Annonce

Brad Gratton evaluerer sæsonen
bratt-gratton_RMB-SJYSKE13_061011_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
Ishockey Vi har talt med Rødovre-træner Brad Gratton, der evaluerer på den netop afsluttede sæson. Han fortæller om godt og dårligt fra sæsonen og ærgrer sig over nederlaget i kamp 7 til AaB. Samtidig er der roser til sammenholdet hos tyrene.

Vi har taget en længere snak med Rødovres canadiske træner, Brad Gratton. Vi bringer her første del af interviewet med den vellidte og engagerede ishockeycoach.

Træneren lægger ud med at forklare omstændighederne tilbage i august, da holdet startede istræning efter en lang sommerpause.

Annonce

”Jeg var først og fremmest ærgerlig over, at vi ikke havde flere træningskampe i opstartsfasen. Men det var svært at finde nogle hold, der ville stille op. Jeg ringede rundt, men alle var optaget. Så vi kom lidt langsomt ud, men vi havde god off-ice-træning og også en god opstart på is. Men vi behøvede de her preseason-kampe. Næste år vil vi gå efter mindst 9-10 kampe, og det vil gøre, at drengene vil blive mere sammenspillet og få en bedre indbyrdes forståelse fremadrettet,” siger Gratton til rnn.dk.

Efterhånden som dagene talte, blev det tid til de første seriøse kampe i sæsonen.

”Jeg synes, det blev bedre og bedre med tiden, og vi spillede to pokalkampe – en god og en dårlig kamp. Og vi lagde ud i turneringen med to hårde kampe, og jeg fik en fornemmelse af, hvordan spillerne havde det, og hvordan de spiller. Og vi videreudviklede os derfra,” siger træneren og fortsætter om den positive udvikling hos de unge.

”De gode ting fra sæsonen er, at de unge udviklede sig og spillede godt, og det er fint for de næste år. Spillerne har fået et års erfaring og sidder ikke bare på bænken ligesom på andre hold. Jeg har stolet på drengene og givet dem en chance, og de har vist over for mig, at de kan være med. Jeg er stolt af den måde, de unge blev bedre i løbet af sæsonen, og det er en positiv ting for mig.”

Sebastian Dahm var nøglespilleren
Rødovres ankermand igennem sæsonens 47 kampe plus pokal-/træningskampe var Sebastian Dahm. Han strålede flere gange op kap med AL-Bank Ligaens største stjerner og fik stor ros fra flere sider.

”En anden positiv ting er, at Sebastian Dahm spillede rigtig godt. Han vandt flere kampe for os gennem sæsonen, og jeg må give ham kredit for indsatsen, for han var nøglen til hele holdet. Uden ham ville det hele have været lidt anderledes. Han gjorde det fint, og godt for ham selv at have det her år. Jeg kan godt lide, at han har valgt at blive her og bygge karrieren op igen,” udtaler Brad Gratton.

Spillerne i Rødovre Mighty Bulls blev inden sæsonen præsenteret for en ny, nordamerikansk spillestil, og den tog holdet til sig fra begyndelsen.

”Der har været up’s and down’s i løbet af sæsonen. Som sagt kom vi lidt langsomt af sted, men vi fik lært hinanden at kende. Jeg ændrede også hele systemet i forhold til, hvad der var før. Ikke noget ondt om Magnus (Sundquist, red.) – han var en god træner – men jeg indførte bare den stil, som jeg ønsker, vi skal spille efter. Jeg byggede holdet op omkring det, og det fungerede fint,” siger ’Gratts’ og fortsætter.

”Vi var bedre, når vi forecheckede og spillede aggressivt, end når vi stod tilbage på banen. Det tog halvanden til to måneder, før jeg fik alle spillerne over på ’samme side’. Men for at være ærlig, så er jeg stolt over holdets indsats igennem hele sæsonen.”

Skuffende nederlag i kamp 7
Sæsonen kulminerede med kvartfinaleserien mod AaB Ishockey, hvor tyrene måtte strække hals og overgive sig efter syv tærende og hårde kampe mod nordjyderne.

”Det var skuffende med kamp 7 mod AaB. Det var ligesom at ramme en mur. Man kæmper og kæmper og kommer langt, og så pludselig ’buuum’, er det hele overstået. Det kunne være gået begge veje i kamp 7, og AaB kunne ligeså godt have gået ud og fået tre udvisninger i starten. Men det ramte os virkelig med de tre udvisninger, og det blev svært at komme tilbage. Vi faldt nærmest i søvn indtil tredje periode,” siger Gratton og fortsætter.

”Men jeg er stadig stolt over, at vi nåede til kamp 7. Vi blev ikke slået ud i fire kampe. Det er desuden en pudsig ting, at der var så mange udebanesejre. Det er normalt den anden vej, hvor det er svært at vinde på udebane. Men jeg har gjort spillerne opmærksom på lige fra sæsonstart, at det er lige meget, hvor vi spiller. Vi skal ikke bruge undskyldninger med, at vi har taget helt til Frederikshavn eller Aalborg og været i bus hele dagen. Man skal være forberedt til hver kamp.”

Som træneren nævner, var serien fyldt med udebanesejre stik imod sædvanen.

”Den sjove ting er, at vi måske skulle have spillet den syvende kamp oppe hos dem – det var i hvert fald, hvad alle sammen sagde. Det bliver svært at begå sig i playoff, når man kun vinder én kamp på hjemmebane. Hjemmebanekampene skal også vindes,” forklarer RMB-træneren.

Sæsonerne er som toppe og dale
De fleste vil med garanti udnævne sæsonen som en succes. Det er også tilfældet for Gratton, der løbende har set sit hold gennemgå en flot udvikling.

”Der har været både positive og negative ting, men jeg vil tage hele sæsonen som positiv. Vi har overpræsteret hele året, for vi var udset til at blive otter eller nier og tabe mod alle de gode hold. Vi slog imidlertid alle hold. Sæsonen er som toppe og dale, men jeg føler, at vi blev bedre, bedre og bedre hele tiden,” siger han og forklarer om holdets gode efterårsstime.

”I begyndelsen tabte vi nogle kampe i træk, men i november var vi flyvende og tabte vist kun fire kampe ud af 15 i den periode. Vi har været gode på udebane hele året, og i overtid tabte vi kun én kamp ud af i alt syv.”

Yngre spillere lærer af ældre
Rødovre Mighty Bulls er kendetegnet ved et stærkt og godt sammenhold, der er den primære vej frem til succes på en større sportsscene. Og det holder ved også i den overståede sæson.

”Den største ting, som jeg så på holdet, var, at det nærmest var som en familie. Jeg ønsker ikke, at der skal være stridigheder, så det fortalte jeg spillerne fra start af. ’Smitty’ (Michael Smidt, red.) og ’Dahmer’ (Sebastian Dahm, red.) var nogle af de spillere, der skulle være ledere og gå forrest for de unge spillere,” siger Gratton og forklarer om de ældre spilleres betydning for de yngre.

”De unge spillere skal lære af de ældre, så når det en dag bliver dem selv, så kan de give erfaring videre på samme måde. Vi blev én enhed hen ad vejen og hjalp hinanden. Jeg ønsker naturligvis ikke, at der tages dumme udvisninger, men spillerne tog sig af hinanden også på banen og gjorde det bedste for holdet.”

Rødovre-træneren tillægger tydeligvis sociale værdier stor betydning i opbygningen af et godt og solidt ishockey-mandskab. Og så er der også plads til træningsfri dage, hvis der gøres en betydelig indsats.

”Omklædningsrummet var nok et af de bedste, jeg nogensinde har haft. Spillerne havde deres specielle rutiner og interne bødekasse og hyggede sig også uden for banen med middage og så videre. Alt dette tror jeg på for et godt hold, og jeg gav også holdet pauser undervejs under forudsætning af, at de fik så og så mange point inden en landsholdspause. Spillerne skal også have tid til at lade batterierne op igen,” siger Brad Gratton.

I den kommende uge bringer vi anden og tredje del af interviewet med Brad Gratton, der netop er rejst hjem til Canada i dag, fredag. Han vender tilbage i midten af juli. Mere om det senere.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top