Ny AaB-sejr med tenniscifre
RMB-AaB_QF3_33_280212_BP.jpg
RMB er med aftenes nederlag bagud 2-1 i kampe til Aalborg. Foto: Brian Sejer Poulsen
Ishockey AaB Ishockey vandt hjemmebanefordelen over på deres side efter nye tenniscifre ude mod Rødovre i kvartfinalens tredje opgør. Nordjyderne vandt 3-6 i en kamp, hvor tyrene havde store mangler i pasningsspillet og opdækningen rundt om eget mål.

3. kvartfinale
Rødovre Mighty Bulls – AaB Ishockey 3-6
(2-3, 1-2, 0-1)
09:12 0-1 Christian Nordentoft pp1
09:49 1-1 Rasmus Astrup (Contois, Smidt)
13:05 2-1 Andy Contois (Smidt, Bigler)
13:33 2-2 Kasper Degn (Olsen, Espersen)
14:35 2-3 Christian Nordentoft (Guldbæk, Boll)
23:15 2-4 Kasper Degn (Møller, Kisum) pp1
33:39 2-5 Christian Nordentoft (Boll, Madsen) pp1
37:43 3-5 Mathias Bau (Karvinen, Bigler)
58:41 3-6 Tobias Kisum
Udv.: RMB 5×2, AaB 6×2
Skud: 24-20 (9-7, 5-8, 10-5)
Tilskuere: 1.609

Rødovres kæder:
Målmand: Sebastian Dahm
1. Tobias Hansen – Simon Grønvaldt. Mathias Bau Hansen – Mike Berry – Jannik Karvinen
2. Mike Rådde – Tobias Ruelykke. Adrian Ekström – Mikael Christensen – Mike Daugulis
3. Emil Bigler – Morten Allesøe. Andy Contois – Rasmus Astrup – Michael Smidt
4. Søren Pærregaard – Sebastian Bergholt. Ulrich Linnet – Mikkel Nielsen – Patrick Rasmussen

Annonce

Kampens hoveddommere var Thomas Lassen og Jan Andersen. Stillingen var inden opgøret 1-1 i kampe.

1. periode
Der var på forhånd lagt op til et brag af en kamp mellem holdene. Optakten havde været alt andet end venligsindet.

 

Efter tre minutter kom Andy Contois alene mod AaBs målmand, men han blev stoppet af Rene Espersen for en hooking i en situation, hvor der godt kunne være dømt et straffeslag. Tyrene fik dermed straks en mulighed i powerplay. Det blev til et par løsagtige afslutninger, og så kunne udeholdet blive fuldtallige igen.

 

Morten Allesøe fik en stor chance fra distancen, men godt målmandsspil af Gasper Kroselj hindrede en scoring. Ellers en helt igennem underholdende start på kampen med gode chancer og nærkampe.

 

Mike Berry fik kampens hidtil største chance, men han brændte tæt under mål efter en sukkerpasning fra Mathias Bau. I stedet fik den lille canadier to minutter for interference. Et spilstop senere slog AaB til ved Christian Nordentoft, da han erobrede pucken og fik alt for let spil tæt under mål. Han udplacerede fødselaren Sebastian Dahm til 0-1 ved nærmeste stolpe.

 

Men blot et halvt minut senere lå pucken i nettet bag AaB-målmanden. Det var Rasmus Astrup, som tog turen op langs venstre side og udplacerede målmanden med et skud mellem benene. Stillingen var 1-1 efter godt en halv periode.

 

Med syv minutter til pausen scorede Rødovre et pragtmål til 2-1. Det var kaptajn Michael Smidt, der eminent set passede pucken til Andy Contois på offensiv blå linie, og amerikaneren kørte direkte på mål. Han opfangede sin egen retur og satte køligt pucken i kassen. Arenaen var i ekstase.

 

Men, men, men. Under et halvt minut senere var det denne gang AaB, der kunne udligne kort efter et mål til modstanderen. Det var Kasper Degn, der uden videre besvær satte pucken ind til 2-2 på skud, som var i Dahms side.

 

Nu gik det hurtigt, og i den anden ende var det Mike Daugulis, der afsluttede med stor kraft, men Kroselj parerede på fornem vis. Godt spil af tyrene.

 

Ét minut senere. AaB i angreb, og Christian Nordentoft fulgte op på en retur fra Sebastian Dahm. Igen et mål, hvor der manglede lidt støtte til Dahm, der lå chanceløs på isen. 2-3 med fem et halvt minut til pausen.

 

En helt vanvittig indledning på kampen, hvor der var scoret fem mål på et kvarter. Der var masser af underholdning – også for de mange tusinde tv-seere på TV 2 Sport.

 

Efter et par kontroversielle situationer, fik AaB en fortjent udvisning til Christian Nordentoft, der måtte ud for hooking. Rødovre fik ikke noget ud af de to minutters powerplay.

 

Kort efter var der en klar tripping på en Rødovre-spiller i AaBs zone, men dommerne afviste situationen. I stedet udløb perioden med stillingen 2-3. En medrivende udvikling på kampen allerede fra første færd. Sløset forsvars/målmandsspil eller fantastiske offensive aktioner – nok lidt en blanding.

 

2. periode
Mike Daugulis fik to minutter for tripping efter halvandet minut. Sebastian Dahm hev en flot dobbeltredning op pucken gik ud af zonen. Men kort efter fik AaB etableret sig i zonen, og det faldt ud til Kasper Degn, der sendte pucken op i nærmeste hjørne uden chance for Dahm. Men igen kunne man savne lidt aggressivitet fra Rødovre. Målene kommer alt for let til udeholdet.

 

Søren Pærregaard fik en noget tynd udvisning for tripping. AaB-spilleren havde det i hvert fald nemt med faldet. Udeholdet i nyt powerplay. Men 22 sekunder senere var det Andy Contois, der fik to minutter for hooking. Fem mod tre til gæsterne. Der var et par kæmpe chancer til AaB, men Dahm viste høj klasse, samtidig med at der blev arbejdet hårdt i boxplay.

 

Rødovre havde stort pres efter ni minutter, men ind ville pucken ikke, og især Mikael Christensen havde muligheden.

 

AaBs Tobias Kisum fik to minutter for interference med ni minutter til pausen. Disciplinen manglede for Rasmus Astrup i en situation efter en blokering hos Gasper Kroselj. To minutter, og puffet i ryggen på modstanderen var klokkeklar.

 

Først blev AaB fuldtallige, og 11 sekunder før Rødovre ville blive det samme, øgede AaB til 2-5 på en returpuck. Effektivt og konsekvent udnyttet af Christian Nordentoft, der havde lavet hattrick i aften.

 

AaB havde igennem kampen gjort det langt nemmere for dem selv end Rødovre. De havde desuden et gear ekstra – specielt efter de sidste par mål – og det i en kombination, gjorde tingene meget svære for Rødovre, der haltede lidt bagefter i denne fase.

 

Der var et par gode angreb med et par minutter igen, men tyrene blev effektivt holdt på afstand til de helt åbne chancer. Men reduceringen kom med lidt over to minutter til pausen, da Mathias Bau sendte pucken sikkert ind efter forarbejde af Jannik Karvinen. Stillingen var nu 3-5.

 

Med 1:15 til pausen fik Thomas Boll to minutter for farligt spil med høj stok. Der var vildt ståhej efter en blokering hos Kroselj, men undertegnede tog blikket væk et sekund for tidligt. Tilskuerne var i hvert fald enige om ”vi vil ha’ dommer på isen…!”. En turbulent kamp for dommerne ’so far’.

 

3. periode
Rødovre lagde ud med et halvt minut i overtal, men AaB klarede sig igennem.

 

De første tre-fire minutter var lidt vandet og uden nogle særlige indfald. AaB havde med garanti fået styr på føringen i pausen i den forstand, at der skulle spilles sikkert hjem ad banen.

 

Der var et par klokkeklare udvisninger til AaB’erne, men dommerne lod spillet fortsætte til stor frustration for størstedelen af Arenaen. Mike Berry fik en gigantisk chance efter fem minutter, men canadieren brændte tæt under mål.

 

Der havde været en håndfuld situationer i denne periode, hvor Rødovre skulle have været i overtal, men de bestemmende fire mænd ville for alt i verden ikke dømme udvisninger.

 

Efter otte minutter fik Adrian Ekström en god mulighed fra højre side, men pucken blev pareret væk af Kroselj. Kort efter fik Antti Hulkkonen to minutter for holding. Men tyrenes indbyrdes pasninger var af sådan en karakter, at et etableret spil i AaBs zone ikke lod sig gøre.

 

AaBs Rene Espersen fik to minutter for en tripping på Mike Berry. Lidt medvind til Rødovre, og en ny powerplay-chance. Det blev til et bedre forsøg i overtal, hvor Jannik Karvinens drøn forbi den ene opstander var det nærmeste, tyrene kom. Der resterede seks et halvt minut.

 

Andy Contois viste fightervilje igennem midt- og offensiv zone, men amerikanerens sidste pasning blev stoppet. En af Rødovres bedste igen i aften.

 

Rødovre fik sat sig på spillet, hvoraf meget af de foregik i udeholdets zone. Men der mangler stadig den sidste holdbare aflevering og mere iderighed.

 

Med 1:50 igen tog Rødovre en timeout og forsøgte sig efterfølgende med at tage Sebastian Dahm ud af målet. Det mislykkedes, og Tobias Kisum kunne skøjte ned og sætte pucken ind i et tomt mål til 3-6. Kampen var AaBs, og holdene skøjtede det sidste minut i land uden nogle unødvendige sammenstød.

 

En klokkeklar og fortjent sejr til AaB, der ikke slap taget efter 2-3-målet. Rødovre var langt fra samme niveau, som Arenaens tilskuere var vidne til i første kamp i serien. Hjemmeholdet manglede kvalitet i pasninger, koldblodighed i powerplay og frem for alt en strammere opdækning foran eget mål. Sebastian Dahm blev svigtet i store perioder.

 

Frustrationen løb af med dommernes præstationer undervejs, men faktum er, at Rødovre tabte på egne mangler, mens AaB stormer derudaf med 12 mål på to kampe. Der skal findes andre takter frem inden fjerde møde på torsdag i Aalborg. AaB fører serien 2-1 efter aftenens 3-6-sejr.

Kommentarer

1 kommentar om “Ny AaB-sejr med tenniscifre”

 1. børge siger:

  en turbulent kamp for dommerne so far.
  vor herre bevares, det var da helt og aldeles fredsommeligt sammenlignet med seriens anden kamp
  rmb havde vist givet op på forhånd, aggresivitet var der ikke noget af

  at kalde pærevællings knætakling for tynd vidner om manglende hockeyforstand.
  knætacklinger regnes blandt spillerne for svinestreger fordi de ofte medfører alvorlige skader til den det går ud over

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top