Annonce

Sparer 21 millioner på nyt IT-system
WEB_IT-penge_01_300112_BP.jpg
Fra og med 2013 regner Rødovre Kommune med at høste en IT-effektiviseringsgevinst på mere end tre mio. kr. om året i seks år. Foto: Brian Poulsen
IT-MILLIONER: Rødovre Kommune har tidligere skilt sig ud fra andre kommuner ved at bruge andre IT-løsninger end landets øvrige kommuner. Nu har man igen indkøbt et nyt system, som vil spare skatteborgerne for mere end 21 mio. kr. over de næste seks år.

“KMD Opus” lyder måske ikke af noget, som rummer nogen værdi for Rødovres borgere, men der tager de fejl. KMD Opus er nemlig navnet på Rødovre Kommunes nye sy- stem til at håndtere løn- og økonomiopgaver. Et system indkøbt efter såkaldt EU-udbud, hvor Rødovre har samarbejdet med 14 andre kommuner. Resultat: En besparelse på 21,4 kroner over de næste seks år. Vel at mærke uden, at det går ud over såkaldte “varme hænder”.
“Vi lever som bekendt i en tid, hvor økonomien er stram. Sidste år havde Rødovre Kommune ansættelsesstop, indkøbsstop og kursusstop i flere måneder. Derfor er det en stor tilfredsstillelse, når det som nu lykkes at hø- ste besparelser i millionklassen, uden at det har menneskelige omkostninger. Det er et godt eksempel på, at det er meget værdifuldt, at vi har et konstant fokus på effektiviseringer i Rødovre Kommune”, siger borgmester Erik Nielsen.

Mere end penge.
Det nye system skal dog ikke kun spare Rødovre Kommune for mange millioner. Det betyder også, at medarbejderne kun behøver at indtaste oplysninger én gang, og det sparer tid fra rutineopgaver og minimerer risikoen for fejl.
“Man skal altid være skeptisk, når man hører, at noget er både billigere og bedre. Men her er et af de sjældne eksempler”, siger kommunaldirektør Per Ullerichs.
“I det daglige oplever borgerne ikke direkte, at kommunen har et løn- og økonomisystem. Men IT-systemerne er et vigtigt grundlag for at drive kommunen effektivt. Derfor er det lidt af et tigerspring, at vi får et nyt system, der også kan bruges til at forenkle en lang række arbejdsgange. Det ligger naturligt i forlængelse af vores ønske om hele tiden at effektivisere og rationalisere den kommunale organisation”, tilføjer Per Ullerichs. Kommunen har nu næsten et år til grundigt at forberede indførelsen af det nye system. Det bliver indført 1. januar 2013.

Annonce
Kommentarer

1 kommentar om “Sparer 21 millioner på nyt IT-system”

  1. Kenneth siger:

    Ja og hvis de så gik over til Skype på telefonen ville de spare yderligere mange millioner !!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top