Annonce

Sportsfotograf – et farligt erhverv
jannik-karvinen4_pantern-kristianstad30_061010_BP.jpg
Dette billede havde nær kostet mig et hul i hovedet eller mistede tænder! Foto: Brian Poulsen (Arkiv)
Blog - bag kameraet Ishockey kan være en rimelig farlig sport at fotografere. Man skal være opmærksom hele tiden, for ikke at få en puck eller stav i hovedet. Jeg har været MEGET tæt på et par gange.

Ishockey er en af mine favoritsportsgrene at fotografere. Det går hurtigt, der er action og ikke mindst en kæmpe udfordring hver gang. Nogle gange kommer jeg hjem fra en kamp og har vel reelt omkring 3 billeder jeg selv virkelig er tilfreds med. Det på trods af at jeg nok når at ”skyde” over 700 billeder af i løbet af en kamp. Andre gange har jeg måske 10 billeder jeg er tilfreds med.

Der er flere steder man kan fotografere ishockey fra. Man kan fotografere oppefra. Man kan få en fuldstændig ren baggrund, og lidt mere overblik, men til gengæld får man ikke ansigterne med i samme grad som når man fotografere fra is niveau. De ideelle pladser er rent faktisk nede i hjørnerne fordi du derfra kan fotografere spillerne der kommer ned i mod en (altså har fronten imod en), men man har som regel også et direkte syn ind i til målet. Eneste problem er så, at man skal fotografere igennem plexiglasset. Det kan sløre billederne en lille smule, men gør også billederne en smule mørkere, i en hal der i forvejen ikke er specielt meget lys i.

Annonce

Det er af samme årsag jeg som regel altid står mellem spillerboksene. Her er intet glas, men til gengæld skal du kæmpe med liniedommere, backer og andre spillere for at få et frit billede ned i mod mål. Og mange af billederne er af spillernes ryg. Men tilbage til det med at der ikke er glas foran en. Med andre ord, er der ikke noget der afskærmer en, fra pucke og stave.

Sidste sæson var jeg meget tæt på at blive ramt i hovedet af en puck to gange. Den ene gang, var pucken under en halv meter fra mit hoved. Den anden gang snittede den faktisk hovedet på mig!

Kunne mærke is/sne fra pucken
Sidste år da Jannik Karvinen spillede i Kristianstad, var jeg en tur i Malmø og fotografere ham i kamp, da de gæstede Pantern som er et Malmøhold. I den gamle skøjtehal i Malmø, har de bokse til fotograferne for enden af spillerboksene. Jannik Karvinen stod i spillerboksen og jeg ville have et billede af ham mens han stod der og kiggede ud på spillet. Resultatet er det billede du kan se øverst.

Jeg blev nødt til at læne mig lidt ud over banden, fordi der var en af Janniks holdkammerater i vejen. Jeg holdt øje med spillet og så at det gik den anden vej – altså ned i mod det modsatte mål, så ingen fare her. I det jeg fjerner øjnene fra spillet og kigger ind i mit kamera, læner mig ud over banden for at få mit billede. Jeg ser så ikke at spillet vender, og en spiller vil bare skyde pucken ned i zonen. Den bliver så styret op i luften og lige forbi mit hoved. Pucken rammer den pude der beskytter, der hvor glasset begynder, og is fra pucken rammer mig i nakken. Jeg vender mig så om, og ser et mærke fra pucken på beskyttelsespuden, der er under en halv meter fra mit hoved! Den griner man så lige lidt af, samtidig med at man er rimelig rystet over at det var så tæt på. Det giver lige en et såkaldt ”wake up call”.

En måned senere sker det igen
En måneds tid senere spiller Rødovre hjemme i mod Hvidovre. En kamp som så mange andre. Vi står 2-3 fotografer mellem spillerboksene, plus en læge.

Spillet foregår nede i Hvidovres zone, helt op langs samme bande som spillerboksene er i. Jeg kigger op fra mit kamera for at se hvad der sker, da jeg alligevel ikke kan tage billeder når spillerne stod hvor de gjorde. Pludselig stoppede spillerne med at spille og jeg tænkte straks ’Ok hvor blev pucken af?’.

Den kom så flyvende ind igennem Hvidovres boks, rammer et eller andet så den skifter retning, og løber nærmest langs siden af mit hoved, og piller brillerne af mig, som jeg havde sat op i håret fordi jeg ikke kan fotografere med dem på!

Lige der tænkte jeg godt nok på, at det måske var på tide at anskaffe sig en hockeyhjelm til når jeg fotografere dernede fra! Jeg er ikke nået længere end tanken…..

I Nordamerika har de lavet sådan nogle små smarte huller i glasset nede i hjørnerne, så man ikke skal skyde igennem glasset. Jeg ville ønske de gjorde det samme herhjemme! Man får nogle klart bedre billeder, og så er man også i sikkerhed fra stave og pucke …..


Det er sådanne huller jeg vil have i de danske skøjtehaller!

Sådan nogenlunde. Det der ellers ikke sker, skete for et par år siden i Buffalo. Målmanden skyder pucken ud i hjørnet og direkte igennem hullet og rammer fotografen i hovedet som klippet herunder viser!

[yt]sL9CvG1vaKA[/yt]

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top