Annonce

Offensivt forsvar slog RH
RH_Herrer-nordsjaelland04_231011_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
Håndbold Efter en tæt første halvleg blev Rødovre kørt over fra starten af anden halvleg, hvor et offensivt forsvar tog livet af Rødovres drømme om point på udebane.

Ydun – Rødovre: 26-20(11-7)

Klokken 8 lørdag morgen var Jens Orby på vej ud for at hente morgenbrød. Pludselig ringede telefonen. Det var træneren for de bedste håndboldherrer i Rødovre, Henrik Daugaard, der af personlige årsager ikke kunne være til stede til lørdagens kamp mod Ydun.

Annonce

Klokken 12 lørdag formiddag var Jens Orby derfor fungerende træner for Rødovres bedste håndboldherrer. Det har han prøvet før, og det tager da heller ikke lang tid, før Orby er tilbage i rollen.

God start. Kampen starter udmærket for Orby og Rødovre:

”Det gik egentlig meget godt i første halvleg. Vi var ’kun’ bagud 11-7. Og jeg siger ’kun’, fordi de havde ’bare’ scoret de fire mål mere end os. De udnytter vores fire fejl, men vi havde meget godt fat i dem,” fortæller den fungerende træner, der ikke kan give de samme positive beretninger om anden halvlegs start:

”De første minutter af anden halvleg, der går det bare galt. Hvis man har en skrøbelig psyke, som vi har nu, fordi man har tabt nogle kampe, så kan det hurtigt gå galt.”

Ydun knækker gæsterne med et offensivt og aggressivt forsvar.

”De dækker det der 3-3/meget offensive forsvar, som gør at vi har det lidt svært. Så synes jeg, at vi brænder nogle skud på en ordinær målmand,” siger Orby, så man ikke er i tvivl om både keeperens og skuddenes kvalitet.

Plaget af afbud. Ikke nok med at træner Henrik Daugaard var ude, også halvdelen af spillertruppen var ikke til rådighed. Jonas Orby er ude resten af sæsonen, mens sidste kamps to direkte røde kort til keeper Thorkild Andersen og backen Stian Kuhnas kostede dyrere end først antaget:

”De har begge fået to spilledages karantæne. Det kan man så undre sig lidt over, men det har de ikke desto mindre. Så udover Thorkild og Stian, så mangler vi også Frederik Orby og Nicklas Mittet. Det er en god håndfuld af en mulig startformation,” gjorde Jens Orby efter kampen status.

Dommere til eksamen. Dommerne til lørdagens kamp blev under kampen vurderet af folk af DHF, og der var derfor meget kort snor til trænere, mens spillerne af frygt for fejlkendelser fik ekstra lang snor:

”Anden gang mig og Anker sagde noget, der sagde han, at nu var han træt af at høre på os og gav os et gult kort,” grinte Jens Orby, der ærgrer sig over, at Rødovre ikke får spillet den del af spillet:

”De får lov at omklamre og skubbe lidt med deres offensive forsvar. Der skal vi måske være mere dygtige til at falde.”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top