer?

Det lyder som et billigt markedsførings trick og som lidt af en kliche når vi påstår det er sejt, at være frivillig. Realiteten er dog, at det ser godt ud på cv’et at have lavet frivilligt arbejde, det er alt fra beboerdemokratisk arbejde til, sport og socialt arbejde. Ifølge en undersøgelse fra Gallup foretaget for Dansk Ungdoms Fællesråd, mener 97 procent af danske erhvervsledere, at man kan opbygge sociale kompetencer gennem frivilligt arbejde – og 83 procent sætter det på plussiden, når en ansøger har erfaring fra frivilligt arbejde.

Mange tror at frivilligt arbejde kun er for ældre mennesker og at der er tale om kaffeslabaras. Kaffe er godt og især snakken over kopperne, men frivilligt arbejde er meget andet. Du kan blive engageret i projektarbejde og hvis du virkelig har interesse for det, kan du blive tovholder på mange forskellige projekter, projekter som giver der erfaring i netværksdannelse, kommunikation, budget og meget mere. Mange unge af anden etnisk baggrund end dansk har også åbnet øjnene op for muligheden i kompetenceudvikling i det frivillige arbejde. Dansk Rødovre Kors kører et projekt ”Gør en verden til forskel” fokuserer netop på at mangfoldiggøre det frivillige arbejde og gøre opmærksom på den brede faglighed og anerkendelse der ligger i at ville lave frivilligt arbejde for hvem vil ikke ansætte en person som har lyst til at engagerer sig og har overskud til at gøre en forskel og udvikle kompetencer; gratis og i sin fritid.

Annonce

En anden bonus ved et frivillige arbejde er, at du ofte møder mennesker du normalt ikke ville møde. Ganske enkelt møder du mennesker fra mange forskellige socialgrupper i samfundet, det udvider din viden og kendskab til mennesker og gør dig i stand til at arbejde sammen med mange forskellige typer, en egenskab som er vigtig på en arbejdsplads og som de fleste chefer sætter stor pris på. Frivilligt arbejde gir helt enkelt mening ikke kun fordi du gør en forskel for dig selv og andre, men også for din karriere.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top