Skal der være en natursti i din baghave
WEB_naturdagpleje2_310810_B.jpg
Friluftsrådet modtager 3,39 % af overskuddet fra Danske Spils heldspil. Det svarer til 60 cirka millioner som bliver fordelt til mere end 1000 store og små projekter hvert år. Foto: Arkiv
NATUR 60 millioner danske kroner venter netop nu på projekter, der inspirerer folk til friluftsliv og naturoplevelser. Mangler du en bålhytte eller en udkigsplatform?

Overalt i Rødovre findes der hemmelige grønne lommer som ikke får den opmærksomhed de fortjener. Det kan du måske være med til at lave om på. Nu kan alle lokale borgere og landsbyer nemlig få del i de 60 millioner kroner som Tips- og Lottomidler til Friluftslivet hvert år uddeler til projekter, der inspirerer folk til friluftsliv og naturoplevelser.
Pengene fra Tips- og Lottomidler til Friluftslivet kommer mange landsbyer og lokalsamfund til gode, når det bliver muligt at bygge bålhytter og bådebroer, men hvis man er lidt kreativ kunne der sagtens søges penge til projekter i Rødovre med udsigtsplatforme, etablering af stier eller hvad med borde og bænke til fælles arealer, som i dag ikke har tilstrækkelig tiltrækningskraft i sig selv.
Udover de generelle friluftsprojekter sætter Tips- og Lottomidler til Friluftslivet i år særligt fokus på blandt andet friluftsliv i landsbyer og etablering af stier, der giver mulighed for nye naturoplevelser i et område.
“Mange landsby-borgere arbejder for at skabe mere liv i deres landsby og for at tiltrække flere besøgende og fastboende. Derfor vil vi gerne støtte projekter, der kan skabe spændende frilufts-faciliteter og mødesteder i landsbyerne. Det lokale frivillige engagement i et friluftsprojekt kan være med til at styrke sundhed, sammenhold, stolthed og identitet i landsbyen” siger Thomas Larsen Schmidt, der er tipskonsulent i Friluftsrådet.
Også friluftsliv i byernes blå områder, dvs. områder med å, så, hav, kanal, fjord eller andet vand har særligt fokus i 2012, og måske man kunne søge penge til projekter, der kombinerede stier fra den nyrenoverede Rødovre Landsby til Damhusengen henover Harrestrup Å. Kun fantasien sætter grænser, og der er ingen grund til at lade sig bremse af manglende erfaring med at søge penge. Friluftsrådet hjælper gerne med den del.
“Vi hjælper gerne med ansøgningerne, og rådgiver, så flest muligt får glæde af de mange projekter, som får tilskud. Vi vil gerne have, at pengene kommer ud og gør gavn, og inspirerer til en større naturforståelse gennem oplevelser i det fri,” siger Thomas Larsen Schmidt.

Alle kan søge, både foreninger, virksomheder, institutioner, lokale projekter, kommuner osv. Kriteriet er at det kommer offentligheden til gode. På www.friluftsraadet.dk/tilskud kan man se støttede projekter og få inspiration til, hvad man selv kan søge tilskud til.

FAKTA
Søg senest 1. marts
Tips- og Lottomidler til Friluftslivet har frist tre gange om året, næste gang er 1. marts. Du kan søge via Friluftsrådets hjemmeside: www.friluftsraadet.dk/tilskud

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top