Annonce

Specialteam hjælper ‘skæve eksistenser’
hjemmeplejen Hjemmeplejen har specialuddannet en gruppe medarbejdere til udelukkende at tage sig af borgere, der er særligt krævende. Det startede som et projekt, men resultaterne har været så gode, at specialteamet nu ønskes videreført som en permanent ordning.

I Rødovre findes der en lille gruppe borgere, som for år tilbage fyldte meget i bevidstheden hos medarbejderne i hjemmeplejen i Rødovre.
Den lille gruppe borgere går under betegnelsen ‘borgere med særlige behov’, da de på den ene eller anden måde modarbejder hjemmeplejens arbejde. Nogle afviser helt at få hjælp, andre overdynger hjemmehjælperen med skældsord, mens nogle udøver psykisk vold i en sådan grad, at det har medført stressrelateret sygefravær og psykisk nedslidning hos nogle medarbejdere.
Borgerne med de særlige behov fylder dog ikke lige så meget i hverdagen som de gjorde tidligere.
Via midler fra Forebyggelsesfonden har hjemmeplejen fået uddannet et specialteam af medarbejdere der med pædagogiske værktøjer og konflikthåndterende kompetencer besøger alle de såkaldt vanskelige borgere.
“Det kræver nogle særlige kompetencer hos den medarbejder der skal ud til en borger, der har en adfærd der overskrider ens egne personlige grænser. Med specialteamet får borgerne nu en bedre service,   med at det har styrket arbejdsmiljøet,” forklarer leder af Hjemmeplejen i Rødovre, Hanne Hodel.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top