Annonce

Et børneværelse mere om året
WEB_anne_katrine.jpg
Hvis man overvejde at købe for 1,5 millioner kroner hus for præcis et år siden, har man i dag mulighed for at købe 12 kvadratmeter ekstra for de samme penge. Det svarer til et lille børneværelse. Foto: Red.
bolig Hvis huspriserne fortsætter samme udvikling som sidste år, kan man for 1,5 millioner kroner købe et hus, der er 12 kvadratmeter større end sidste år.

12 kvadratmeter. Så meget ekstra hus kan man i dag købe, hvis man for præcis et år siden valgte at gemme sine 1,5 millioner kroner til mere gunstige tider. Det viser nye tal fra boligprisudviklingen fra Danmarks Statistik for december 2011. Her kan man se, at huspriserne i december 2011 faldt med 8,7 pct. i forhold til for et år siden, og det kan være gode nyheder for de familier, der overvejer at bruge foråret til at springe ud som førstegangskøbere på boligmarkedet.
“Sammenlignet med for et år siden får man flere kvadratmeter for pengene, ligegyldigt om man køber hus eller ejerlejlighed. Der er dog især noget at hente for de plads- krævende familier – må- ske især børnefamilier – der overvejer at købe hus. Huspriserne er faldet betydeligt i 2011. Det betyder, at man for 1,5 mio. kr. kan købe et hus, der er 12 kvadratmeter større, end man kunne for et år siden. Det er måske lige det ek- stra børneværelse, man står og mangler,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.
For 1,5 mio. kr. kan man i gennemsnit købe et hus på 137 kvadratmeter, hvilket er 12 kvadratmeter mere end for et år siden. Til sammenligning kan man for det tilsvarende beløb i gennemsnit købe en ejerlejlighed på 89 kvm. Det er 8 kvadratmeter mere end for et år siden. Det kræver dog, at man er villig til at flytte derhen, hvor de billige huse står til salg. Det gør de set forholdsmæssigt også i Rødovre, dog skal man her nok regne med at måtte af med noget mere 1,5 millioner kroner for et hus. Men også her i byen er priserne faldet markant, så man kan få flere kvadratmeter for pengene.
“En af årsagerne til det betydelige prisfald på huse er, at der står mange huse til salg i hele landet. Det er med til at lægge ekstra pres på huspriserne i en tid, hvor mange boligkøbere i forvejen er tilbageholdende, konstaterer Ane Arnth Jensen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top