Annonce

Slipper for straf efter grov trafikforseelse
WEB_politi-3_130309_BP.jpg
En kvindelig bilist er kendt skyldig i at køre over for rødt lys og påkøre en anden bilist. At kvinden helt slipper for straf, skyldes smøl fra politiets og rettens side.
politi En kvindelig bilist er af Retten i Glostrup blev kendt skyldig i grove trafikforseelser. Straf slipper hun imidlertid for. Sagen er nemlig blevet syltet i over tre år og ifølge Menneskeretskonventionen strider det med kravet om en kort rettergang.

En juli nat i 2008 tilsidesatte en 35-årig kvindelig bilist alle hensyn til trafiksikkerhed, da hun i krydset Jyllingevej/tårnvej bragede overfor rødt lys og påkørte en personbil. Hun stod til at miste kørekortet samt at modtage en bødestraf.  Sagen trak dog i langdrag og da kvinden endelig fik sin dom, slap hun for straf.
Kvinden blev kendt skyldige i diverse trafikovertrædelser i januar i år. At kvinden helt slipper for straf, skyldes smøl fra politiets og rettens side.
 Politiet var nemlig hele 13 måneder om at udfærdige et anklageskrift og da sagen endelig kom videre i systemet, havnede den nederst i bunken af sager.
I alt er der gået over tre et halvt år fra trafikuheldet skete, til kvinden modtog sin dom. Retten i Glostrup erklærede kvinden skyldig i at have tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden, men de slog samtidig fast, at kvinden selv havde været udsat for en krænkelse.
Ifølge Menneskeretskonventionen har man nemlig krav på en afgørelse indenfor en rimelig tidsperiode og i kvindens tilfælde har det ikke været tilfældet.
Retten i Glostrup besluttede derfor, at kvinden undgår en betinget frakendelse af kørekortet samt en bøde på 1500 kr.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top