Annonce

Forældre bekymrer sig om børns institutioner
Inst.-Slottet_Q0E2807.jpg
Med en imponerende svarprocent vandt ‘Slottet’ et teaterstykke. Her får de præmien af Flemming L.Ø. Hansen. Foto: Klaus Sletting/Rødovre Kommune
VANDT TEATERFORESTILLING: Næsten 8 ud af 10 forældre har deltaget i Rødovre Kommunes tilfredshedsundersøgelse af børn i dagpleje og daginstitutioner. I villainstitutionen ‘Slottet’ er det kun forældre til to ud af 71 børn, som ikke har svaret. Og det var kun, fordi de var bortrejst.

Er du tilfreds med dit barns institution? Hvis ikke har du sandsynligvis fortalt, hvorfor i Rødovre Kommunes nyeste tilfredsundersøgelse blandt forældre til børn i dagpleje og daginstitution.
Her har 78,57 procent af forældrene svaret, og det er næsten fire gange så mange som i en lignende undersøgelse i Valby.

Den højeste svarprocent fik ‘Slottet’, der har gjort en dyd ud af at inddrage børnene i vigtigheden af at give kommunen besked om, hvad de godt kan lide ved deres institution, og hvad de godt kunne tænke sig mere af.
“Slottet havde med 97,18 procent den højeste besvarelsesprocent af alle institutioner, men de har også gjort en indsats for at få børnene til at bede forældrene om at deltage. De havde blandt andet lavet et rør, hvor man kunne proppe en bold i, når man havde svaret, så alle hele tiden kunne se, hvor mange der manglede at svare. De to der ikke svarede har jeg hørt var bortrejst, så det er meget flot,” siger formand for Børne- og Skoleudvalget, Flemming Lunde Østergaard Hansen (A).

Annonce

Han glæder sig over, at så mange forældre i hele byen har svaret, da det gør undersøgelsen meget mere repræsentativ, og dermed til et bedre grundlag for en politisk snak om, hvordan institutionerne og pædagogikken skal indrettes.
I alt har 1855 ud af 2361 mulige forældre svaret på spørgsmålene, og det er ikke kun på rådhuset, at man vil nærlæse deres svar.

“De enkelte institutioner kan se deres egne forældres svar, så de kan se, hvor de gør tingene rigtig godt, og hvor der måske er brug for en øget indsats. Pædagogerne kan også sammenligne med andre institutioner og på den måde lære af hinandens erfaringer,” understreger Flemming Lunde Østergaard Hansen.
Sammen med resten af Børne- og Skoleudvalget vil han selv studere svarene, når forvaltningen i løbet af den næste måneds tid har analyseret på tallene.

“Lige nu kan vi kun glæde os over, at svarprocenten er så høj og ingen steder er under 63. Vi kan ikke vide, hvad resultatet af undersøgelsen er endnu, men vi ved, at tallene kan bruges, fordi der er så mange, der har vist, at de bekymrer sig om deres børns hverdag. Forældrene har vist, at de tror på,  de ved at svare kan gøre en forskel,” slutter han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top