Annonce

Rødovre møder AaB i kvartfinalen
mike-berry_RMB-bluefox06_291011_BP.jpg
Rødovre skal op mod AaB i årets kvartfinaleserie Foto: Brian Poulsen
Ishockey Grundspillet er overstået og forude venter årets slutspil. Det er en realitet efter at Rødovre mandag ude tabte med 4-1 til mestrene fra Herning i en betydningsløs kamp. Kvartfinalerne blev efterfølgende fundet direkte på TV 2 Sport, og Rødovre får fornøjelsen af AaB Ishockey.

Herning Blue Fox – Rødovre Mighty Bulls 4-1
(1-0, 3-0, 0-1)
01:14 1-0 Tomi Mustonen (O. Björkstrand, P. Björkstrand)
21:07 2-0 Tomi Mustonen (P. Björkstrand, O. Björkstrand)
31:18 3-0 Patrick Björkstrand (Østergaard, Nielsen)
34:04 4-0 Lasse Lassen (Walters, Lie) pp1
52:44 4-1 Mike Berry
Udv.: HBF 7×2, RMB 5×2
Skud: 29-28 (9-11, 11-8, 9-9)
Tilskuere: 1.603

Rødovres kæder:
Målmand: Sebastian Dahm
1. Tobias Hansen – Simon Grønvaldt. Mike Daugulis – Mikael Christensen – Adrian Ekström
2. Mike Rådde – Tobias Ruelykke. Michael Smidt – Rasmus Astrup – Andy Contois
3. Emil Bigler – Morten Allesøe. Jannik Karvinen – Mike Berry – Mathias Bau Hansen
4. Sebastian T. Bergholt. Mikkel Nielsen – Ulrich Linnet

Annonce

Rødovre uden Patrick Rasmussen. Kampens hoveddommere var Jacob Grumsen og Asger Krog. Kampen blev vist direkte på TV 2 Sport.

1. periode
Herning lagde klart bedst ud, og hjemmeholdet skulle også kun bruge et minut og 14 sekunder, før pucken lå bag Sebastian Dahm. Det var Tomi Mustonen, der smart og sikkert løb på tværs af målet og sendte pucken ind. Stillingen var 1-0.

Herning fortsatte i et højt gear, og det kostede en udvisning til Lasse Korhonen (holding) efter fire et halvt minut. Rødovre spillede et dårligt powerplay, hvor målmand Lubos Pisar ikke blev testet på afgørende vis.

Rødovre kom bedre med i de efterfølgende minutter og havde et par gode angreb. Kampen var startet i et højt tempo med stor intensitet.

Jason Walters og Michael Smidt havde en lille kamp i kampen, hvor begge kunne have røget ud, men dommerne dømte ikke noget.

Halvvejs i perioden havde Tobias Hansen et godt forsøg fra distancen, men pucken blev snuppet af Pisar. Begge hold havde i øvrigt taget alle fire kæder i brug på denne sidste grundspilsaften.

Mathias Bau lagde en perfekt pasning til Jannik Karvinen, men han misbrugte den ellers gode chance. Kort efter fremtvang Mike Berry en blokering hos Pisar. Godt Rødovre-angreb.

Hernings Jason Walters fik to minutter for cross checking efter 12 minutter. Michael Smidt fik en udmærket chance midt for mål, men Herning overlevede på ny et undertal.

Andy Contois fik to minutters straf for hooking med fire et halvt minut til pausen. Herning spillede et godt overtal, hvor Thomas Spelling fik den største mulighed.

Rødovre havde flere gode angreb, men uden at komme frem til de helt giftige afslutninger. Thomas Spelling var tæt på igen, men Dahm havde fået spillet sig varm.

Perioden rendt ud med stillingen 1-0 til Herning. Rødovre havde haft deres muligheder, men havde altså stadig sit første mål til gode.

2. periode
Nøjagtig som i første periode kom Herning ud med lyn og torden fra start, og det var igen Tomi Mustonen, der med en eminent afslutning satte pucken op i det ene hjørne. Hjemmeholdet var dermed foran 2-0 efter lidt over et minut af perioden.

Rasmus Astrup forsøgte sig med en reducering, men Lubos Pisar fandt en superredning frem. Han havde stået en flot kamp indtil videre. Mike Daugulis havde kort efter heller ikke held med at passere slovakken.

Der var masser af hårde nærkampe, og det var ikke til at se, at kampen var fuldstændig betydningsløs hvad angår placeringer.

Hernings Anders Overmark måtte ud i to minutter for slashing efter fire minutter. Men Rødovre fik heller ikke held med powerplay i denne situation – dertil er der alt for få kvalificerede afslutninger på Hernings målmand.

Hernings Mitch Ganzak fik to minutters straf for slashing efter lidt over seks minutter. Mike Berry lavede en stor fejl, der var ved at koste et mål. Tyrene manglede igen den fornødne koldblodighed og overblik i overtalssituationen, og hjemmeholdet blev fuldtallige igen. Alt for let for rævene.

Mikkel Nielsen blev udvist i to minutter for tripping, da der var spillet ni minutter. Herning var modsat Rødovre mere konsekvente i powerplay, og det resulterede i et 3-0-mål få sekunder efter at holdet blev fuldtalligt. Bjørn Østergaard sendte pucken af sted fra distancen, og Patrick Björkstrand fulgte op på returen tæt under mål. Rødovre var nede i sækken.

Adrian Ekström fik en god mulighed, men pucken nåede aldrig helt ind til Pisar. Kort efter var det Ulrich Linnet, der måtte til afkøling i to minutter for roughing. Og de snu ræve, der virker til at være flyvende, øgede til 4-0 på en smart detalje. Det var Jason Walters, der fikst fandt Lasse Lassen foran mål. Han satte pucken højt uden chance for Dahm, og Rødovre blev yderligere udstillet.

Dahm havde hidtil været prisgivet og hev indimellem store redninger frem i forsøget på at begrænse Hernings føring. Der var langt imellem Rødovre-afslutninger, så der skulle en markant ændring til, hvis tyrene skulle tilbage i matchen.

Der var et godt angreb få minutter før tid, men igen var der langt fra afslutning til scoring. I den anden ende var Lasse Sandgaard tæt på at øge føringen alene med Dahm, men målmanden lukkede flot af.

Perioden endte 3-0 og dermed 4-0 samlet. Herning har sat sig tungt på begivenhederne imod et Rødovre-hold, der virker en anelse paralyseret i aften. Fortjent føring til hjemmeholdet. Rødovre har problemer i powerplay.

3. periode
Grundspillets sidste periode for begge hold ville formentlig blive en ekspeditionssag for herningenserne mod et indtil nu tamt Rødovre-hold.

Michael Smidt fik en tripping-udvisning efter godt to minutter. Herning havde et vedholdende pres, men Dahm reddet samtlige skud, der blev sendt af sted i et stærkt Herning-powerplay.

Efter fire minutter fik Lasse Korhonen to minutter for slashing mod Mikael Christensen. Tyrene blev heller ikke farlige i denne omgang, og Herning blev igen fuldtalligt.

Spillet gik de følgende minutter frem og tilbage over isen uden nogen mærkbare hændelser. Rødovre havde nogle gode perioder med pucken, men spillet var ikke direkte.

Michael Smidt fik opsnappet pucken på offensiv blå, men kaptajnen ventede et sekund for længe på at afslutte og blev stoppet af en Herning-back.

Med syv minutter tilbage af kampen reducerede Mike Berry til 4-1 efter en fejlpasning fra en Herning-spiller. Berry gik direkte på målet og fik lagt pucken under Lubos Pisar med baghånden. Lidt oprejsning til Rødovre-holdet.

Ulrich Linnet fik en meget stor chance med seks et halvt minut tilbage, men Pisar viste stor klasse. I stedet måtte Bjørn Østergaard ud for interference, og tyrene med en ny mulighed i powerplay.

Men Herning slog en kontra i undertal, og Mike Berry stoppede en Herning-spiller med ulovlige midler tæt under mål. Det gav to minutters straf til canadieren for interference. Michael Smidt havde en stor chance i fire mod fire, men igen var Pisar på plads.

Herning fik 20 sekunder i overtal, inden Rødovre blev fuldtallige med lidt over tre minutter igen.

Kampens – og dermed også grundspillets – sidste minutter forløb stille og roligt. Rødovre tog en timeout med under et minut tilbage, men det var hjemmeholdet Herning, der vandt med sikre 4-1. Rødovre vandt sidste periode med 0-1, men det hjalp lige lidt i det samlede regnskab. I dag var farligheden i powerplay en stor mangelvare.

Herning ender treer – Rødovre fire – og det blev efterfølgende på TV 2 Sport afgjort, hvordan de forskellige kvartfinaler tager sig ud.

Herunder er listet de fire kvartfinaler:

SønderjyskE-Herlev
Odense-Frederikshavn
Herning-EfB Ishockey
Rødovre-AaB Ishockey

Det bliver derfor som ventet AaB Ishockey, der skal krydse klinger med Mighty Bulls i kvartfinalens bedst af syv-serie.

Første kamp finder sted på torsdag i Rødovre Skøjte Arena med start kl. 19.30.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top