Annonce

Flere dårligere betalere
WEB_penge-roedovre_081107_B.jpg
5,28 procent af indbyggerne i Rødovre er i dag registreret i RKI. Det tal placeres Rødovre i den tunge ende af skyldnerbarometeret. Foto: Arkiv
gæld Antallet af Rødovreborgere i RKIs sorte skyldnerbog vokser. Helt nye tal viser, at 1900 indbyggere i Rødovre er registreret i RKI. De skylder i gennemsnit 60.183 kroner, hvilket er en stigning på godt 6.000 kroner på et år.

5,28 procent af indbyggerne i Rødovre er i dag registreret i RKI. Det tal placerer Rødovre i den tunge ende af skyldnerbarometeret. Rødovre figurerer rent procentmæssigt som nummer 75 ud af landets 98 kommuner.
Rødovre har overhalet Hvidovre, men bortset fra den lille håneret, er det ikke meget positivt at hente fra RKIs seneste analyse.
I 2011 skyldte de Rød- ovreborgere der er regi- streret i RKI i gennemsnit 54.067 kr. Det beløb er i år steget til 60.183 kr., men Rødovreborgerne er langt fra alene om at skylde flere penge.
Der er kommet flere skyldnere på landsplan og i øjeblikket har RKI regi- streret over 200.000 gældsramte danskere i deres systemer.

Gældsrådgivning
Hjælp og økonomisk rådgivning kan få mange familiers økonomi tilbage på ret køl. Igennem to år har Forbrugerrådets Gældsrådgivning ydet gratis og uafhængig rådgivning til folk med gældsproblemer. Alene i København gik knap 300 personer igennem dørene til rådgivnin- gen i Stormgade for at få hjælp af frivillige økonomer, jurister, bankuddannede og revisorer i 2011.
En af de største opgaver for rådgiveren, er at støtte folk i at genvinde kontrollen over deres økonomi. Ofte har folk mistet overblikket for længe siden, og de økonomiske problemer er vokset dem over hovedet. Økonomien sejler, og de ankommer med en plastikpose fyldt med uåbnede rudekuverter. Folk har tit taget tilløb flere gange, før de endelig møder op. Det kan være en stor overvindelse at søge hjælp, fortæller projektleder i Forbrugerrådets Gældsrådgivning, Annette Mathiassen.
“Det er meget svært for folk at træde ind ad døren første gang, fordi de er præget af moralske skrupler og synes, det er pinligt at skulle søge hjælp til deres økonomi- ske problemer. De er præget af, at de står i en meget svær situation. De er stressede, og kan være ramt af depression eller psykiske problemer, for det er noget, som er foregået over en langvarig periode,” forklarer Annette Mathiassen, inden hun fortsætter:
“Gældsrådgiveren kan hjælpe med at skabe overblik over økonomien. Ofte kan et enkelt møde være nok, andre går ind i et længere forløb med en fast rådgiver, som følger den gældsramte gennem møder, telefonisk og mailkontakt,” siger hun.
Rådgiveren hjælper med at lægge et budget, skabe overblik over kreditorerne, og vurderer, hvordan der kan skabes ro i privatøkonomien.
Læs mere på www.tænk.dk/gældsrådgivningen

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top