Annonce

Flot sæson er slut
RMB-AaB-QF7-2012_47_110312_BP.jpg
RMB kan være godt tilfredse med en mere end godkendt sæson, selvom de røg ud i kvartfinalen. Foto: Brian Poulsen
Ishockey Rødovre Mighty Bulls måtte søndag aften sande, at AaB snupper semifinalebilletten. Nordjyderne vandt den syvende og afgørende match med 1-3 foran et talstærkt publikum i Arenaen, og tyrene er dermed endegyldigt sendt på sommerferie. Holdet blev efter kampen fortjent hyldet.

7. kvartfinale
Rødovre Mighty Bulls – AaB Ishockey 1-3
(0-2, 0-1, 1-0)
03:51 0-1 Craig Switzer (B. Møller) pp1
07:28 0-2 Rasmus Olsen (Kisum, Madsen) pp1
27:34 0-3 Bjarke Møller (Boll, Switzer) pp1
41:29 1-3 Mikael Christensen (Bergholt, Karvinen)
Udv.: RMB 6×2, AaB 6×2 + 1×10 (Switzer) + 1×25 (Switzer)
Skud: 30-13 (7-5, 11-5, 12-3)
Tilskuere: 3.020

Rødovres kæder:
Målmand: Sebastian Dahm
1. Simon Grønvaldt – Sebastian Bergholt. Jannik Karvinen – Michael Smidt – Adrian Ekström
2. Mike Rådde – Tobias Ruelykke. Mike Berry – Rasmus Astrup – Andy Contois
3. Emil Bigler – Morten Allesøe. Mike Daugulis – Mikael Christensen – Mathias Bau Hansen
4. Søren Pærregaard. Patrick Rasmussen – Mikkel Nielsen – Ulrich Linnet

Annonce

Rødovre var uden en sygdomsramt Tobias Hansen. Kampens hoveddommere var Jan Bigum og Rasmus Toppel. 3-3 i kampe inden opgøret og således vind eller forsvind for begge hold i aften.

Spillerne løb på isen til flot tifo i Sumpen. En fantastisk entre, og så var stemningen ligesom sat til aftenens brag af en finale her i Rødovre Skøjte Arena.

Rødovres fans blev inden kampen noget uvant kåret til ‘årets spiller’ i Rødovre Mighty Bulls. Kaptajn Michael Smidt modtog på vegne af fansene en buket blomster på isen.

1. periode
Kampen var i gang allerede efter få sekunder, da Michael Smidt fik en afslutning ind. Der var flot støtte fra kampens første sekund, og der var i øvrigt godt fyldt på lægterne. En flot ramme om en forhåbentlig fantastisk kamp.

 

Mike Berry var på spil tæt under mål efter to minutter, men Gasper Kroselj i AaB-målet havde fået en god start. AaB var hårdt svækket til kampen med Ivan Dornic og Robin Bergman som skadesramte.

 

Første udvisning tilfaldt Michael Smidt for en tripping, da der var spillet lidt over tre minutter. AaB fik hurtigt sat spillet op, og en flot frispilning førte til 0-1. Målet blev scoret af Craig Switzer, der sendte et hårdt skud af sted, og pucken ramte en Rødovre-spiller og gik ind.

 

Mikael Christensen fik to minutter for tripping efter små fem minutter. En skidt start for tyrene hvad angår disciplinen. Rødovre spillede et flot undertal, men nåede kun lige at blive fuldtallige, før Mike Daugulis måtte ud – igen for tripping, og en meget, meget dum situation for Rødovre.

 

AaB spillede igen et solidt overtal og øgede til 0-2 ved Rasmus Olsen. Flot spil og returen endte hos Olsen, der sendte pucken højt i kassen uden chance for Sebastian Dahm.

 

Fjerdekæden kom på is og var som altid garant for et hårdt solidt skift. Bredden kunne vise sig at blive afgørende til sidst i kampen.

 

Det var helt tydeligt, at udeholdet lugede blod og semifinale efter deres to powerplay-mål. Men begge hold var helt tændte og meget opsatte på tingene. Mathias Bau kom ned mod målmanden og havde en stor chance, man han misbrugte muligheden.

 

AaBs Tobias Kisum fik to minutter for tripping med seks minutter til pausen. Der blev ikke plads til de store chancer i overtal, og udeholdet blev fuldtallige.

 

Der var flere hurtige spilvendinger som resultat af fejlpasninger og farlige driblinger. Perioden sluttede 0-2 efter en god start med to powerplay-scoringer. En skidt disciplineret indsats af tyrene, og nu var det op ad bakke.

 

2. periode
AaBs Tomas Nadasdi fik to minutter for at skyde pucken ud over banden efter blot et minut. En enkelt stor chance blev det til i de to minutter, og så kunne AaB spille videre med fuldtallige hold.

 

AaB fik et par minutter, hvor de kørte godt rundt med pucken i Rødovres zone. Men de måtte lide den tort at få to minutter for farligt spil med høj stok. Den var til Jaroslav Kmit.

 

Inden AaB blev fuldtallige fik Mike Daugulis to minutter for slashing. Der skulle spilles fire mod fire i 42 sekunder. Udeholdet blev fuldtalligt, og så fik AaB muligheden i overtal. Igen var de lynende farlige, og så kunne Bjarke Møller med et flot skud sende pucken op i hjørnet til 0-3-føring. Tre powerplaymål til gæsterne.

 

Rødovre fik endnu en udvisning, da Sebastian Bergholt fik to minutter for hooking, da der var spillet ni minutter. I undertal kom Andy Contois af sted og fik en god afslutning ind på Kroselj. AaB spillede et dårligt powerplay i forhold til tidligere i kampen.

 

Der blev fightet fint for sagen, men Rødovre havde ikke tur i afslutningerne, og så blev det kun sværere på grund af Gasper Kroselj.

 

AaBs Bjarke Møller fik en kæmpe chance, men Sebastian Dahm var på plads. I den anden ende fik Andy Contois en ordentlig tur i banden efter en hård tackling. Den burde have kostet for udeholdet.

 

Der var små irritationsmomenter fra Rødovre-spillerne ind imellem, men det var unægtelig også en vanskelig situation, de unge tyre var i på nuværende tidspunkt. Nede med 0-3 og kun 24 minutter tilbage af matchen.

 

AaBs Christian Nordentoft fik to minutter for tripping med tre minutter til pausen. Mike Rådde havde et godt slagskud, men det var også det nærmeste, tyrene kom i de to overtalsminutter. Kort efter fik Andy Contois en kæmpe chance alene med Kroselj, men amerikaneren brændte på en stærk målmand.

 

Perioden sluttede med stillingen 0-3 efter et nyt powerplaymål af AaB. En fortjent føring, og det ville blive mere end svært for Rødovre i kvartfinalens – måske – sidste periode.

 

3. periode
Perioden startede ud i et højt tempo, og efter halvandet minut kunne Mikael Christensen reducere til stillingen 1-3. Han lagde an til skud fra kanten af slottet og sendte pucken op i hjørnet uden chance for målmanden. Målet vækkede de 3.000 tilskuere og stemningen var atter tilbage.

 

AaBs Jaroslav Kmit fik to minutter for roughing efter fire minutter. Dette efter tumult foran AaB-målet, men situationen udløste ikke yderligere straffe. I undertal kom AaB frem til stor chance, men Dahm kom ud og fik lukket af. Flot målmandsspil. AaB blev fuldtallige uden store ulejlighed.

 

Rødovre kom frem til gode muligheder, men skuddene voldt ikke Kroselj de store problemer. Mike Berry forsøgte sig med baghånden efter otte minutter, men igen var den slovenske målmand på sin plads.

 

Rødovre havde sat sig på det meste af spillet og jagtede endnu en reducering. AaB kæmpede indædt i det defensive arbejde for at holde tyrene stangen. Der var flot opbakning til Rødovre-spillerne i denne vigtige fase for holdet.

 

Rasmus Olsen havde et snigeskud af første rang med otte minutter tilbage af kampen. Men pucken strøg lige over Dahms maske.

 

AaBs Craig Switzer fik to plus ti minutter for checking from behind. Eller det var i det første omgang, men så brokkede han sig og fik yderligere en game misconduct. Rødovre fik etableret sig med et udmærket powerplay, men der skal mere til end halvgode afslutninger til at passere målmanden. AaB blev fuldtallige med lidt over fem minutter igen.

 

Der blev sendt flere afslutninger af sted mod Kroslj, men hver og en snuppede han. Der var sidste udkald for ungtyrene, der pønsede på en timeout med tre minutter igen. Og de tog den også. Cheftræner Brad Gratton gav dessiner ud til sine spillere, mens Sebastian Dahm holdt sig klar til at løbe ud.

 

Mike Berry fik to minutter for slashing. Der resterede blot 1:48 af kampen, der dermed synes afgjort. Dahm blev taget ud kort efter i et sidste forsøg. Rødovre havde presset i AaBs zone, men pucken ville ikke passere Gasper Kroselj.

 

Tiden løb ud, og AaB havde dermed taget sejren på 1-3 efter tre powerplaymål – og femte udebanesejr i træk i kvartfinaleserien var en realitet. Nordjyderne gjorde det smartest og mest simpelt i dagens kamp og vandt fortjent. Holdet er i semifinalen med 4-3 samlet. Rødovre havde igen vanskeligheder med effektiviteten, og powerplay må være et af de store fokuspunkter til den kommende sæson.

 

Rødovre-spillerne har dog stor ære i en flot sæson og blev efter kampen hyldet af de tilstedeværende tilskuere. En flot gestus, selv om spillerne naturligvis hang med hovederne efter elimineringen.

 

Det er hermed en kendsgerning, at Rødovre Mighty Bulls har sommerferie. Noget nær halvdelen af holdet er allerede på plads til den kommende sæson, så der er masser i vente. Cheftræner Brad Gratton har leveret flotte ting i sin første sæson og er guld værd for klubbens videre eksistens.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top