Annonce

Føler sig tilpas i Rødovre
bratt-gratton_RMB-SJYSKE13_061011_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
Ishockey Rødovres cheftræner, Brad Gratton, fortæller i tredje og sidste del af vores interview med ham, at han føler sig godt tilpas i Rødovre. Men han ønsker sig en assistenttræner og skal i de kommende måneder nyde familiens selskab hjemme i Canada.

Tidligere på sæsonen valgte Brad Gratton at forlænge sin kontrakt med Rødovre Mighty Bulls for yderligere to sæsoner. Men hvorfor valgte den canadiske træner, der kommer fra Toronto-området i Canada, egentlig at blive i Rødovre?

”Der var ikke andre, der ville have mig. Nej, spøg til side. Jeg bliver her, fordi jeg føler mig godt tilpas. Selvfølgelig, der er tilbud med god løn, og tilbud med en mindre god løn og ellers tilbud derimellem. Men når alt kommer til alt, handler det om at være glad. Og det er jeg her i Rødovre, hvor jeg fra første dag er blevet behandlet på første klasse, efter hvad der er muligt i forhold til budgettet,” siger Gratton.

Annonce

”Alt, hvad jeg har brug for, har jeg. Jeg kan lave ændringer, så længe jeg holder mig inden for budgettet. Brian Møller har været en fantastisk person og har behandlet mig godt. Vi har talt og spist meget sammen – også med Brian familie og Gert Hansen.”

Grattons familie har været på besøg i Danmark, mens sæsonen stod på, ligesom træneren også har rundet Canada.

”Min familie har nydt at være på besøg her. Alt har været – jeg vil ikke sige perfekt – men godt i denne sæson. Det eneste problem, jeg har, er, at vi ikke gik videre i turneringen. Men det er livet, og det er hockey. For at være ærlig – også selvom jeg skulle forlade klubben nu – har jeg ikke noget dårligt at sige,” lyder det rosende fra RMB-coachen. Han er også glad for den danske befolkning.

”Det er et fantastisk land – folk taler engelsk og der er masser af engelsktalende programmer i tv’et. Alle er meget venlige og forstående. Og det er vigtigt for mig. Hvis jeg for eksempel skulle til Finland, hvor der ikke bliver talt meget engelsk, så bliver det et langt år.”

Assistenttræner på ønskelisten
Der har ikke været den mindste tvivl i ’Gratts’ øjne, at han skulle blive i Vestegnsklubben.

”Tilbage i december talte vi allerede om, om jeg ville fortsætte her. Snakken gik frem og tilbage i nogle måneder, og klubben ønskede, at jeg skulle blive her. Det hele faldt på plads, og jeg er meget glad. Min førsteprioritet var Rødovre. Jeg havde ikke rigtig andre ønsker. Så jeg tager to år mere, og hvem ved, måske bliver jeg her længere. Det er der ikke nogen, der ved,” afslører Gratton og fortsætter.

”Efter hver sæson evaluerer vi, men jeg føler mig komfortabel i klubben. Hvis jeg ikke var glad for at være her, havde jeg ikke underskrevet for to år mere. Det kan jeg fortælle dig.”

Brad Gratton har på trænersiden stået alene i spidsen for det unge tyre-mandskab. Men der bliver åbnet op for muligheden, at der kan ansættes en assistenttræner til den kommende sæson.

”Vi kigger efter en assisterende træner. Det kommer selvfølgelig igen an på budgettet. Men jeg vil ikke bare have en, der kommer ind og flytter pucke rundt. Jeg ønsker en, der ved noget om gamet og er villig til at lære. Det skal ikke være en, der kommer ind og tror, han ved alt om spillet – for det gør jeg ikke engang selv,” lyder det erkendende fra canadieren, der heller ikke er færdig med at lære.

”Jeg lærer altid noget nyt. Desuden skal vi også have det godt sammen. Det ville være godt med et ekstra par øjne til at se tingene med, selvom Gert Hansen har hjulpet mig meget i denne sæson – både på udebane og hjemmebane.”

Overtro kan overkontrollere
Vi går videre med et lidt anderledes fokus i forhold til ishockey. Brad Gratton er nemlig en af de få trænere i ligaen, der til hver kamp er pænt klædt i jakkesæt og slips.

”Mange nordamerikanske trænere kommer til Europa og bærer pænt tøj til kampene. Jeg har indimellem fået ros for, at jeg er pænt klædt til kampene, men det er vist mest en nordamerikansk ting. Det kan dog være lidt ubekvemt at have jakkesæt på til udebanekampene. Jeg har altid klædt mig sådan, og jeg synes, det er mere professionelt,” siger han og vil ikke pådutte hans kolleger lignende beklædning.

”Det er naturligvis op til de enkelte trænere, hvad de vil have på til kampene. Men hvis man kigger rundt på de store ligaer – KHL og den tyske liga – så har alle trænerne pænt tøj og slips på. Det kan også være en fordel i forhold til sponsorer, der kan have deres navn på, og som vil være tydeligt til tv-kampe.”

Det kom frem under en tv-transmission fra en slutspilskamp i Aalborg, at Brad Gratton havde tænkt i overtroiske baner og blandt andet bedt spillerne om at flytte plads i omklædningsrummet inden kampen.

”Jeg har lidt overtro, og jeg har brugt det i specielt slutspillet. Det kan for eksempel være, at hvis vi har vundet i samme hal tidligere, så skal jeg bære det samme bælte til den ny kamp. Det kan være mange forskellige ting, men bare det, at der bliver ændret, hvis man har tabt,” forklarer han. Det lå også på canadierens sind i sin egen aktive karriere.

”Da jeg selv spillede skulle jeg tape min stav ind på en bestemt måde. Men det kan godt være trættende i længden og nogle gange overkontrollere mig. Det kan bare være tanken om, at ’hvis ikke jeg gør det på den måde, så taber vi’.”

Til ishockey med bror
Rødovres cheftræner rejste tilbage til Canada i fredags, og han nåede at have spillermøder med alle fra truppen inden sin afgang. Her fortalte han hver enkelt spiller, hvad der skal arbejdes med hen over sommeren.

De kommende måneder opholder canadieren sig dog i det østlige af sit hjemland, og her skal tiden ikke spilles.

”Min bror og jeg skal i den kommende tid se nogle CHL- og ECHL-kampe og måske kigge på nogle spillere. Min bror kender nemlig en masse personer og har nogle forbindelser, idet han til daglig spiller i KHL. Så det vil vi gøre, for holdene spiller helt til slutningen af april og måske endda i maj,” siger ’Gratts’. Der bliver dog også plads til kvalitetstid med sin familie.

”Jeg vil bruge noget tid med min familie og måske tage dem med på lidt ferie til for eksempel Mexico. Bare det at koble af og ikke tænke på ishockey i nogle uger. I maj tager vi også op i mine forældres sommerhus og leger lidt med blandt andet vandski. Jeg vil også bruge noget tid på min søns hockey og på min hund (en Chuck, black lab). Han er en stor dreng og er en slags jagthund. Han er en god familiehund, men koster mange penge.”

Muligt mesterskabshold om to-tre år
Rødovres coach har tidligere rundet opbygningen af Mighty Bulls, men han ser lyse fremtidsudsigter for den traditionsrige ishockeyklub.

”Vi snakker løbende om, hvad vi kan gøre bedre og ændre. Hvis vi er kloge med budget og spillerindkøb, så kan vi forhåbentlig om to-tre år have et mesterskabshold. Vi skal arbejde hårdt og være os selv – ikke bekymre os om andre hold. Der skal være styr på klubben og bygge tingene op, og så vil vores fans forhåbentlig sætte pris på det. Så længe vi kan sige, at det går bedre og bedre,” siger Gratton.

Den kommende tid står altså på nedtrapning af ishockeymæssige aktiviteter for Gratton, men efterhånden som foråret skrider frem, skal der i større udstrækning kommunikeres med folkene i Rødovre.

”I midten eller slutningen af april begynder det at skærpe til igen, og jeg vil begynde at tale mere intensivt med folkene hjemme i Rødovre,” slutter Brad Gratton over for rnn.dk i den tredje og sidste del af interviewet.

Brad Gratton har allerede en flybillet tilbage til Danmark og vil ankomme til Vestegnen den 11. juli. Rødovre Mighty Bulls begynder istræning igen den 1. august og har de første træningskampe i midten af måneden.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top