Annonce

Børn komponerer egen musik
WEB_figaro-islevskole_02_02.jpg
Magnus slår rytmen an på guitar, mens resten af gruppen langsomt falder ind. Foto: Brian Poulsen
i takt Elever fra Rødovres skoler viste forleden, at man ikke behøver at være født på et flygel for at kunne komponere musik. "Børn opfatter lyde hele tiden, og har masser af musikalsk fantasi," siger deres instruktør.

Har børn musik i hovedet, og hvordan lyder den? Det var bare nogle af de spørgsmål, som Figura Ensemble forleden gav svar på.
Over flere dage underviste ensemblets musikere børn fra 3. og 4. klasse i at sætte lyde på deres musikalske fantasi, og ikke mindst skrive lydene ned, så de kunne gentages til en koncert.
“For børn kan sagtens komponere musik,” understreger Jesper.
Da vi mødte ham på Islev Skole havde han skiftet bassen ud med pædagogiske vendinger, mens eleverne på skift gav prøver på de musikstykker, som de sidste uge optrådte med på Rødovre Bibliotek.

Lyd på ord. Mens børnene, med undtagelse af Magnus på guitar, hovedsagligt brugte deres sko og stemmer som instrumenter, fik de til koncerten god opbakning af Figura-bandet, som understøttede med ‘rigtig’ musik til elevernes fortællin- ger.
Ud fra elevernes kompositioner, der for almindelige mennesker måske mest af alt lignede skyer og matematiktegn i én stor pærevælling.
Workshoppen, der er støttet af Huskunstnerordningen, Heerup Museum og Skolekulturpakken, lægger sig nemlig i krydsfeltet mellem billedkunst og musik.

Annonce

Verdens kedeligste historie
Eleverne lærer om musikkens grundelementer som rytmer, notation og komposition. Herefter henter de inspiration i et kunstværk eller en historie og skaber musik. Det var ikke mindst interessant, da en gruppe drenge skulle lave musik over det de selv kaldte for Verdens kedeligste historie.
“Og det er helt fint, vi fortalte en historie som inspiration, den har de så nok synes var lidt kedelig,” smiler Jesper Egelund, der bestemt mener børnene har talent.
“Der er mange ting i deres hverdag, som har med musik at gøre, men det er måske ikke alle, der forestiller sig, at de selv kan komponere musik. Men det kan de, og det har været sjovt at se, hvor overrasket de bliver, når de ser og hører resultatet,” slutter Jesper Egelund.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top