Vaskeægte superhelt besøger Kulturhuset
WEB_robert_DSC_3337.jpg
Efter mange år som filmskuespiller og studievært, får Robert Hansen nu sin helt store teaterdebut. Foto: Presse
teater Batman, Superman og Spiderman kæmper for retfærdighed i USA. Det har førhen været sparsomt med danske superhelte, men det hører alt sammen fortiden til. Danmark har fået deres helt egen superhelt og på onsdag kan man møde ham i Viften.

 

Forfatteren Kenneth Bøgh Andersen debuterede i år 2000 og siden da er det gået stærkt. Priserne og de gode anmeldelser har regnet ned over ham og flere af hans bøger er udkommet i andre lande, bl.a. Tyskland, Spanien og Tyrkiet. I 2010 besøgte han Nyager Skole, hvor han fortalte om livet som forfatter og læste højt for eleverne.

Annonce

Rødovre Teaterforening har en vaskeægte superhelteforestilling på plakaten i vinterferien. Musicalen ‘Antboy’ er historien den lille tykke dreng Pelle Nørhmann fra 6. klasse. Han er skolegårdens nederste hakkekylling og Terror-Tvillingernes absolutte yndlingsoffer. Men da Pelle en dag bliver bidt af en temmelig speciel tissemyre, forandrer hele hans verden sig som med ét trylleslag. Han begynder at udvikle de mest utrolige kræfter og bliver til superhelten Antboy – Myredrengen!
Forestillingen er dramatiseret og komponeret af Chris Skytte på baggrund af Kenneth Bøgh Andersens bøger om “Antboy” og forestillingen instrueres af Louise Schouw.
Instruktør Louise Schouw har i øvrigt selv en mindre rolle i musicalen og hun garanterer masser af glad energi og god musik når ‘Antboy’ indtager de skrå brædder i Viften.
“Der vil være masser af film, lys, action og røg. Et univers drengene genkender fra de film de ser eller de spil, der optager dem på computeren. Vi befinder os i et Superman/Spiderman univers i en provinsby i Danmark som beskrives på Kenneth, Bøgh Andersens finurlige og humoristiske skrivestil, så der bliver nok at se og opleve for både piger og drenge – ja, hele familien,” forklarer hun.

 

Debut til Robert Hansen
I rollen som superhelten ‘Antboy’ finder man ingen ringere end Robert Hansen. Den folkekære skuespiller er nok bedst kendt som den hikkende gymnasieelev Victor i filmen ‘Kærlighed ved første hik’, men han har også gjort sig bemærket på dansegulvet. Han vandt således TV2s dansekonkurrence ‘Vild med dans’.
Robert Hansen har prøvet meget, men i forestillingen ‘Antboy’ er det første gang han prøver kræfter med skuespil på en teaterscene.  
“Efter mange år som filmskuespiller og studievært, får Robert Hansen nu sin helt store teaterdebut,” fortæller Louise Schouw, der også løfter sløret for, at Robert Hansen har fået undervisning i sang for at kunne spille rollen som ‘Antboy’.

Vækker de unge
Kenneth Bøgh Andersens bøger om ‘Antboy’ er yderst populære. Faktisk så populær, at superhelten har sin egen hjemmeside, hvor man kan spille ‘Antboy’ spillet og downloade diverse effekter.     
Instruktør Louise Schouw er også begejstret for den danske hverdagssuperhelt og hun tror, at figuren ‘Antboy’ kan få især unge drenge til at interessere sig for at læse bøger og gå i   teatret.
“Antboy er litteraturhistoriens første danske superhelt og er hurtigt blevet en udlånssucces på bibliotekerne. Bøgerne bruges ligeledes flittigt i danskundervisningen i folkeskolen, måske specielt fordi superhelteuniverset i Antboy er stærkt appellerende til specielt drenge, som ellers kan være svære at få til at læse bøger og gå i teatret,” siger hun. Forestillingen med Robert Hansen i hovedrollen som superhelten ‘Antboy’ kan ses i Viften på onsdag kl. 16.00.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top