Annonce

Før udligningsordningen: Rødovre holder vejret
roedovre-kommune_03_260312_BP.jpg
Rødovre ser ud til at blive en af de kommuner som får flere penge mellem hænderne, når regeringens nye udligningsreform falder på plads. Foto: Brian Poulsen
omfordeling Da Folketinget sidste gang ændrede på de såkaldte bloktilskud, kostede det Rødovre Kommune et tocifret millionbeløb. Meget tyder på, at de penge nu kan være på vej tilbage i kommunekassen.

Rødovre holder af gode grunde vejret, mens Folketinget i disse dage diskuterer udligningsreformer. Alt ser dog ud til, at Rødovre allerede nu kan ånde lettet op, og måske også trække vejret lidt dybere. Der kan nemlig være millioner af kroner på vej.
Det står klart, efter at de forskellige modeller til udligning af udgifter og indtægter mellem kommunerne forleden blev diskuteret i Folketinget.
Ingen af de tre mest sandsynlige udfald af de kommende forhandlinger kommer til at koste Rødovre flere penge, og meget tyder på, at Rødovre allerede fra næste år vil modtage flere millioner kroner ekstra i bloktilskud om året.
“De mange penge vi mistede i 2007 på grund af den måde vores boligmasse er skruet sammen på, ser ud til at komme tilbage, så det kan godt gå hen og blive positivt, men det er alt for tidligt at spå om. Jeg har efterhånden været med så mange gange, at jeg venter med at regne med noget, til forhandlingerne er afsluttet. Men jeg vil indrømme, at jeg ikke holder vejret så meget, som jeg plejer,” siger Rødovres borgmester, Erik Nielsen (A).
“For mig er det afgørende, at der ikke er nogle af udligningsmodellerne på forhandlingsbordet, der betyder et minus for Rødovre. Det er jeg meget tilfreds med, og ender det med, at vi får flere penge, så er det i lyset af de penge vi mistede for et par år siden bare helt rimeligt,” tilføjer Erik Nielsen.

Ren konfiskering
Gentoftes borgmester rasede i onsdags offentligt ud, som repræsentant for de ‘rige’ kommuner nord for København, som i de nye modeller ser ud til at skulle bidrage med flere penge.
“Der er jo ikke tale om en udligningsordning, men en konfiskeringsordning,” sagde han til DR Update.
Den diskussion afviser Rødovres borgmester at indgå i, men han understreger, at der er brug for en ny udligningsordning.
“De problemer og udfordringer vi eksempelvis har på Vestegnen, som vi løser på Danmarks vegne, bør også udløse et større tilskud end i dag. Udgifter og indtægter skal stå mål med hinanden,” konstaterer han kort.
Den bedste af de modeller, som folketingspolitikerne i disse dage diskuterer internt, forud for næste måneds forhandlinger med Kommunernes Landsforening, vil sandsynligvis betyde, at Rødovre får 16 millioner kroner ekstra næste år.
“Men det er ikke noget, der får mig helt op i jubelfeltet. Pengene vil jo blive givet til nogle bestemte opgaver, som vi er nødt til at bruge dem på,” slutter han.

Annonce
Kommentarer

1 kommentar om “Før udligningsordningen: Rødovre holder vejret”

 1. Ole Hansen LA siger:

  “Men det er ikke noget, der får mig helt op i jubelfeltet. Pengene vil jo blive givet til nogle bestemte opgaver, som vi er nødt til at bruge dem på,” slutter han.

  Vil det sige at hvis ikke vi havde modtaget de penge retur så ville vi skulle låne?
  Kunne man ikke også får oplyst hvilke ting man er NØDT til at bruge pengene til.
  Foreløbig er det jo ligesom kun en 1/2 beksked.
  Hvad er der f.eks galt i at give dem tilbage til borgerne i form af skattelettelser?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top