Annonce

Overrask igen
RMB-AaB14_171111_BP.jpg
Slutspillet starter i aften hvor Rødovre Mighty Bulls tager i mod AaB på hjemmebane. Foto: Brian Poulsen (Arkiv)
Blog - Rundt om hockeyen De danske kvartfinaler starter i aften, og for sæsonens helt store positive overraskelse, Rødovre, venter der en uhyggelig svær opgave. Vi ser på kvartfinalerne.

Selvom Mighty Bulls sluttede i top 4, og AaB længe lå og rodede rundt i den tunge ende af tabellen, er det alligevel nordjyderne som, efter min mening, må tage favoritværdigheden på deres skuldre.
For det første har AaB igennem et årti af uransagelig årsager haft krammet på Rødovre. Denne sæson er ingen undtagelse.

Med sejre i fire ud af fem mulige er AaB det hold, som tyrene har haft det sværest med i grundspillet. Desuden har AaB rustet stærkt op i januar måned, og sluttede grundspillet særdeles godt af. De virker uhyggelig stærke, og er en seriøs outsider til mesterskabet.

Annonce

Derfor kom det heller ikke som en overraskelse, at hverken SønderjyskE, Odense eller Herning ville røre ved holdet fra den nordjyske hovedstad.

Jeg ser faktisk AaB så stærke, at Odense og Herning havde været at foretrække frem for nordjyderne.
Men der er ingen vej udenom for Mighty Bulls. De skal op mod et af ligaens mest formstærke hold, og så skal alt simpelthen klappe, hvis man skal se et sjællandsk hold i semifinalerne.
For det første skal Sebastian Dahm stå endnu bedre end det elles solide spil i grundspillet. Han skal spille overmåde, ligesom da han leverede mirakler i den lille mineby Sudbury, hvor han og et undertippet canadisk juniorhold fra Sudbury Wolves nåede hele vejen til OHL-finalen.
Desuden skal Rødovres unge back-linje vise, at deres stærke defensive spil i grundspillet også holder, når det virkelig gælder. Jeg er ikke i tvivl om, at vinderinstinkt, vilje og evnen til at ofre sig selv, når det gælder, er til stede. Men kan de også vise den enorme disciplin og kølighed, som der skal til på de helt rigtige tidspunkter, som et slutspil kræver. Det bliver spændende at se, om det gen, som eksempelvis Grey og Schioldan fra Frederiskhavn besidder, også er i Rødovres unge tyre. Det vil kvartfinalerne bevise, fordi AaB bliver en svær nød at knække.
Fremme i banen skal Rødovre nok præstere. Det direkte spil, den til tider aggressive forechecking og den generelle fanden i voldskhed skal nok give mål før eller siden. Derfor er defensiven af yderste vigtighed i den svære kvartfinale.

Jeg håber Rødovre Mighty Bulls kan overraske igen, fordi de unge spillere har en super fed vinderkultur, og kan den styrkes, hos så ung en trup med så mange spillere fra egne rækker, så har Rødovre en stamme af fremtidsspillere, som vil kunne bære holdet langt de kommende år. Meget langt og det på et lønmæssigt plan, så elitehockey for alvor kan etablere sig økonomisk i Rødovre. Det er altså en vigtig kvartfinale for Rødovres fremtid på mange måder.
Håb er en ting, realisme en anden. Jeg tipper AaB som favoritter og det så stort som 35-65. Slutspillet er ovre for Mighty Bulls efter seks kvartfinalekampe.

Nu håber jeg bare, at Mighty Bulls spillere igen beviser, jeg ikke har forstand på ishockey.

SønderjyskE-Herlev
Jeg blev så ærgerlig, da sønderjyderne nappede Herlev. Hvorfor skal københavnerne ikke bare have en lille chance. Simionis tropper ville også have pulveriseret Esbjerg, og så ville de endda få et lokalopgør ud af det og flere penge i kassen. Så hvorfor?
Nu spår jeg en sikker 4-1 sejr i kampe til SønderjyskE. Serien vil starte tæt, men så vil Sønderjydernes større bredde og langt større slutspilserfaring træde i karakter og sender Herlev på tidlig sommerferie.
Jeg tipper SønderjyskE som favoritter til 90-10

Odense-Frederikshavn
For mig den mest åbne serie og derfor sværest at tippe. Jeg forstod ikke helt fynboernes valg, da Esbjerg også kunne vælges. Men måske er jeg bare for historisk fokuseret.
Men det er et faktum, at Frederikshavn er et forbandet stærkt slutspilshold og mon ikke vendelboerne står sammen, når det gælder og dermed glemmer alt om et rigtigt møg-grundspil? Det tror jeg.
Olaf Eller er fremragende til hold i slutspillet, men han har brugt ufattelig mange kræfter på det mentale plan i Esbjerg, som for mig har en kedelig taber-mentalitet. Jeg tror, den mentalitet bliver afgørende i slutspillet og derfor burde Odense have valgt vestjyderne.
Nok om det og videre til de to hold.
Odense har klaret sig fint igennem sæsonen uden for mange skader. De har ikke ændret sig synderligt i spillestil og i de afgørende situationer som powerplay og boxplay. Det har vendelboerne læst, og modsat fynboerne er de ved at få mere styr på defensiven. Deres spil har været elendigt uden sammenhæng mellem forsvar og angreb. Får Frederikshavn styr på det i slutspillet, vil Odense ryge på sommerferie efter syv kampe.

Mit bud er, at Frederikshavn går videre efter kamp 6 eller 7.
Jeg tipper Frederikshavn som svage favoritter til 45-55.

Herning-Esbjerg
Naturligvis valgte Todd Bjørkstrand Esbjerg, da det andet valg var AaB. Herning har endelig fundet dagsformen, og ser ud til at blive uhyggelige i slutspillet. Det bliver dog ingen nem vej til semifinalerne, da Esbjerg har et godt mandskab styret flot af en slutspilsstærk træner Olaf Eller.
Men Herning er for dygtige, mens Esbjerg, som tidligere skrevet, har så meget mentalt at arbejde med, at de hurtigt bliver slået ud af kurs. Der skal derfor mere end et almindeligt lykketræf til, før Esbjerg – med ligaens dårligste målmandspar – kan overraske.
Herning går videre efter en sejr hjemme i den femte kamp. Det bliver altså 4-1 sejre efter et par intense opgør i starten af serien samt den fjerde kamp i Esbjerg.
Jeg tipper Herning som klare favoritter til 70-30.

Kommentarer

4 kommentarer om “Overrask igen”

 1. Oliver siger:

  Tror der er en meget simpelt grund til, at SønderjyskE tog Herlev. Netop som du nævner, så vil en serie mod Esbjerg være et lokalopgør – altså kampe, hvor der traditionelt er ekstrem fight og stridigheder. Der vil derfor blive sat nogle onde tacklinger og uden tvivl komme nogle slåskampe. Dette kan koste skader samt karantæner, hvilket nok er det sidste et hold ønsker i slutspillet.

  Vi er henne i noget af det samme mod Frederikshavn, som de jo spillede en drabelig serie mod sidste år i semifinalen. Der er ingen grund til at løbe en risiko, hvad angår spillernes energi samt sikkerhed for resten af slutspillet. Herlev har de tævet igennem sæsonen – bortset fra den første kamp, der blev 0-1 til vores naboer, så derfor er det et logisk valg.

  – Heldigvis deler jeg ikke din pessimisme omkring vores egen serie. Jeg er sikker på, at vi går videre – vi knuser dem! 😉

 2. Peter Jensen siger:

  Hej Oliver,

  jeg håber inderligt, du får ret mht. vores egen serie.
  Mht. valget af Herlev, er det bare så brandærgerligt, at københavnerne hele tiden bliver mulet tidligt i slutspillet. Der er aldrig hjælp at hente, men realistisk set skyldes det, at københavnerne bare er dårligere end jyderne.

  Mvh.
  Peter

 3. Finn Lykke siger:

  Fin analyse Peter. Og en enkelt hjemmesejr til RMB behøver jo ikke at rykke på den:o) Men jeg synes AAB mangler gnist og intensitet – det gjorde de også i grundspillet, så derfor tror jeg på RMB.

  Københavnerne er vel egentlig ikke dårligere som sådan, men spreder blot spillerne over for mange klubber. Jeg har 4 km til Gentofte Skøjehal, 4 til Gladsaxe, 6 til Herlev, 10 til Arenaen og 14 til Hvidovre. Hvis Gentofte/Rungsted er med næste år har vi altså 4 eliteklubber i en radius af ca. 15 km med en befolkningsgrundlag svarende til Odense Ishockeyklubs. Det gør det altså rigtigt svært.

  Alle klubberne har deres dedikerede fans, men det der skal give smør på brødet er alle de andre ishockeyinteresserede, som er med til at fylde hallerne, men som måske ikke har det samme klubtilhør ogblot vil give børnene, vennerne eller andre en ishockeyoplevelse. Og så er der mange klubber at vælge imellem. I Odense er der kun en.

 4. Peter Jensen siger:

  Hej Finn

  Mht. serien mellem Mighty Bulls og AaB vil jeg lade stavene tale, og så må vi se, hvem der kan skrive: ”Hvad skrev jeg…” Men du og Oliver får forhåbentlig ret.

  Du har ret i, at spillerne som sådan ikke er dårligere på Sjælland sammenlignet med vest for Storebælt. Det kan man se til ungdoms-DM.
  Men holdene der spiller i ligaen mangler kvalitet sammenlignet med jydernes mandskaber. Ellers ville ligaens nr. 1 vel ikke plukke københavnerne gang på gang.

  Der bør være plads til mindst tre sjællandske hold i ligaen. Udfordringen i dag er, at fansene (danskerne) i dag vil følge og støtte succes. Historie og kultur er en saga blot i dagens sportsverden. Se bare FCK og det pt. mest oplagte eksempel AG København. Selvom FCK er begyndt at få historie, er det ikke derfor, klubben har så mange fans. Det er i dag baseret på pengestærk økonomi, der i den grad fremavler succes og det er succes, som tæller for den store fanskare.

  Det er den sportslige succes kombineret med en stærk ledelsesmæssig styring af klubberne. Den kombination har været en mangelvare på Sjælland igennem mindst et årti, og så kommer der bare ingen nye fans. Desuden har klubber som Herlev, Gentofte og Hvidovre et stort problem med umoderne og nærmest tilskuer-fjendtlige stadion-forhold.

  Sådanne forhold gider vi forvente danskere ikke længere betale for at være en del af. Nej, vi skal være stolte af vores hold – både fordi vi har succes på isen, fordi vi kan fremvise flotte forhold, sund økonomi og at der generelt er tjek på tingene. Her halter københavnerne langt efter både Odense, Herning og SønderjyskE.

  I Aalborg har de mulighederne, men deres store organisations sekundære indsats overfor ishockeyen har smadret kulturen. Nu håber jeg AIK vil tage handsken op og få den gamle ’ånd’ tilbage i Aalborg under langt bedre rammer sammenlignet med ’de gode gamle dage’. Det er jo næsten ufatteligt, hvor store muligheder de egentlig har i Limfjordsbyen.

  Smør på brødet, altså kvalitetssmørret, kommer fra sponsorerne. Fansene er et ’must’. Ikke fordi de skal skæppe i kassen, men fordi en fyldt hal uge efter uge vil give en god stemning. En medlevende hal giver et bedre salgsmateriale, når der inviteres potentielle sponsorer op til en ’live-optræden’.
  Det har desværre været en økonomisk nødvendighed at få penge ud af tilskuerne i Rødovre igennem mange år. Men det er en fejl, man ”lever” af tilskuerne. Jeg håber, det vil blive ændret i takt med at Mighty Bulls stille og roligt får en mere solid økonomi, aldrig trækker negative overskrifter og fortsætter med at levere flotte resultater på isen baseret på en grundstamme af egne spillere.

  Det er en god start på en ny æra i Rødovre, og vi må bare erkende, at Rødovre skal være lokomotivet, hvis sjællandsk ishockey skal op i gear igen. For med succes vil vi trække mindst en sjællandsk klub med der op, hvor vi for alvor kan lege med igen, når medaljerne skal fordeles.

  Historien fortæller desuden, at er der kamp om guldet på Sjælland vågner den store presse op, og mediebevågenhed fra de landsdækkende medier, som det rigtige TV2, DR og morgenaviserne Politiken og Berlingske, vil få de store sponsorer på banen.
  Derfor, mener jeg, at dansk ishockey lider under den jyske dominans. Den jyske kanal TV2sport har for lille rækkevidde. Det er en ligegyldig kanal, som kun dyrkes af nørder. Hr. og fru Danmark bruger den ikke.
  Klubberne på Sjælland har derfor en stor og svær opgave foran sig, som lige nu bliver ødelagt af bitter historik, hvor alt for mange ledere elsker at hade hinanden.
  Men med den nye Multi Arena i Ørestaden åbnes en mulighed for et københavnsk storhold. Derfor håber jeg inderligt, at projektet Copenhagen Hockey holder og ender med at få hjemmebane i Multi Arenaen. Men det kræver endnu bedre eller flere topledere end de pt. har i Hvidovre, Gladsaxe og KSF.

  Fortsat godt slutspil.

  Med venlig hilsen
  Peter Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top