Annonce

Sejr på syvende straffeslagsforsøg
mike-berry_RMB-bluefox06_291011_BP.jpg
Mike Berry scorede det afgørende straffeslagsmål, da Rødovre hentede to point i Herlev. Foto: Brian Poulsen (Arkiv)
Ishockey Der var topunderholdning, da Rødovre mandag aften hjemhentede en 4-5-sejr ude mod rivalerne fra Herlev. Kampen blev afgjort på straffeslag i det syvende forsøg, hvor Mike Berry nettede. Begge hold havde føringen undervejs i en spændingsmættet og intens affære.

Herlev Eagles – Rødovre Mighty Bulls 4-5 STR
(1-1, 2-2, 1-1, 0-0, 0-1)
17:45 1-0 Tomas Sinisalo (Wahlberg, Evans)
18:29 1-1 Mike Rådde (Bau, Christensen)
21:54 1-2 Michael Smidt (Contois, Astrup)
22:16 2-2 Jeppe L. Henriksen (Evans, Sabroe)
25:44 2-3 Mike Berry (Bau, Karvinen)
29:59 3-3 Kim Staal (Sinisalo, Wahlberg) pp2
40:42 4-3 Frederik Storm (Johansson, Duus)
55:23 4-4 Rasmus Astrup (Contois, Smidt) pp1
65.00 4-5 Mike Berry STR
Udv.: HE 4×2 + 1×10 (Sass), RMB 6×2
Skud: 40-31 (7-12, 17-10, 11-7, 5-2)
Tilskuere: 870

Rødovres kæder:
Målmand: Sebastian Dahm
1. Mike Rådde – Tobias Ruelykke. Michael Smidt – Rasmus Astrup – Andy Contois
2. Søren Pærregaard – Morten Allesøe. Jannik Karvinen – Mikael Christensen – Mathias Bau Hansen
3. Tobias Hansen – Simon Grønvaldt. Adrian Ekström – Mike Berry – Mike Daugulis
4. Sebastian Bergholt. Patrick Rasmussen – Ulrich Linnet

Annonce

Rødovre var uden Emil Bigler og Mikkel Nielsen, og kampens hoveddommere var Jan Bigum og Rasmus Toppel.

1. periode
Herlev var i teten de første par minutter og kom også frem til et par gode muligheder, som ikke voldt Sebastian Dahm store problemer.

Mathias Bau fik Rødovres første forsøg, men hans ellers udmærkede afslutning blev snuppet af Joel Martin i buret. Der var rokeret lidt rundt i Rødovres kæder til aftenens kamp for at ryste posen lidt efter blamagen i torsdags hjemme mod AaB Ishockey.

Jonas Sass fra Herlev fik en kæmpe chance alene med Dahm efter fire et halvt minut, men målmanden hev en pragtredning ud af ærmet. Hjemmeholdet fik også det næste forsøg, men pucken sneg sig lige forbi stolpen.

Mikael Christensen trak en udvisning på Herlevs Ivan Puncochar efter seks minutter. Han måtte ud for tripping på en fremadstormende Christensen. Rødovre spillede et godt powerplay, og der var gode chancer til Michael Smidt, Andy Contois og Simon Grønvaldt, men Herlev klarede sig fri.

En af Herlev profiler, Tomas Sinisalo, var manden for et flot gennembrud efter ni minutter, men hans afslutning gik forbi målet. Kort efter var det Mike Berry, der fikst fangede pucken i midtzonen og fik frit løb mod Joel Martin. Hans afslutning manglede dog kvalitet.

I den anden ende var Jeppe Henriksen tæt på at overliste Dahm, men det havde indtil videre været målmændenes aften.

Herlevs Kasper Kristensen fik to minutters straf for hooking, da der var ni minutter til pausen. Modsat første powerplay, var der mangler i det andet powerplay. Rasmus Astrup fik dog en stor mulighed tæt under mål, men han sendte pucken over målet.

Rødovres fjerdekæde leverede stenhårdt arbejde i hvert et skift. Højt pres og aggressivitet fra de unge Rødovre-spillere.

Sebastian Bergholt fik sendt et halvkikset slagskud af sted, men Joel Martin så sig stadig nødsaget til at blokere. Kort efter var det Jannik Karvinen, der fremprovokerede en ny blokering.

Med lidt over to minutter til pausen bragte Herlev sig på 1-0 på et brag af et slagskud fra Tomas Sinisalo. Han tog turen op langs venstresiden og afsluttede fra kanten af cirklen. Jublen kunne bryde løs hos de mange Herlev-fans.

Men blot 44 sekunder senere tog tyrene revanche, og det var svenske Mike Rådde, der fra distancen passerede Joel Martin i målet. Der var hermed udlignet til 1-1, og så var det Rødovres mange tilrejsende tilskuere, der fejrede et mål.

Mike Daugulis kunne have sendt Rødovre i front kort efter, men pucken gik op i hovedregionen på målmanden. Der blev gået til makronerne i denne fase, og man kunne fornemme de små kampe i kampen. Herlev-holdet tæller som bekendt flere tidligere Rødovre-spillere – Jesper Duus, Jonas Sass, Jeppe Henriksen.

Rødovre sluttede perioden af med et sidste forsøg, men måltavlen viste 1-1 efter en underholdende og tæt periode. Rødovre var oven på efter den store skuffelse i torsdags.

2. periode
Rasmus Astrup fik periodens første forsøg, men der var en sikker indgriben fra Joel Martin.

Et minut senere fik Michael Smidt en perfekt pasning ind i en umarkeret position, og han takkede for Contois’ aflevering og sendte pucken ind ved nærmeste stolpe. 1-2 og en god åbning for Rødovre.

Men glæden varede kort, for de lokale ørne tørnede igennem og bragte sig på 2-2 under et halvt minut senere. Det var den tidligere Rødovre-spiller Jeppe Henriksen, der fik scoret et rent energimål fra en halvt liggende position. Så var stillingen 2-2 – og dette efter lidt over to minutter af perioden.

Sebastian Dahm valgte en fornuftig blokering efter en halvblød afslutning fra Ivan Puncochar, men trafikken foran mål tillod ikke andet.

Rødovre fik efterhånden etableret et spil i Herlevs zone, og det afstedkom muligheden for Mike Berry, der fra distancen sendte pucken op i det ene hjørne til føring på 2-3. Det havde sandt at sige været en underholdende og tæt duel her i anden periode, Målet faldt efter seks minutter.

Jonas Sass fik to plus ti minutter efter syv minutter. To minutter for en albuetackling og ti minutter for usportslig optræden. Michael Smidt og Andy Contois samarbejdede om overtallets største chance, og 14 sekunder før udvisningens udløb måtte netop Contois ud i to minutter for hooking.

Mikael Christensen forecheckede Herlev højt på isen, og hans ellers glimrende arbejde blev takseret til en to-minutters udvisning for hooking. Det var en tynd dom, der gjorde, at Rødovre skulle i tre mod fem i over et minut.

Herlev fik hurtigt sat spillet op. Efter et stolpeskud dansede pucken på målstregen, Rødovre fik ikke clearet, og så var der frit lejde for Kim Staal til at udligne til 3-3. Rødovre ville stadig være i undertal i et minut. Det var trængselstider for tyrene.

Holdene blev fuldtallige med lidt over otte minutter til pausen. Rødovre havde haft nogle svære minutter i forbindelse med undertalsspillet.

Mike Daugulis ramte stolpen med syv minutter igen, og heldet var ikke med canadieren i den situation. Nøjagtig som i de foregående lokalopgør mellem aftenens to hold, så var der igen tæt kamp om hver en puck.

Der var en gave til Herlev i form af et nyt powerplay. Andy Contois røg ud for en meget usynlig holding, og ørnene fik ny chance i powerplay. Der blev virkelig kriget igennem fra begge mandskaber, og Dahm måtte blokere i flere omgange efter nærgående Herlev-afslutninger. Contois kom med igen med fire minutter tilbage.

Der var tre på hinanden følgende chancer til Andy Contois, Tobias Hansen og slutteligt Michael Smidt. Men Joel Martin viste sin suveræne klasse og reddede samtlige forsøg fra de tre Rødovrespillere – og dette inden for blot 3-4 sekunder. Der burde tyrene have bragt sig i front efter helt åbne chancer.

Jonas Sass kom med igen efter at have afsonet sin straf. Han nåede dog ikke at betræde isen, før dommerne fløjtede til pause med stillingen 3-3. Igen en spændingsmættet og meget underholdende periode, hvor tyrene var presset i bund i forbindelse med Herlevs overtalsspil.

3. periode
Adrian Ekström havde første forsøg efter 15 sekunder, men det hjalp lige lidt, eftersom Herlev tonsede ned i modsatte ende, pressede hårdt på Dahm, og så kunne Frederik Storm uhindret i to forsøg lægge pucken ind til 4-3-føring. Så var perioden ligesom i gang, og slet ikke den start, som Rødovre havde forventet.

Efter to et halvt minut stod Mikael Christensen fuldstændig umarkeret foran Joel Martin, og han modtog en perfekt, der dog blev misbrugt. Kæmpe mulighed for en Rødovre-udligning.

Jannik Karvinen fik en god aflevering foran kassen, men pasningen fra Bau gblev ikke omsat til scoring. I stedet vendte Herlev igen spillet hurtigt og trak en udvisning på Sebastian Bergholt. Der var spillet seks minutter. Rødovre spillede et flot boxplay, der sluttede med en god afslutning af Mike Berry.

Spillet gik frem og tilbage over isen, og det virkede ikke som om, at spillerne var flade for kræfter. Der blev stadig kæmpet 100 procent. Et rigtigt lokalopgør værdigt. Aftenens tilskuertal var dog skuffende lavt.

Frederik Storm holdt legestue med Rødovre, og kun en fremragende redning af Dahm hindrede en forøgelse af hjemmeholdets føring. Rødovre havde syv minutter til at udligne.

Tobias Ruelykke fik nok Rødovres største chance indtil nu, da han havde helt åbent mål i venstre side efter en god tværpasning. Der skulle være udlignet i den situation.

Frederik Storm fortsatte med at trykke på i Rødovres ende. Endnu en stor afslutning af Herlev-spilleren. Herlev fik en holdstraf med fem minutter igen. Og Rasmus Astrup var spilleren, der kunne udligne til 4-4 tæt under mål. Lokalderbyet fortsatte ufortrødent med masser af tacklinger og store muligheder i begge ender.

Tobias Hansen begik en kæmpe fejl, da han mistede pucken få meter foran eget mål. Pucken havnede hos en Herlev-spiller, der misbrugte den efterfølgende afslutning. Hansen fightede tilbage, men han sendte pucken ud over banden, og der ventede to minutters straf til backen. Der resterede tre et halvt minut.

Rødovre tog en timeout med 2:26 tilbage af lokalderbyet. De sidste par minutter forløb mest i Rødovres zone – dog uden de helt åbne chancer til Herlev.

Kampen endte 4-4 og skulle dermed i fem minutters overtid.

Overtid
Efter små to minutter havde dommerne det store mod at sende Jannik Karvinen ud i to minutter for tripping. En tvivlsom kendelse, der normalt ikke vil blive dømt.

Sebastian Dahm hev en superredning frem, og ny faceoff i Rødovres zone. Nerverne var helt uden på tøjet i denne fase – uden tvivl. Kort efter trak han yderligere to store redninger, og tyrene levede fortsat i kampen om ekstrapointet.

Frederik Storm brændte en kæmpe chance tæt under mål, og så kunne Rødovre igen spille fuldtallig. Tiden løb ud, og dermed skulle kampen afgøres på straffeslag – for anden gang i denne sæson i Herlev Skøjtehal.

Straffeslag
Rød Jannik Karvinen BRÆNDER
Her Tomas Sinisalo SCORER
Rød Andy Contois BRÆNDER
Her Frederik Storm BRÆNDER
Rød Rasmus Astrup SCORER
Her Andreas Sabroe BRÆNDER
Rød Jannik Karvinen BRÆNDER
Her Tomas Sinisalo BRÆNDER
Rød Rasmus Astrup SCORER
Her Andres Sabroe SCORER
Rød Mike Daugulis BRÆNDER
Her Mikael Wahlberg BRÆNDER
Rød Mike Berry SCORER
Her Frederik Storm BRÆNDER

Rødovre vinder dermed efter syv straffeslagsforsøg til hvert hold. Rasmus Astrup nettede to gange, mens Mike Berry satte den afgørende kasse ind på forsøgene fra midten. Rødovre vinder dermed 4-5 efter et spændende og rigtig underholdende lokalderby.

Der var flere Rødovre-spillere der gjorde positivt opmærksom på sig selv i aften. Mike Berry og Mikael Christensen var iøjnefaldende med et fantastisk fighter-hjerte, men også kaptajn Michael Smidt gjorde det solidt. Sebastian Dahm vendte en noget middelmådig aften til noget positivt, da han storspillede i straffeslagskonkurrencen.

De to point var ét færre, end hvad Herning fik i aften. Jyderne vandt 2-5 ude over EfB Ishockey og lagde derfor ét point afstand til Rødovre, der indtager fjerdepladsen.

Næste kamp bliver tirsdag i næste uge, når Copenhagen Hockey besøger Arenaen til et nyt lokalderby.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top