RH tæskede yndlingsmodstander
RH_damer-bjerringbro_06_190212_BP.jpg
9-måls skytten Olivia Black og Rødovre havde helt styr på Bjerringbro, der fik et 26-16 nederlag med hjem. Foto: Brian Poulsen
Håndbold Rødovre Håndbolds 1. divisionsdamer gav en håndboldlektion til deres nye yndlingsmodstander, Bjerringbro, der blev sendt hjem til Jylland med et 10-målsnederlag på 26-16. Stortalentet Olivia Black scorede 9 mål.

Rødovre Håndbold – Bjerringbro: 26-16(9-7)

Rødovres målscorer: Olivia Black 9, Nadia Mestasi 4, Stine Kock 3, Jannie Spelmannn 3(1), Katrine Buus 2, Louisa Mittet 2, Maibritt Ranch 2, Karina Jørgensen 1.

Annonce

Redningsprocent: Frances Benzon(24 redninger på 40 skud = 60%)

Et drillelystent bundhold fra Rødovre tog søndag eftermiddag imod Bjerringbro, fra midten af rækken, i Rødovre Stadionhal. De to holds første opgør endte med en sensationel 5-målssejr til Rødovre, der derfor havde fået blod på tanden til at hente to point mere fra midtjyderne.

Fra kampens start var Rødovre også klart ovenpå. Et offensivt forsvar, med stregspilleren Maibritt Ranch som defensiv kommandocentral og Jannie Spelmann som et skjold af fangearme foran Ranch, gjorde det umuligt for Bjerringbro at sætte sine skytter i scene.

Panisk ledte jyderne efter måder at åbne Rødovre-forsvaret. De fandt frem til, at der var gevinst ved pres på andenbølgen efter et kontraløb, når Rødovre lavede sine to forsvars/angrebsudskiftninger, og kunne derfor følge med Rødovre på scoringstavlen det meste af første halvleg.

Rødovre fik til tider forhindret kontrafaserne ved at presse Bjerringbro-spillerne tidligt i angreb og lukke deres spilmuligheder. Det gav bonus flere gange, hvor Maibritt Ranch forbilledligt læste spillet og tvang gæsterne til at kaste bolden ud af banen.

I den anden ende af banen skabte Rødovre flere gode muligheder, men testede alt for ofte stolpernes holdbarhed. Heldigvis for Rødovre var den dygtige skytte Olivia Black var i sit skydeglade hjørne, og efter et par scoringer af hende, kunne Katrine Buus med et kig-væk-skud – et håndboldens svar på Michael Laudrup-finten – bringe Rødovre foran 6-4.

Bjerringbros træner kunne ikke klare mere og trak time-out-kortet. Der skiftede Bjerringbro til at spille uden keeper i angrebet, hvilket skabte en masse hektiske scener, men ingen mål. Gæsternes fløjspiller Nadia Frausing og lidt kontraløb fik dog lukket hullet.

Kampen blev mere lige af, at hjemmeholdet begyndte at sjuske, og bl.a. ikke fik skudt på det tomme mål, når de vandt bolden. Frauging trak også en udvisning på Karina Jørgensen, men her stoppede Bjerringbros comeback, da Rødovre først overlevede undertalssituationen, og bagefter med to scoringer gik til pause foran 9-7.

Anden halvleg startede med et par mål i træk til begge hold, og man sad med fornemmelsen af, at Rødovre hvert øjeblik kunne trække fra. Bjerringbros højre forsvarsside blev i starten af halvlegen gennemboret af hjemmeholdets angreb, og specielt Olivia Black vandrede igennem, når hun havde lyst.

Rødovre-forsvaret fik igen fat i første halvlegs niveau, og derfra blev det en ren opvisning fra hjemmeholdet, der i begge ender uddelte håndbold-lektioner. Jydernes forsøg på at mandsopdække sig ud af deres svage højre side, endte i et utroligt offensivt forsvar med tre mandsopdækninger, som Rødovre uden problemer skilte ad.

I den anden ende slog Rødovre to flyer med et smæk, da de lukkede for Nadia Frausings kontraløb. Dels forhindrede de kontraløbene, dels pillede det al spillelyst ud af Frausing.

En Bjerringbro-time-out hjalp ikke, men endte i stedet med en diskussion om, hvad deres forskellige ”kodenavne” for angrebskombinationer betød. De forsøgte sig igen med at tage målmanden ud offensivt, men det gav igen ikke nogle mål.

Rødovre kunne sætte et af klubbens andre stortalenter, Louisa Mittet, i spil, og også hun fik vist prøver på sine evner til at snyde en Bjerringbro-keeper, der efterhånden så ud som om, hun var ret træt af livet.

Med en stor Rødovre-føring blev slutningen rodet og ustruktureret, men gav plads til flere scoringer fra Olivia Black, der på mystisk vis undgik at blive mandsopdækket. Hun kunne to sekunder før tid score til slutresultat 26-16, og gøre Rødovre-sejren til en to-cifret én af slagsne.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top