Annonce

På barrikaderne mod betalingsringen
WEB_betalingsring_venstre-.jpg
Nej til betalingsring, nej til pendlerskat, nej til samfundsøkonomisk bommert. Venstre er ikke i tvivl om, at opførelsen af en betalingsring rundt om København vil være en bommert af de helt store, og derfor afviklede de fredag morgen en aktion mod betalingsringen. Kommunalbestyrelsesmedlemmet fra Venstre, Claus Gisselmann Olsen, var med på barrikaderne. Foto: Red.
betalingsring Betalingsring, nej tak! 20 venstrepolitikere trodsede i fredags morgenkulden og gik på barrikaderne imod en betalingsring.

“Aktionen starter kl. 07.00.” Sætningen er som hevet ud af en Olsen Banden film, men i fredags var det ikke Egon Olsen, men derimod Venstres kommunalbestyrelsesmedlem, Claus Gisselmann Olsen, der havde fornøjelsen af at bruge den efterhånden folkekære sætning.
I krydset ved Roskildevej og Korsdalsvej var han sammen med 20 andre Venstre delegerede på barrikaderne for at vise partiets klare utilfredshed med S/SFs forslag om en betalingsring rundt om København.
Kulden bed fra sig som en glubsk hund, men Claus Gisselmann Olsen ville til hver en tid trodse elementerne for som han siger; “Kampen mod en betalingsring er ikke kun en Venstresag, det er en folkesag.”
Med store skilte, klistermærker og en stak flyers forsøgte politikerne at gøre opmærksomme på dem selv. Missionen lykkedes. For selvom mørket var med til at usynliggøre de mange Venstrefolk, så havde bilister ikke svært ved at få øje på dem.
Tilkendegivelser med det lange lys og anerkendende sympati-dyt lød med jævne mellemrum, som da Danmark i 1992 vandt europamesterskabet i fodbold.

Intet positivt
Modstanden mod en betalingsring kunne ses og ikke mindst høres fredag morgen I krydset ved Roskildevej og Korsdalsvej. Hele idéen med en betalingsring er stadig kun tegnet op på en grov skitse, og endelig placering af en eventuel betalingring og helt konkrete priser mangler således stadig at se dagens lys.
Det ændrer dog ikke meget hos Claus Gisselmann Olsen. Han kan ikke fremhæve én enkelt positiv ting ved betalingsrin-gen.
“Nej, jeg kan faktisk ikke nævne en positiv ting ved en eventuel kommende betalingsring. Den vil betyde en økonomisk belastning af de familier der skal ind mod København om morgenen og om aftenen på ca. 13.000 kr. om året. Det vil skabe ekstra trafik her i Rødovre Kommune og sætte pres på veje som Rødovrevej, hvor der jo ligger en skole,” forklarer Venstremanden, der frygter, at den øgede trafik på Rødovrevej kan medføre ulykker.

Annonce


 
Stor p-plads
Han frygter også, at hele Rødovre vil blive forvandlet til en stor parkeringsplads.
“Vi vil få en større belastning af vores veje. Tårnvej er en stærk befærdet vej og den vil blive yderligere trafikeret, hvis vi får en betalingsring. Vi vil få masser af biler ind mod Rødovre som gerne vil parkere så tæt på betalingsringen som muligt, så de dermed får en mindre omkostning ved at tage det offentlige videre,” forklarer han.

Falsk præmis
Udover den lokale Venstremand Claus Gisselmann Olsen var også Brøndbys viceborgmetser Michael Gatten, Glostrups borgmester John Engelhardt og Venstres hovedstadsordfører, Martin Geertsen mødt op til aktionen.
Sidstnævnte havde også mere end svært ved at fremhæve bare en enkelt positiv ting ved betalingsringen.
“Jeg synes at betalingsringen bygger på en falsk præmis. Der er ikke kommet flere biler i København, den er asocial og så virker den ikke. De tidsgevinster man har udregnet viser jo, at det er meget få minutter som man sparer som bilist ved at indføre en betalingsring,” forklarer Martin Geertsen, inden han kommer med en opsang til den nye regering:
“Det skal ikke være dyrere at være dansker og det skal ikke være dyrere at være bilist. Vi vil gå meget langt for at undgå en betalingsring,” forklarede han, imens endnu en varevogn susede forbi med hornet i bund.

Kommentarer

6 kommentarer om “På barrikaderne mod betalingsringen”

 1. Michel Berg siger:

  At bilerne køre så langsomt at de kan nå at rulle vinduet ned og snuppe en flyer siger jo det hele.

 2. Bjarne siger:

  De holdt IKKE i kø

 3. mick siger:

  ren venstre propaganda den artikel, bare det at sammenligne med em 92

 4. løgstrup siger:

  Sådan og mere af det

 5. Bjarne siger:

  Nu var du der jo ikke Mick, så hvorpå bygger du dine oplysninger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top