Vestbad får hjælpende hånd
WEB_vestbad01_261110_BP.jpg
Vi har god grund til at være stolte af vores Vestbad. Ca. 300.000 årlige besøgende vidner om, hvor vigtigt Vestbad er for vores lokalsamfund. Derfor må vi også være parate til at holde en hånd under Vestbad, når det har ekstraordinære udfordringer,” siger udvalgsformand, Jan Kongebro om Vestbads problemer. Foto: Arkiv
vestbad Hullet i Vestbads økonomi er tilsyneladende dybere end det 3,4 meter dybe bassin. Rødovre og Brøndby kommuner giver nu en hjælpende hånd til, så badet kan fortsætte på samme niveau som sidste år, hvor færre besøgende gav Vestbad en økonomisk dukkert.

Udfordringerne hober sig op for den lokale svømmehal, der har svært ved at få indtægter og udgifter til at mødes. Ikke mindst et faldende besøgstal har sendt Vestbads økonomi ud at svømme på dybt vand.
Brøndby og Rødovre kommuner har for længst nedsat en styregruppe, der skal formulere visionerne for fremtidens Vestbad, og håndtere udfordringerne med at få renoveret de fysiske rammer.
Renoveringer, som man mener har haft negativ indflydelse på besøgstallet, da eksempelvis det indendørs bassin har været lukket i lang tid. Samtidig afholdt en ekstremt våd sommer mange fra at besøge det udendørs bassin. Desuden har både Brøndby og Rødovre kommuner været nødsaget til at opsige deres personaleordninger for de kommunale medarbejdere med Vestbad, fordi SKAT har afgjort, at ordningen er skattepligtig for medarbejderne.
Problemer har der været nok af, og den ekstraordinære regning løber op i 3 millioner kroner. Vestbad ejes af Brøndby og Rødovre kommuner i fællesskab, og derfor bliver Rødovres andel 1,5 mio.kr.
“Vi har god grund til at være stolte af vores Vestbad. Ca. 300.000 årlige besøgende vidner om, hvor vigtigt Vestbad er for vores lokalsamfund. Derfor må vi også være parate til at holde en hånd under Vestbad, når det har ekstraordinære udfordringer. I den kommende tid kigger vi nærmere på, hvilke faciliteter der er behov for – vi skal have formuleret visionerne for fremtidens Vestbad,” siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Rødovre Kommune, Jan Kongebro (A).

Konkurrencedygtig.
Beslutningen om at hjælpe Vestbad endnu mere økonomisk fik i sidste uge den samlede opposition op af stolene.
“Man må i det mindste lade de nedsatte grupper gøre deres arbejde færdigt inden man forærer Vestbadet flere penge. Vi vil gerne opfordre til at friske øjne bliver sat på Vestbadet, men også at man ophører med at kaste gode penge efter dårlige,” skrev de blandt andet i et debatindlæg, der stadigvæk kan læses på vores hjemmeside rnn.dk.
Rødovre og Brøndby kommuner har nedsat en styregruppe, der skal komme med forslag til visioner og fremtidige behov i Vestbad. Styregruppen kommer også til at gennemgå bygningsmassen og skal lave en handleplan, der håndterer de aktuelle udfordringer med Vestbads fysiske rammer, f.eks. omklædningsfaciliteterne. Som tidligere skrevet, ændrede Vestbad allerede ved årsskiftet adgangspriserne for at blive mere konkurrencedygtig.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top